Zakelijk energie vergelijken loont!

Referentie Corda Banket BV

Corda banket

"Minder.nl heeft voor mij de complexe energiemarkt weer simpel gemaakt”

Net zoals bij mijn vorige contractverlengingen werd ik door alle drukte ook dit jaar weer overvallen door een vervelende stilzwijgende verlenging bij mijn huidige leverancier. Dit voelt altijd weer vervelend omdat ik weet dat ik hierdoor teveel betaal. Ik vind het altijd een opgave om bij alle grootzakelijke leveranciers een offerte op te vragen en te vergelijken en laat dit dan ook wel eens schieten.

Minder.nl heeft mij in staat gesteld om in minder dan 3 minuten online het beste aanbod in de markt inzichtelijk te maken vanachter mijn bureau. Naast het feit dat het voor mij heel weinig moeite heeft gekost om te vergelijken en direct online af te sluiten, heb ik ook nog eens minimaal 30% kosten bespaard ten opzichte van het aanbod bij mijn huidige leverancier.

Toen ik nog een vraag had over het aanbod, werd ik telefonisch zeer snel en goed geholpen. Vanaf nu word ik automatisch tijdig geïnformeerd over het beste aanbod in de markt en hoef ik mij geen zorgen meer te maken dat ik teveel betaal. Ik kan het desnoods in de avonduren regelen als ik niet meer op de zaak ben. Met Minder.nl heb ik heel eenvoudig zelf weer controle over mijn energiekosten!

Kortom, ik ben zeer tevreden en kan het iedere zakelijke ondernemer aanraden!

Co Schilder, Directeur Corda Banket BVDe gunfactor trok hem over de streep

Referentie van Jan den Hartogh - Eigenaar Duke & Sons Leather

Jan den Hartogh heeft een zakelijk energiecontract afgesloten via Minder.nl

Jan den Hartogh, een naam die vast en zeker vaker voorkomt in Nederland maar in dit geval is het iemand die absoluut geen dertien in een dozijn is. Op zijn 52e gooide hij het roer in zijn leven om: hij stopte met zijn werk als grafisch vormgever en begon met het maken van prachtige, handgemaakte leren producten. Al na twee jaar was zijn bedrijf Duke & Sons Leather zo gegroeid dat zijn werkruimte thuis te klein werd en hij verhuisde naar een bedrijfspand.

Via deze weg kwam hij bij Minder.nl terecht, want bij een bedrijfspand hoort uiteraard een zakelijk energiecontract. Hij zette meerdere online vergelijkingsplatforms in en uiteindelijk was de combinatie van prijs en gunfactor voor hem doorslaggevend om het contract via Minder.nl af te sluiten.

Frans-Polynesië

Zijn werk als grafisch vormgever heeft hem gevoel voor stijl opgeleverd, of misschien had hij die al. Op zijn website zie je dat terug; stoer met mooie foto’s en filmpjes waarin zijn persoonlijk verhaal is verwikkeld. Het leuke is dat hij gewoon maakt wat hij zelf mooi vindt en die producten vanzelf een succes worden. Een schort voor barbers bijvoorbeeld, volledig op maat gemaakt en die je niet voelt als je hem draagt. Een kwalitatief hoogwaardig product waar hij een bijbehorende prijs voor vraagt. Inmiddels is hij er wel achtergekomen dat Nederlanders niet altijd bereid zijn om voor kwaliteit te betalen, maar gelukkig zitten zijn klanten over de hele wereld. In 37 landen kun je zijn handgemaakte producten tegenkomen bij klanten die hem online benaderen. Zijn verste klant zit in Frans-Polynesië. Als het balletje eenmaal gaat rollen... Het helpt ook dat Jan een man is die met passie zijn werk doet en zichzelf het vak heeft aangeleerd tot het niveau waar hij nu op zit:


“Soms zie ik het niet eens als werk. Elke avond ruim ik op voordat ik naar huis ga. Dan kijk ik nog even rond en voordat ik het licht uitdoe denk ik altijd: morgen mag ik weer.”


Andere zaken dan zijn passie

Zoals altijd horen bij een eigen bedrijf ook minder interessante werkzaamheden. Eerlijk is eerlijk: het zakelijk energiecontract valt hieronder. Jan ging in eerste instantie zelf op zoek naar het goedkoopste aanbod en stuitte zodoende op Minder.nl. Normaal gesproken is hij huiverig voor vergelijkingssite, of het nou om telefonie, internet of energie gaat, want zijn ze wel écht onafhankelijk? Maar toen hij na een online vergelijking door ons werd opgebeld met de vraag of hij nog hulp kon gebruiken, werd zijn twijfel weggenomen. Naar eigen zeggen kreeg hij op een prettige manier advies en ontstond er een goed gevoel bij Minder.nl. Dus dat hij uiteindelijk via Minder.nl een zakelijk energiecontract afsloot kwam niet alleen doordat hij via ons de meest gunstige tarieven kreeg, maar ook doordat hij ons de deal gunde:


“Minder.nl beviel mij zo goed, ik dacht prima! Ik kreeg goede adviezen en goede uitleg over de prijzen en de energiemarkt. Ik had echt het gevoel dat ik geholpen was en geen standaard verhaal kreeg. In zo’n geval is het een kwestie van gunnen.”


