Joost Minder.nl
8.9
2126 beoordelingen op Feedback Company

Energie vergelijken ZZP

Vind binnen 2 minuten de beste energiedeals van alle zakelijke energieleveranciers.

Start hier met uw vergelijking

Direct naar naar mijn aanbod

8.9
2126 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

 • Altijd 14 dagen bedenktijd   
 • Online actietarieven   
 • 100% onafhankelijk   

Start uw vergelijking voor exclusieve actietarieven.

De scherpste energietarieven voor ZZP'ers bij al deze leveraniers

Als ZZP'er of eenmanszaak wilt u niet te veel betalen voor uw energie. Door gebruik te maken van onze zakelijke energievergelijker bent u verzekerd van de scherpste tarieven voor zakelijke energiecontracten. Onze energiespecialisten onderhandelen met alle zakelijke energieleveranciers om voor u de beste aanbiedingen te verzamelen.

 

Waarom ZZP'ers kiezen voor een zakelijke energiecontract 

Het afsluiten van een zakelijk energiecontract kan voor ZZP'ers een aantal interessante (fiscale) voordelen opleveren:

energie vergelijken zzp

Vragen? Stel ze gerust. 

Wilt u weten of een zakelijk energiecontract voor u de juiste keuze is? Of heeft u gewoon graag dat er een energiespecialist meekijkt met uw online vergelijking? Neem contact op met een van onze ZZP energiespecialisten.

 

E-mail naar info@minder.nl

Anita ten Wolde ZZP en MKB energieadviseur

Anita ten Wolde
ZZP & MKB energiespecialist

Goed beschermt met zakelijke energie ZZP

Als ZZP’er kunt u met een gerust hart een zakelijk energiecontract aanvragen. Speciaal voor ZZP’ers gelden namelijk beschermende voorwaarden bij het zakelijk energiecontract. Zo heeft u bijvoorbeeld een standaard bedenktijd van 14 dagen. Deze gaat in zodra u van uw nieuwe zakelijke energieleverancier een bevestiging van het aangevraagde energiecontract ontvangt.

Benieuwd welk energiecontract voor u het voordeligste is?

Vergelijk en bespaar direct!

Vergelijk energiecontracten

‘Wij werken hard voor het vertrouwen van onze klanten’

‘Daarom voorzien wij onze klanten dagelijks van een transparant & onafhankelijk advies. En dat wordt gewaardeerd. Niet voor niks wordt onze service gewaardeerd met een 8.9!’

Annemieke Leek, energiespecialist – Minder.nl

Fiscale voordelen van zakelijke energie voor ZZP'ers

Energiekosten aftrekken


Werkruimte

Heeft u een kantoor, salon of werkplaats aan huis? Dan kunt u in sommige gevallen de zakelijke energiekosten aftrekken. Er gelden een aantal voorwaarden:

 • De werkruimte heeft en eigen opgang of ingang.
 • De werkruimte heeft een eigen toilet/sanitair-voorziening.
 • De werkruimte is ook te verhuren aan een onbekend persoon.
 • U gebruikt minimaal 10% van de oppervlakte van uw woning voor uw onderneming.

De belastingdienst heeft een handig hulpmiddel om te zien of u de kosten mag aftrekken.

Apparatuur

Als u thuis werkt met apparatuur die veel energie verbruiken dan kunt u de energiekosten van deze apparatuur aftrekken van uw fiscale winst. De apparatuur moet wel op uw ondernemersbalans terug te vinden zijn. 

Om de energiekosten per apparaat te berekenen, gebruikt u deze formule:

A = Het aantal Watt dat het apparaat gebruikt.
B = Het aantal uur dat het apparaat per dag aanstaat.
C = Het aantal dagen dat het apparaat per jaar aanstaat.

(A x B x C)/1000.

De uitkomst vermenigvuldigt u met het tarief dat u per kilowattuur betaalt. Zo bepaalt u de energiekosten per apparaat.

 

Btw terugvragen


Naast het aftrekken van de energiekosten, komt u als ZZP wellicht ook in aanmerking om een (gedeelte) van de btw over uw energiekosten terug te vragen. 

Om de btw terug te mogen vragen, moet u een gedeelte in uw huis gebruiken als werkruimte. De Belastingdienst hanteert daarvoor dit rekenmodel: 

Energiekosten werkruimte = VWR/VWO x totale energiekosten woning. VWR= vloeroppervlakte werkruimte (in m2). VWO = totale vloeroppervlakte woning (in m2). 

Of u in aanmerking komt voor aftrek, vindt u ook op de website van de Belastingdienst. Overleg met uw boekhouder of belastingadviseur is altijd aan te raden.

 

Waarom ZZP energie vergelijken?

De energieprijzen zijn afhankelijk van vele factoren, zoals het weer, de prijs van grondstoffen en geopolitieke ontwikkelingen. Energieprijzen kunnen dan ook snel veranderen. Daarom is het verstandig om met regelmaat te bekijken of uw zakelijke energierekening niet lager kan.

Heeft u via onze zakelijke energievergelijker een ZZP energiecontract gevonden dat goedkoper is dan uw huidige contract of beter bij uw bedrijfssituatie past, dan kunt u via ons gratis een nieuw energiecontract afsluiten.

 

 

waarom zzp energie vergelijken

Uw voordelen van ZZP energie vergelijken op een rij:

1. U bespaart flink op uw energiekosten

Door energiecontracten te vergelijken, kunt u flink op uw zakelijke energiekosten besparen. Daarnaast profiteert u vaak van scherpe welkomstkortingen en actietarieven bij een nieuw contract.

2. Vergelijken is eenvoudig en snel

Via onze energievergelijker heeft u binnen 3 gemakkelijke stappen direct de beste ZZP energiedeals voor uw bedrijf.

3. Wij verzorgen uw overstap

Nadat u de beste deal heeft gekozen, regelen wij de overstap naar uw nieuwe energieleverancier.

 

ZZP energie vergelijken: zo werkt het

1. Vul de gegevens over uw energieverbruik in

Om een goede zakelijke energievergelijking te kunnen maken, hebben we een paar gegevens van u nodig: uw adres, uw huidige leverancier en uw verbruik.

2. Vergelijk de aanbiedingen

Wij zetten de beste ZZP aanbiedingen voor u op een rij. In de resultaten kunt u filteren op uw voorkeuren, bijvoorbeeld op looptijd of duurzaamheid.

3. Dien direct uw aanvraag in, wij regelen uw overstap

Nadat u het beste energiecontract heeft gekozen, kunt u deze direct online indienen. Vervolgens regelen wij uw overstap naar de nieuwe energieleverancier.

 

hoe MKB energie vergelijken

 

Energietarieven ZZP

Energietarieven bewegen het hele jaar door. Onze energiespecialisten houden de markt scherp in de gaten en onderhandelen met leveranciers voor de beste deals. Via onze energievergelijker vindt u de scherpste tarieven voor zakelijke energie voor u als ZZP'er. We vergelijken de aanbiedingen van alle zakelijke energieleveranciers en geven een onafhankelijk energie-advies.

Energiebelasting ZZP

Wat u betaalt voor energie hangt af van het tarief dat de energieleverancier rekent voor uw verbruik en de bijkomende vaste kosten, en daarnaast van de hoogte van de door de overheid bepaalde energiebelasting. De hoogte van de belasting hangt af van de hoogte van uw verbruik. Hoeveel belasting u betaalt voor uw gas- en stroomverbruik, vindt u hier.

ZZP energiecontract afsluiten

Wanneer u via onze energievergelijker uw beste deal heeft gekozen, regelen wij de overstap voor u. Als de looptijd van het contract dat u via ons afsloot eindigt, geven we u een seintje. Zo bent u ruim op tijd om opnieuw de energietarieven van de verschillende zakelijke energieleveranciers te vergelijken en opnieuw te kiezen voor het voordeligste contract voor uw bedrijfssituatie. Energieleveranciers vernieuwen uw contract namelijk automatisch naar een contract voor onbepaalde tijd nadat de looptijd verstreken is. Deze tarieven op het vernieuwde contract zijn vaak hoger dan uw oude contract én hoger dan de actuele aanbiedingen voor nieuwe klanten van de (andere) energieleverancier(s).

Soorten energiecontracten voor ZZP'ers

Als Kleinverbruiker heeft u de keuze tussen drie soorten energiecontracten: het vaste, het variabele en het dynamische contract.

Vast energiecontract
Bij een vast energiecontract staat, gedurende de looptijd van uw contract, vast welk bedrag u per kWh en m³ betaalt. De gemiddelde looptijden van deze contracten zijn 1, 3 of 5 jaar.

