Joulz meetbedrijf

Joulz is een meetbedrijf gevestigd in Rotterdam. Sinds 2014 zijn ze onderdeel van Stedin Groep waaronder ook Netbeheerder Stedin valt.

Drie jaar nadat Joulz onder Stedin Group viel werd het samengevoegd met Stedin meetbedrijf en Stedin infradiensten. Ze gingen gezamenlijk verder onder de naam Joulz. Hierdoor biedt Joulz sinds februari 2017 meetdiensten aan. De drie bedrijven fuseerden vanwege de splitsingswet. Die schrijft voor dat de levering van energie losgekoppeld moet zijn van het netbeheer. Joulz treedt op als meetverantwoordelijke en helpt bedrijven te besparen op hun energieverbruik en energiekosten.     

 
Bespaar op uw meetdiensten >>


Joulz heeft als visie om duurzame energie voor iedereen toegankelijk te maken. Het meetbedrijf wil de weg hier naartoe mogelijk maken door bedrijven in de energiesector en zakelijke energieverbruikers hierin te ondersteunen.  

Joulz meetbedrijf

Joulz is door de landelijke netbeheerder TenneT aangewezen als erkend meetbedrijf. Dit betekent dat het meetbedrijf gecertificeerd is om als meetverantwoordelijke op te treden en de meetdiensten te verrichten bij (grootzakelijke) bedrijven.   

Joulz meetdiensten

Als zakelijke energieverbruiker kunt u bij Joulz terecht voor de meetdiensten. Het bedrijf levert en plaatst elektriciteits- en gasmeters, onderhoudt de energiemeters en verhelpt binnen 48 uur een storing zodra deze optreedt.

Met de meetdiensten van Joulz heeft u inzicht in uw zakelijke energieverbruik. Door meer grip te krijgen op uw energieverbruik helpt Joulz u te besparen waar mogelijk. Ook kijken ze op welke manier u de energievoorziening kan verduurzamen.  

Klanten van Joulz

Het meetbedrijf richt zich op de zakelijke markt, voornamelijk op zakelijke klanten in de zware industrie en datacenters, maar midden-kleinverbruik kan ook terecht bij Joulz. Daarnaast is Joulz internationaal actief.