Jan den Hartogh ging zakelijke energie vergelijken via Minder.nl


Gered bij de contractwekker

De contractwekker hield Jan scherp; precies op het goede moment, voordat de gasprijs steeg, kreeg hij automatisch een bericht dat zijn energiecontract binnenkort zou aflopen en het tijd was om een nieuwe af te sluiten. Zodoende was hij niet te laat met opzeggen en voorkwam hij dure verlengingstarieven. Een jaar geleden sloot Jan ook via Minder.nl een energiecontract af en werd daarom op de hoogte gehouden door de contractwekker. Nu Jan toch bezig was met zijn energiecontract en hij regelmatig vanuit huis werkt zei hij “doe mij er ook maar één voor mijn privé-adres.” Zo gezegd, zo gedaan en onderhand heeft hij meerdere contracten via Minder.nl afgesloten.Ondertussen kwam Jan ook nog achter iets anders: bij de netbeheerder stond een grotere capaciteit van zijn elektriciteitsaansluiting (aansluitcapaciteit) geregistreerd dan werkelijk in zijn bedrijfspand was geïnstalleerd. Met één administratieve wijziging daalde Jan zijn energiekosten met €600,- op jaarbasis.

Tot over drie jaar

Alhoewel de totale energiekosten van Jan niet hoog zijn, heeft het toch zin om iedere keer aan het einde van zijn energiecontract een nieuwe af te sluiten. Zo heeft hij altijd de scherpste energietarieven. Nu heeft Jan zich voor drie jaar vastgelegd bij een zakelijke energieleverancier en dat was een verstandige keuze gezien de gestegen gasprijs. Over drie jaar, nadat hij bericht heeft gehad van onze contractwekker, spreken we Jan weer. Wij kijken er al naar uit!
Referentie van Peter - Directeur Dental West

“...we gaan het gewoon doen!” en nu bespaart Peter €460,- op de energiekosten


Peter van Dental West heet een zakelijk energiecontract via Minder.nl afgesloten


Peter heeft een tandtechnisch laboratorium, Dental West. Zakelijk gaat het hem voor de wind, maar kosten besparen blijft voor hem belangrijk. Nadat hij privé overstapte van energieleverancier en veel geld bespaarde, vroeg hij zich af of dit ook mogelijk was voor zijn bedrijf. Even Googelen en hij kwam op Minder.nl terecht. Via ons platform stapte hij over naar een andere zakelijke energieleverancier en nu bespaart hij komend jaar €460,-.


Sinds 1984 is Peter werkzaam bij het tandtechnisch laboratorium en in 1995 is hij volledige eigenaar geworden. Op het moment werken ze met drie man sterk. Dagelijks ontwikkelen ze onder meer implantaten en kronen. Peter vergelijkt zijn werk met kunst:


“Elke dag werk je met je handen en je creëert écht wat. Je bent met vorm en met kleur bezig en met patiënten. Als je het mooi doet, ziet een nieuwe tand of kies er fantastisch uit!”


Volgens Peter heeft een gezond gebit vooral te maken met opvoeding en geld. Zelf heeft hij het nodige kroon- en brugwerk, maar zijn drie dochters van eind twintig hebben niet eens één gaatje. Logisch met een vader die precies weet hoe een gebit gezond blijft. Geld is net zo een belangrijke factor aangezien een behandeling al snel €600,- tot €900,- kan kosten. Helemaal nu mensen steeds meer zelf aan zorgkosten betalen, stellen ze de behandeling liever uit tot wanneer ze voldoende geld hebben; met alle gevolgen van dien.


Besparing van €460,- per jaar

Het was goed dat Peter ook een online energievergelijking voor zijn bedrijf maakte, want er viel veel te besparen. Zijn laboratorium, een tandartspraktijk en een bovenwoning: allemaal maken ze gebruik van dezelfde energiemeter en samen zorgt dit voor een flink energieverbruik. Voorheen besteedde hij weinig aandacht aan zijn zakelijke energiecontract. Jarenlang was hij klant bij dezelfde energieleverancier en had hij zonder er zelf vanaf te weten dure verlengingstarieven. Totdat hij op Minder.nl een vergelijking maakte en zich realiseerde hoeveel hij kon besparen. Wat is zijn ervaring met Minder.nl?


"Minder.nl heeft zich aan de afspraak gehouden en dat is heel belangrijk. Als je een telefonische afspraak maakt dan bel je mij gewoon. Bovendien was Marco (accountmanager bij Minder.nl) heel behulpzaam. Ik gaf aan dat ik een jaarcontract wilde en hij mailde mij de meest gunstige aanbieding. Dus toen hij weer belde zei ik: we gaan het gewoon doen!”