Variabel energiecontract
Bij een variabel contract kunnen de tarieven periodiek wijzigen.Dit maakt het extra belangrijk om de verschillende contractvormen nauwkeurig te vergelijken en te bepalen welke het beste bij uw bedrijf past. U kunt dit contract meerdere keren per jaar aanpassen (met inachtneming van de opzegtermijn).

Dynamisch energiecontract
Een dynamisch energiecontract is een energiecontract waarbij de zakelijke energietarieven niet vaststaan, maar fluctueren op basis van de marktprijzen. De stroomprijs kan ieder uur wijzigen, de prijs voor gas fluctueert per dag. Dit in tegenstelling tot vaste tarieven, die vaststaan gedurende de contractperiode, en variabele tarieven die periodiek wijzigen.

 

Dit zijn alle zakelijke energieleveranciers met een ZZP-aanbod in onze vergelijker:

 1. Clean Energy
 2. Delta
 3. Elix
 4. Eneco
 5. ENGIE
 6. Essent
 7. Greenchoice
 8. Gulf Gas & Power
 9. Holland Energie
 10. Innova
 11. Nieuwestroom
 12. Pure energie
 13. SEFE Energy
 14. The Bill Doctor
 15. Vattenfall

energieleveranciers zzp

Wanneer een zakelijk energiecontract als ZZP'er?

Om een zakelijk energiecontract af te sluiten, heeft u een KVK-nummer nodig. Daarnaast geldt: naarmate het energiegebruik toeneemt, is het verstandig om zakelijke energie af te nemen. Heeft u als ZZP'er de keuze tussen particuliere en zakelijke contracten? Zorg dan dat u regelmatig energiecontracten vergelijkt om het voordeligste contract voor uw situatie te vinden. 

Start hier met uw vergelijking

8.9
2126 beoordelingen
op Feedback Company

Start hier met uw grootzakelijke vergelijking

8.9
2126 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

Veelgestelde vragen over ZZP energiecontracten

1 Wat is momenteel de voordeligste ZZP energieleverancier?

Wie de voordeligste energieleverancier voor uw zakelijke energie is, hangt erg af van uw verbruik. Sommige leveranciers geven hoge welkomstkortingen, maar hanteren een hoog verbruikstarief. Het is daarom altijd beter om te kijken naar wat uw netto prijs voor gas en stroom wordt. Via onze energievergelijker vindt u de goedkoopste energieleverancier voor uw specifieke bedrijfssituatie.

2 Hoe werkt zakelijk energie vergelijken voor ZZP’ers?

Zakelijk energie vergelijken is eenvoudig. Op basis van uw gegevens ziet u online direct welk energie-aanbod van alle energieleveranciers voor uw situatie het voordeligste is. U heeft binnen een minuut al een zakelijk energie vergelijking gemaakt.

Hoe begint u?

Om uw vergelijking te starten, dient u ten minste drie gegevens in te vullen:

 • U start met het invullen van uw postcode en huisnummer. Deze zijn nodig voor het berekenen van de juiste netbeheerkosten;
 • Wanneer u uw huidige leverancier invult, tonen we u eventueel een verlengingsaanbod van uw huidige leverancier. Mits dit mogelijk is. Niet iedere leverancier biedt namelijk standaard een verlengingsaanbod via online zakelijke energievergelijkers aan;
 • Met uw stroom- en/of gasverbruik berekenen we de kosten voor de energielevering. Dit zijn de leverancierskosten. Tevens berekenen we hoeveel u kwijt bent aan overheidsheffingen;

Vervolgens klikt u op ‘Start vergelijken’ en belandt u op de resultatenpagina. Hier ziet u het aanbod van alle zakelijke energieleveranciers voor uw situatie. Het voordeligste energiecontract staat altijd bovenaan. Aan de linkerzijde kunt u eventueel filteren op uw voorkeuren zoals de duurzaamheid van uw energie.

Heeft u een keuze gemaakt uit het aanbod aan zakelijke energie? Dan kunt u het aanbod direct online of via onze energiespecialisten aanvragen.

