Joost Minder.nl
8.9
2163 beoordelingen op Feedback Company

Zo vind je de goedkoopste zakelijke energieleverancier

Main Image

Het is niet de makkelijkste opgave om de goedkoopste zakelijke energieleverancier te vinden in het oerwoud van energiecontracten. Tenzij je de zoektocht op de juiste manier aanpakt! Dit is absoluut de moeite waard aangezien je veel bespaart als je overstapt of een scherp verlengingsaanbod accepteert. Niet voor niks switchen ieder jaar weer hordes ondernemers van energieleverancier. Hoe vind je eenvoudig de goedkoopste zakelijke energieleverancier? Nou, zo!    

De goedkoopste energieleverancier voor jouw bedrijfssituatie bepaal je op basis van de leveringstarieven. Dit is hét deel waar je zelf invloed op hebt. De leveringstarieven kun je namelijk vergelijken en vervolgens besluiten om voor een bepaald, voordelig aanbod te gaan. Op de overige twee onderdelen van de energierekening heb je geen invloed. Dit zijn:

  1. De overheidsheffingen: de energiebelasting & Opslag Duurzame Energie (in de volksmond ODE).  
  2. De netbeheerkosten.

Deze twee kostenposten staan vast. Bij welke zakelijke energieleverancier je ook klant wordt, overal betaal je hetzelfde bedrag aan overheidsheffingen & netbeheerkosten.

De leveringstarieven bestaan uit vast en variabel

Nog even over die leveringstarieven. Energieleveranciers rekenen een vast leveringstarief en een variabel leveringstarief. Het vaste tarief is een vast bedrag dat je betaalt voor onder andere de administratie. Voorheen werd dit ook wel het vastrecht genoemd. Het variabele leveringstarief betaal je per verbruikte kWh stroom en m3 gas. De hoogte van dit bedrag is dus afhankelijk van hoeveel je verbruikt aan zakelijk gas en stroom.

Oerwoud van zakelijke energiecontracten

Er zijn meer dan 40 energieleveranciers op de markt en veel bieden meer dan één zakelijk energiecontract aan. Die contracten variëren ook nog eens. Ten eerste vanwege de hoogte van de leveringstarieven. Ten tweede vanwege de looptijd van het energiecontract. Daarnaast bevat het ene aanbod groene stroom en het andere aanbod grijze stroom. Kortom, het is helemaal niet zo gek als je door de bomen het bos niet meer ziet tijdens je zoektocht naar de goedkoopste energieleverancier.   

Om overzicht te krijgen in dit oerwoud van zakelijke energiecontracten, komt een zakelijke energievergelijker van pas! Dit is dé manier om op een snelle en eenvoudige manier te achterhalen wat voor jouw bedrijf de goedkoopste energieleverancier is.   


De goedkoopste zakelijke energieleverancier vinden? Vergelijk binnen 2 minuten alle energieleveranciers en zie direct de scherpste aanbiedingen. 

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk



Eens een lage prijs altijd een lage prijs?

Heb je eenmaal de goedkoopste energieleverancier gevonden met de laagste prijs, dan is dit niet voor altijd. Een zakelijk energiecontract met actietarieven verloopt op den duur. Daarna ga je over op een contract voor onbepaalde tijd met dure verlengingstarieven. Deze tarieven liggen veel hoger dan de actietarieven die energieleveranciers op een vergelijker voor mkb energie of voor grootzakelijke energie aanbieden. Dit is onnodig duur en eenvoudig te voorkomen.

Het voorkomen van dure verlengingstarieven is relevant voor de ondernemers die nog nooit zijn geswitcht van energieleverancier. Of waarvan het energiecontract op korte termijn afloopt. Dit betekent overstappen of verlengen dus! Degenen waarvan het zakelijk energiecontract met actietarieven nog lang niet afloopt, zitten nog enige tijd goed.


"Let op: loopt je energiecontract binnenkort af dan kun je het beste tijdig een nieuw
contract via een vergelijker aanvragen. Zo voorkom je dure verlengingstarieven en weet je
zeker dat je altijd een scherp actietarief betaalt.”



Aan de deur versus online

Een zakelijk energiecontract kun je op verschillende manieren afsluiten. Aan de telefoon bijvoorbeeld, of op straat. Maar ook eigenhandig online of in een winkel. De ene methode levert je een grotere besparing op dan de andere methode. Aan de deur een contract afsluiten is bijvoorbeeld minder voordelig dan het zelf online regelen. Bedenk dat de persoon die langskomt bij jouw bedrijf betaalt moet worden en dit zie je terug in de prijs. Bij een online vergelijker voor zakelijke energie is de tussenkomst van zo’n verkoper niet nodig en daarom vind je daar scherpe actietarieven.   

Groene stroom is niet per sé duurder

In veel gevallen betekent een label ‘duurzaam’ of ‘biologisch’ dat je meer betaalt voor een product dan de standaard variant. Bij stroom hoeft dit echter niet zo te zijn. Een aanbod met duurzame, groene stroom kan net zo goed op nummer één in de vergelijker staan als een aanbod met grijze stroom. Dit zie je snel genoeg in het vergelijkingsoverzicht op een online vergelijker.

Vind de goedkoopste energieleverancier voor je bedrijf 

Al in twee minuten vind je de goedkoopste energieleverancier voor jouw bedrijfssituatie. Vul de online vergelijker in en zie direct een overzicht met de voordeligste aanbiedingen van alle energieleveranciers. Het beste aanbod vraagt u online aan.


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk


               
Annemieke - Minder.nlGeschreven door:
Annemieke. Vanaf de start van Minder.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt.

"Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij."