Joost Minder.nl
8.9
2147 beoordelingen op Feedback Company

Energie vergelijken MKB: bespaar met onze actietarieven

 • De scherpste tarieven uit de markt   
 • 100% Onafhankelijk   
 • Vergelijk nu alle zakelijke energieleveranciers   

Start hier met uw vergelijking

100% vrijblijvend en kosteloos

8.9
2147 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

Start uw vergelijking en bekijk direct de exclusieve MKB actietarieven.

Vind binnen 2 minuten de beste deals
voor stroom en gas voor het MKB

Bent u op zoek naar een nieuwe energieleverancier of wilt u weten of u nog steeds het scherpste tarief betaalt voor uw zakelijke energie? Door regelmatig MKB energiecontracten te vergelijken bent u verzekerd van de beste deal!

 

Benieuwd naar de beste deal voor MKB energieverbruik?

De voordelen van Minder.nl

 • Wij vergelijken alle leveranciers
 • U krijgt de scherpste energietarieven
 • De gehele overstap wordt voor u geregeld
 • U komt nooit zonder stroom te zitten
 • Een bericht als uw contract afloopt
 • U kunt ons altijd bellen voor hulp
Vergelijk MKB energie

Hoe weet ik of ik een Groot- of Kleinzakelijke energieverbruiker ben?

Als MKB'er kunt u zowel een Groot- of Kleinzakelijke energieverbruiker zijn. Hieronder leest u wat de verschillen zijn. 

Kleinzakelijk

 kleinzakelijke energie


U bent een Kleinzakelijke energieverbruiker als:

 • Uw energie in rekening wordt gebracht met een maandelijks termijnbedrag en een jaarnota.
 • U één factuur ontvangt van uw leverancier voor zowel levering- als netbeheerkosten.
 • U een elektriciteitsaansluiting heeft die kleiner is dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère (tot 100.000 KWh) en/of een gasaansluiting heeft die kleiner is dan 40 m3 per uur (t/m G25).

Vergelijk Kleinzakelijke energie

Grootzakelijk

 grootzakelijk energie vergelijken


U bent een Grootzakelijke energieverbruiker als:

 • Uw energie maandelijks wordt afgerekend op basis van uw werkelijk verbruik.
 • U twee aparte facturen ontvangt: één voor energielevering en één voor netbeheer.
 • U een elektriciteitsaansluiting heeft die groter is dan 3 x 80 Ampère(vanaf 100.000 KWh) en/of een gasaansluiting heeft vanaf 40 m3 per uur (≥G40).

   
Vergelijk Grootzakelijke energie

Vragen? Stel ze gerust!

Wilt u weten wanneer u een nieuw energiecontract kunt aanvragen? Of de MKB energietarieven op onze website wel echt de scherpste zijn? Of heeft u gewoon graag dat er een zakelijk energiespecialist meekijkt met uw vergelijking? Neem contact met ons op.  

 

E-mail naar info@minder.nl

Anita ten Wolde ZZP en MKB energieadviseur

Anita ten Wolde
ZZP & MKB Energiespecialist

Waarom MKB energie vergelijken?

De energieprijzen zijn afhankelijk van vele factoren, zoals het weer, de prijs van grondstoffen en geopolitieke ontwikkelingen. Energieprijzen kunnen dan ook snel veranderen. Daarom is het verstandig om met regelmaat te bekijken of uw zakelijke energierekening niet lager kan.

Heeft u via onze zakelijke energievergelijker een MKB energiecontract gevonden dat goedkoper is dan uw huidige contract of beter bij uw bedrijfssituatie past, dan kunt u via ons gratis een nieuw energiecontract afsluiten. 

MKB waarom energie vergelijken

 

Uw voordelen van MKB energie vergelijken op een rij:

1. U bespaart flink op uw energiekosten

Door MKB energiecontracten te vergelijken, kunt u flink op uw zakelijke energiekosten besparen. Daarnaast profiteert u vaak van scherpe welkomstkortingen en actietarieven bij een nieuw contract.

2. Vergelijken is eenvoudig en snel

Via onze energievergelijker heeft u binnen 3 gemakkelijke stappen direct de beste MKB energiedeals voor uw bedrijf.
 

3. Wij verzorgen uw overstap

Nadat u de beste deal heeft gekozen, regelen wij de overstap naar uw nieuwe energieleverancier.  

 

MKB energie vergelijken: zo werkt het

1. Vul de gegevens over uw energieverbruik in

Om een goede zakelijke energievergelijking te kunnen maken, hebben we een paar gegevens van u nodig: uw adres, uw huidige leverancier en uw verbruik.

2. Vergelijk de aanbiedingen

Wij zetten de beste MKB aanbiedingen voor u op een rij. In de resultaten kunt u filteren op uw voorkeuren, bijvoorbeeld op looptijd of duurzaamheid.
 

3. Dien direct uw aanvraag in, wij regelen uw overstap

Nadat u de beste MKB deal heeft gekozen, kunt u deze direct online indienen. Vervolgens regelen wij uw overstap naar de nieuwe energieleverancier.

  

hoe MKB energie vergelijken

 

Ook snel en eenvoudig naar de beste MKB energiedeals?

Vergelijk MKB energie

Energietarieven voor het MKB

Energietarieven bewegen het hele jaar door. Onze energiespecialisten houden de markt scherp in de gaten en onderhandelen met leveranciers voor de beste deals. Via onze energievergelijker vindt u de scherpste tarieven voor zakelijke energie voor u als MKB'er. We vergelijken de aanbiedingen van alle zakelijke energieleveranciers en geven een onafhankelijk energie-advies. 

Energiebelasting MKB

Wat u betaalt voor energie hangt af van het tarief dat de energieleverancier rekent voor uw verbruik en de bijkomende vaste kosten, en daarnaast van de hoogte van de door de overheid bepaalde energiebelasting. De hoogte van de belasting hangt af van de grootte van uw verbruik. Hoeveel belasting u betaalt voor uw gas- en stroomverbruik, vindt u hier

MKB energiecontract afsluiten

Wanneer u via onze energievergelijker uw beste deal heeft gekozen, regelen wij de overstap voor u. Als de looptijd van het contract dat u via ons afsloot eindigt, geven we u een seintje. Zo bent u ruim op tijd om opnieuw de energietarieven van de verschillende zakelijke energieleveranciers te vergelijken en opnieuw te kiezen voor het voordeligste contract voor uw bedrijfssituatie. Veel energieleveranciers  vernieuwen uw contract namelijk automatisch nadat de looptijd verstreken is. De tarieven op het vernieuwde contract zijn vaak hoger dan uw oude contract én hoger dan de actuele aanbiedingen voor nieuwe klanten van de (andere) energieleverancier(s).

Soorten energiecontracten voor het MKB

Als Kleinverbruiker (ZZP/MKB) heeft u de keuze tussen drie soorten energiecontracten: het vaste, het variabele en het dynamische contract. 

Vast energiecontract
Bij een vast energiecontract staat, gedurende de looptijd van uw contract, vast welk bedrag u per kWh en m³ betaalt. De gemiddelde looptijden van deze contracten zijn 1, 3 of 5 jaar.

Variabel energiecontract
Bij een variabel contract kunnen de tarieven periodiek wijzigen. Deze tariefbepaling/wijziging vond in het verleden vaak twee keer per jaar plaats, namelijk op 1 januari en 1 juli. Maar vanwege de hevige prijsschommelingen binnen de energiemarkt, wijken energieleveranciers tegenwoordig regelmatig van deze standaard af.

Zo kan uw tarief bij een variabel energiecontract ook per maand worden bepaald. Dit maakt het extra belangrijk om de verschillende contractvormen nauwkeurig te vergelijken en te bepalen welke het beste bij uw bedrijf past. U kunt dit contract meerdere keren per jaar aanpassen (met inachtneming van de opzegtermijn).

Dynamisch energiecontract
Een dynamisch energiecontract is een energiecontract waarbij de zakelijke energietarieven niet vaststaan, maar fluctueren op basis van de marktprijzen. De stroomprijs kan ieder uur wijzigen, de prijs voor gas fluctueert per dag. Dit in tegenstelling tot vaste tarieven, die vaststaan gedurende de contractperiode, en variabele tarieven die maandelijks of ieder halfjaar wijzigen. 

 

Dit zijn alle zakelijke energieleveranciers met een MKB-aanbod in onze vergelijker:

 1. Clean Energy
 2. Delta
 3. Elix
 4. Eneco
 5. ENGIE
 6. Essent
 7. Greenchoice 
 8. Gulf Gas & Power
 9. Holland Energie
 10. Innova 
 11. Nieuwestroom
 12. Pure energie
 13. SEFE Energy
 14. The Bill Doctor
 15. Vattenfall

MKB energie vergelijken

Start vrijblijvend uw zakelijke energievergelijking
tussen alle zakelijke energieleveranciers voor het MKB

Start hier met uw vergelijking

8.9
2147 beoordelingen
op Feedback Company

Start hier met uw grootzakelijke vergelijking

8.9
2147 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

Veelgestelde vragen over MKB energiecontracten

1 Wat is momenteel de voordeligste MKB energieleverancier?

Wie de voordeligste energieleverancier voor uw zakelijke energie is, hangt erg af van uw verbruik. Sommige leveranciers geven hoge welkomstkortingen, maar hanteren een hoog verbruikstarief. Het is daarom altijd beter om te kijken naar wat uw netto prijs voor gas en stroom wordt. Via onze energievergelijker vindt u de goedkoopste energieleverancier voor uw specifieke bedrijfssituatie.

2 Hoe werkt zakelijk energie vergelijken voor het MKB?

Zakelijk energie vergelijken is eenvoudig. Op basis van uw gegevens ziet u online direct welk energie-aanbod van alle energieleveranciers voor uw situatie het voordeligste is. U heeft binnen een minuut al een zakelijk energie vergelijking gemaakt.

Hoe begint u?

Om uw vergelijking te starten, dient u ten minste drie gegevens in te vullen:

 • U start met het invullen van uw postcode en huisnummer. Deze zijn nodig voor het berekenen van de juiste netbeheerkosten;
 • Wanneer u uw huidige leverancier invult, tonen we u eventueel een verlengingsaanbod van uw huidige leverancier. Mits dit mogelijk is. Niet iedere leverancier biedt namelijk standaard een verlengingsaanbod via online zakelijke energievergelijkers aan;
 • Met uw stroom- en/of gasverbruik berekenen we de kosten voor de energielevering. Dit zijn de leverancierskosten. Tevens berekenen we hoeveel u kwijt bent aan overheidsheffingen;

Vervolgens klikt u op ‘Start vergelijken’ en belandt u op de resultatenpagina. Hier ziet u het aanbod van alle zakelijke energieleveranciers voor uw situatie. Het voordeligste energiecontract staat altijd bovenaan. Aan de linkerzijde kunt u eventueel filteren op uw voorkeuren zoals de duurzaamheid van uw energie.

Heeft u een keuze gemaakt uit het aanbod aan zakelijke energie? Dan kunt u het aanbod direct online of via onze energiespecialisten aanvragen.

3 Hoe kies ik als MKB’er een zakelijke energieleverancier?

Zodra u een vergelijking van zakelijke energie maakt, kunt u kiezen uit diverse leveranciers. Welke past het beste bij uw situatie? Voor het maken van uw keuze kunt u onder andere op onderstaande kenmerken letten:

 • De prijs

  Voor veel MKB’ers is een voordelige prijs bepalend bij de keuze voor een zakelijke energieleverancier. Daarom is dit een eerste factor waar u op kunt letten tijdens uw zoektocht naar een leverancier.

 • Duurzaamheid

  Steeds meer MKB’ers willen duurzame energie vanwege het klimaat. Als u dit belangrijk vindt, kunt u kiezen voor leveranciers die enkel groene stroom en/of gas aanbieden.

 • Looptijd

  De looptijd van uw contract kan variëren van 1 tot bijvoorbeeld 5 jaar. Gedurende de looptijd van uw contract staat uw energietarief vast. In tegenstelling tot een contract voor onbepaalde tijd. Bij dit type contract wijzigen uw (variabele) leveringstarieven ten minste twee keer per jaar. Daarom biedt een contract voor onbepaalde tijd minder zekerheid dan een contract met een vaste looptijd.

Bedenk ook zelf waar u waarde aan hecht. Goed om te weten: in onze energievergelijker filtert u eenvoudig op uw voorkeuren. Zodoende staat de leverancier die het beste past bij uw wensen altijd bovenaan.

4 Ik heb met spoed zakelijke energie nodig. Kan dit via jullie?

U kunt via ons uw spoedaanvraag voor zakelijke energie regelen. Wilt u weten bij welke leveranciers voor ZZP energie of MKB energie dit mogelijk is en wat voor u het scherpste aanbod is? Laat ons weten dat u met spoed een zakelijk energiecontract zoekt en we gaan direct voor u aan de slag. Bel ons op 020 – 2900 900 of start uw chat.

5 Kan ik als MKB’er ook alleen een contract voor zakelijk stroom afsluiten?

U heeft alleen een zakelijk energiecontract voor stroom nodig? Geen probleem! Dit regelt u eenvoudig via Minder.nl. Wanneer u een energievergelijking maakt, kunt u op dat moment aangeven dat u alleen de aanbiedingen voor stroom wilt vergelijken. Dit doet u eenvoudig door het vinkje in het invulveld voor gas uit te vinken. Vul nog wel even in de vergelijker in wat u verbruikt aan stroom. Vervolgens ziet u wat voor uw situatie het scherpste stroomaanbod is en kunt u deze direct online aanvragen.

6 Kan ik als MKB’er ook alleen een contract voor zakelijk gas afsluiten?

Ook voor alleen een zakelijk energiecontract voor gas kunt u bij ons terecht. Geef bij het invullen van onze energievergelijker aan dat u alleen aanbiedingen voor gas wilt vergelijken. Dit doet u eenvoudig door het vinkje in het invulveld voor stroom uit te vinken. Vul vervolgens uw gasverbruik in de energievergelijker in en u ziet direct de scherpste aanbiedingen voor uw situatie.

7 Is zakelijke energie voor het MKB goedkoper dan particuliere energie?

De prijs van zakelijke energie verschilt niet met die van particuliere energie. De prijzen van beide type contracten kunnen prima hetzelfde zijn. Met welk type energiecontract u voordeliger uit bent, is afhankelijk van het aanbod dat een leverancier u doet. Heeft u de keuze uit zakelijke of particuliere energiecontracten? Vergelijk dan altijd goed de energietarieven van de verschillende aanbiedingen om tot de voordeligste prijs te komen.

Zakelijke energieverbruikers kunnen de btw terugvragen bij hun btw-aangifte. Bij een zakelijk energiecontract staat de btw altijd apart vermeld op de factuur. Daarnaast hebben wij korte lijntjes met zakelijke energieleveranciers waardoor u bij ons snel geholpen wordt met uw vraag. Ook geldt voor ZZP’ers doorgaans dat er een bedenktijd van 14 dagen geldt na ontvangst van het zakelijk energiecontract.

8 Hoe waarborgt Minder.nl zijn onafhankelijkheid?

Geen enkele leverancier wordt op welke wijze dan ook bevooroordeeld. Minder.nl ontvangt vanuit iedere leverancier eenzelfde vergoeding per contract. Het is onze missie om u in staat te stellen om zonder enige sturing op basis van uw eigen contractvoorkeuren en bedrijfsprofiel de beste oplossing te kiezen. Hier leest u ons hele verhaal.