3 Hoe kies ik als ZZP’er een zakelijke energieleverancier?

Zodra u een vergelijking van zakelijke energie maakt, kunt u kiezen uit diverse leveranciers. Welke past het beste bij uw situatie? Voor het maken van uw keuze kunt u onder andere op onderstaande kenmerken letten:

 • De prijs

  Voor veel ZZP’ers is een voordelige prijs bepalend bij de keuze voor een zakelijke energieleverancier. Daarom is dit een eerste factor waar u op kunt letten tijdens uw zoektocht naar een leverancier.

 • Duurzaamheid

  Steeds meer ZZP’ers willen duurzame energie vanwege het klimaat. Als u dit belangrijk vindt, kunt u kiezen voor leveranciers die enkel groene stroom en/of gas aanbieden.

 • Looptijd

  De looptijd van uw contract kan variëren van 1 tot bijvoorbeeld 5 jaar. Gedurende de looptijd van uw contract staat uw energietarief vast. In tegenstelling tot een contract voor onbepaalde tijd. Bij dit type contract wijzigen uw (variabele) leveringstarieven ten minste twee keer per jaar. Daarom biedt een contract voor onbepaalde tijd minder zekerheid dan een contract met een vaste looptijd.

Bedenk ook zelf waar u waarde aan hecht. Goed om te weten: in onze energievergelijker filtert u eenvoudig op uw voorkeuren. Zodoende staat de leverancier die het beste past bij uw wensen altijd bovenaan.

4 Ik heb met spoed zakelijke energie nodig. Kan dit via jullie?

U kunt via ons uw spoedaanvraag voor zakelijke energie regelen. Wilt u weten bij welke leveranciers voor ZZP energie of MKB energie dit mogelijk is en wat voor u het scherpste aanbod is? Laat ons weten dat u met spoed een zakelijk energiecontract zoekt en we gaan direct voor u aan de slag. Bel ons op 020 – 2900 900 of start uw chat.

5 Kan ik als ZZP’er ook alleen een contract voor zakelijk stroom afsluiten?

U heeft alleen een zakelijk energiecontract voor stroom nodig? Geen probleem! Dit regelt u eenvoudig via Minder.nl. Wanneer u een energievergelijking maakt, kunt u op dat moment aangeven dat u alleen de aanbiedingen voor stroom wilt vergelijken. Dit doet u eenvoudig door het vinkje in het invulveld voor gas uit te vinken. Vul nog wel even in de vergelijker in wat u verbruikt aan stroom. Vervolgens ziet u wat voor uw situatie het scherpste stroomaanbod is en kunt u deze direct online aanvragen.

6 Kan ik als ZZP’er ook alleen een contract voor zakelijk gas afsluiten?

Ook voor alleen een zakelijk energiecontract voor gas kunt u bij ons terecht. Geef bij het invullen van onze energievergelijker aan dat u alleen aanbiedingen voor gas wilt vergelijken. Dit doet u eenvoudig door het vinkje in het invulveld voor stroom uit te vinken. Vul vervolgens uw gasverbruik in de energievergelijker in en u ziet direct de scherpste aanbiedingen voor uw situatie.

7 Is zakelijke energie voor ZZP’ers goedkoper dan particuliere energie?

De prijs van zakelijke energie verschilt niet met die van particuliere energie. De prijzen van beide type contracten kunnen prima hetzelfde zijn. Met welk type energiecontract u voordeliger uit bent, is afhankelijk van het aanbod dat een leverancier u doet. Heeft u de keuze uit zakelijke of particuliere energiecontracten? Vergelijk dan altijd goed de energietarieven van de verschillende aanbiedingen om tot de voordeligste prijs te komen.

Zakelijke energieverbruikers kunnen in bepaalde gevallen de btw terugvragen bij hun btw-aangifte. Bij een zakelijk energiecontract staat de btw altijd apart vermeld op de factuur. Daarnaast hebben wij korte lijntjes met zakelijke energieleveranciers waardoor u bij ons snel geholpen wordt met uw vraag. Ook geldt voor ZZP’ers doorgaans dat er een bedenktijd van 14 dagen geldt na ontvangst van het zakelijk energiecontract.

8 Hoe waarborgt Minder.nl zijn onafhankelijkheid?

Geen enkele leverancier wordt op welke wijze dan ook bevooroordeeld. Minder.nl ontvangt vanuit iedere leverancier eenzelfde vergoeding per contract. Het is onze missie om u in staat te stellen om zonder enige sturing op basis van uw eigen contractvoorkeuren en bedrijfsprofiel de beste oplossing te kiezen. Hier leest u ons hele verhaal.