Van verlengingstarieven naar actietarieven scheelt serieus geld

Nu bespaart Peter €460,- per jaar. Dit komt ten eerste doordat Peter van verlengingstarieven naar actietarieven ging en die zijn vele malen lager. Ten tweede omdat leveranciers hun actietarieven alleen aanbieden op een online energievergelijker zoals Minder.nl. Het mooie is dat hij vanaf nu gebruik maakt van de contractwekker: automatisch krijgt hij bericht als zijn contract afloopt en het tijd is om een nieuwe af te sluiten. Peter is nog steeds tevreden over zijn overstap:


“Mensen zijn bang dat dingen niet meer werken en dat je op de dag van de overstap geen energie hebt. Ik heb ervaren dat het allemaal keurig netjes verloopt en het scheelt gewoon serieus geld.”


Niet alleen Peter is blij met de overstap naar een andere leverancier, maar ook zijn gezin. Hij weet al precies wat hij met het bespaarde geld gaat doen: “€460,- is een mooi bedrag. Daar neem ik komend jaar mijn vrouw en dochters mee van uiteten!”


Referentie  NMK Esbaco

“Tot mijn verbazing kon ik in 5 minuten online 10% kosten besparen op mijn grootzakelijke energiecontract”

15 oktober 2015, Hoorn

Het verhaal van Wendy zullen veel grootzakelijke energie-inkopers wel herkennen. Je contract loopt bijna af en je bent benieuwd wat het beste aanbod is in de energie markt voor jouw specifieke situatie. Je vraagt je direct af wie interessante partijen zijn in de markt en wat de mogelijkheden zijn. Tegelijkertijd zie je op tegen de enorme moeite die het kost om alle leveranciers te benaderen, je wensen in beeld te brengen, alle offertes en ingewikkelde termen te vergelijken en met een gerust hart de juiste keuze te maken. Belangrijkste nog “je hebt hier simpelweg geen tijd voor!!” Ach…laten we maar een adviseur inschakelen of laten we nog maar een jaartje verlengen bij de huidige leverancier.

Tijdrovend

Wendy, inkoper bij NMK Esbaco heeft de afgelopen maand samen met haar collega van inkoop minimaal 40 uren besteed om te komen tot een goed vergelijk van de leveranciers voor haar nieuwe grootzakelijke energiecontract. Met name het opvragen bij de verschillende leveranciers, het interpreteren van de verschillende termen, voorwaarden en tarieven en het ook nog eens gelijktijdig ontvangen van alle aanbiedingen bleek een enorme opgave te zijn. Eenmaal het overzicht netjes op een rij te hebben, bleken alle aanbiedingen inmiddels verlopen te zijn en kon het hele proces opnieuw beginnen. Ondertussen bleef de vraag bestaan “heb ik het nu wel goed gedaan en klopt mijn vergelijkingsoverzicht?“

Minder.nl

Via een zakelijk contact liepen Wendy en haar directeur tegen Minder.nl aan en kwamen zij in gesprek met de ondernemers van Minder.nl Rob Leek en Arno Feenstra. Beiden meer dan 10 jaar management ervaring binnen een groot energiebedrijf van Nederland.

Eenvoudig overstappen

De situatie van Wendy is kenmerkend voor de meeste grootzakelijke energie -inkopers in Nederland. Iedereen worstelt met hetzelfde probleem. Minder.nl richt zich specifiek op inkopers zoals Wendy. Minder.nl beloofde Wendy dat ze binnen 5 minuten het beste aanbod voor haar specifieke situatie online inzichtelijk zou hebben en dat Wendy het ook direct online kon afsluiten.

 “Ik heb me vaak afgegevraagd waarom dit niet simpeler zou kunnen, maar kon hier geen tooling voor in de markt vinden, behalve heel veel tussenpersonen die mij hierin konden ondersteunen. Ik wil echter zelf grip houden op mijn energiekosten en niet afhankelijk zijn van een tussenpersoon. Dit mede omdat ik niet ervan overtuigd ben dat ik dan altijd het beste aanbod heb”.

Minder moeite, minder kosten

Onverwachts werd Wendy positief verrast: het bleek dat zij inderdaad in 3,5 minuut online het beste aanbod uit de markt kon halen. Oftewel in plaats van 40 uur in minder dan 5 minuten alle leveranciers op een rijtje. Naast een enorme tijdsbesparing leverde het ook nog een kostenbesparing van minimaal 10% op bij de leverancier die haar wensen voor 100% matchte.

Tevreden klant

“Ik had niet verwacht dat het zo simpel was, mijn verwachting werd ruimschoots overtroffen. Het afhandelen was relatief eenvoudig en snel geregeld. Uiteindelijk wilde ik graag weten wat deze dienstverlening mij zou kosten. Hierin waren Rob en Arno zeer duidelijk en transparant. Minder.nl ontvangt een vergoeding vanuit de leverancier die ik indirect betaal via de energierekening. Ik weet dus wat en waarvoor ik betaal”.

Inmiddels is het contract met haar nieuwe energieleverancier bevestigd. Vanaf nu wordt er vanuit Minder.nl periodiek per e-mail geïnformeerd over het beste aanbod in de markt. Daarnaast wordt er middels de contractalert van Minder.nl voor gezorgd dat er nooit automatisch wordt verlengd, maar dat NMK Esbaco tijdig online realtime haar contractverlenging in 2 minuten in orde maakt.