Referentie van Peter - Directeur Dental West

“...we gaan het gewoon doen!” en nu bespaart Peter €460,- op de energiekosten

referentie zakelijke energie Minder.nl


Peter heeft een tandtechnisch laboratorium, Dental West. Zakelijk gaat het hem voor de wind, maar kosten besparen blijft voor hem belangrijk. Nadat hij privé overstapte van energieleverancier en veel geld bespaarde, vroeg hij zich af of dit ook mogelijk was voor zijn bedrijf. Even Googelen en hij kwam op Minder.nl terecht. Via ons platform stapte hij over naar een andere zakelijke energieleverancier en nu bespaart hij komend jaar €460,-.


Sinds 1984 is Peter werkzaam bij het tandtechnisch laboratorium en in 1995 is hij volledige eigenaar geworden. Op het moment werken ze met drie man sterk. Dagelijks ontwikkelen ze onder meer implantaten en kronen. Peter vergelijkt zijn werk met kunst:


“Elke dag werk je met je handen en je creëert écht wat. Je bent met vorm en met kleur bezig en met patiënten. Als je het mooi doet, ziet een nieuwe tand of kies er fantastisch uit!”


Volgens Peter heeft een gezond gebit vooral te maken met opvoeding en geld. Zelf heeft hij het nodige kroon- en brugwerk, maar zijn drie dochters van eind twintig hebben niet eens één gaatje. Logisch met een vader die precies weet hoe een gebit gezond blijft. Geld is net zo een belangrijke factor aangezien een behandeling al snel €600,- tot €900,- kan kosten. Helemaal nu mensen steeds meer zelf aan zorgkosten betalen, stellen ze de behandeling liever uit tot wanneer ze voldoende geld hebben; met alle gevolgen van dien.


Besparing van €460,- per jaar

Het was goed dat Peter ook een online energievergelijking voor zijn bedrijf maakte, want er viel veel te besparen. Zijn laboratorium, een tandartspraktijk en een bovenwoning: allemaal maken ze gebruik van dezelfde energiemeter en samen zorgt dit voor een flink energieverbruik. Voorheen besteedde hij weinig aandacht aan zijn zakelijke energiecontract. Jarenlang was hij klant bij dezelfde energieleverancier en had hij zonder er zelf vanaf te weten dure verlengingstarieven. Totdat hij op Minder.nl een vergelijking maakte en zich realiseerde hoeveel hij kon besparen. Wat is zijn ervaring met Minder.nl?


"Minder.nl heeft zich aan de afspraak gehouden en dat is heel belangrijk. Als je een telefonische afspraak maakt dan bel je mij gewoon. Bovendien was Marco (accountmanager bij Minder.nl) heel behulpzaam. Ik gaf aan dat ik een jaarcontract wilde en hij mailde mij de meest gunstige aanbieding. Dus toen hij weer belde zei ik: we gaan het gewoon doen!”


Van verlengingstarieven naar actietarieven scheelt serieus geld

Nu bespaart Peter €460,- per jaar. Dit komt ten eerste doordat Peter van verlengingstarieven naar actietarieven ging en die zijn vele malen lager. Ten tweede omdat leveranciers hun actietarieven alleen aanbieden op een online energievergelijker zoals Minder.nl. Het mooie is dat hij vanaf nu gebruik maakt van de contractwekker: automatisch krijgt hij bericht als zijn contract afloopt en het tijd is om een nieuwe af te sluiten. Peter is nog steeds tevreden over zijn overstap:


“Mensen zijn bang dat dingen niet meer werken en dat je op de dag van de overstap geen energie hebt. Ik heb ervaren dat het allemaal keurig netjes verloopt en het scheelt gewoon serieus geld.”


Niet alleen Peter is blij met de overstap naar een andere leverancier, maar ook zijn gezin. Hij weet al precies wat hij met het bespaarde geld gaat doen: “€460,- is een mooi bedrag. Daar neem ik komend jaar mijn vrouw en dochters mee van uiteten!”
Zakelijk energie vergelijken loont!

Referentie Corda Banket BV

"Minder.nl heeft voor mij de complexe energiemarkt weer simpel gemaakt”

Net zoals bij mijn vorige contractverlengingen werd ik door alle drukte ook dit jaar weer overvallen door een vervelende stilzwijgende verlenging bij mijn huidige leverancier. Dit voelt altijd weer vervelend omdat ik weet dat ik hierdoor teveel betaal. Ik vind het altijd een opgave om bij alle grootzakelijke leveranciers een offerte op te vragen en te vergelijken en laat dit dan ook wel eens schieten.

Minder.nl heeft mij in staat gesteld om in minder dan 3 minuten online het beste aanbod in de markt inzichtelijk te maken vanachter mijn bureau. Naast het feit dat het voor mij heel weinig moeite heeft gekost om te vergelijken en direct online af te sluiten, heb ik ook nog eens minimaal 30% kosten bespaard ten opzichte van het aanbod bij mijn huidige leverancier.

Toen ik nog een vraag had over het aanbod, werd ik telefonisch zeer snel en goed geholpen. Vanaf nu word ik automatisch tijdig geïnformeerd over het beste aanbod in de markt en hoef ik mij geen zorgen meer te maken dat ik teveel betaal. Ik kan het desnoods in de avonduren regelen als ik niet meer op de zaak ben. Met Minder.nl heb ik heel eenvoudig zelf weer controle over mijn energiekosten!

Kortom, ik ben zeer tevreden en kan het iedere zakelijke ondernemer aanraden!

Co Schilder, Directeur Corda Banket BV


Referentie  NMK Esbaco

“Tot mijn verbazing kon ik in 5 minuten online 10% kosten besparen op mijn grootzakelijke energiecontract”

15 oktober 2015, Hoorn

Het verhaal van Wendy zullen veel grootzakelijke energie-inkopers wel herkennen. Je contract loopt bijna af en je bent benieuwd wat het beste aanbod is in de energie markt voor jouw specifieke situatie. Je vraagt je direct af wie interessante partijen zijn in de markt en wat de mogelijkheden zijn. Tegelijkertijd zie je op tegen de enorme moeite die het kost om alle leveranciers te benaderen, je wensen in beeld te brengen, alle offertes en ingewikkelde termen te vergelijken en met een gerust hart de juiste keuze te maken. Belangrijkste nog “je hebt hier simpelweg geen tijd voor!!” Ach…laten we maar een adviseur inschakelen of laten we nog maar een jaartje verlengen bij de huidige leverancier.

Tijdrovend

Wendy, inkoper bij NMK Esbaco heeft de afgelopen maand samen met haar collega van inkoop minimaal 40 uren besteed om te komen tot een goed vergelijk van de leveranciers voor haar nieuwe grootzakelijke energiecontract. Met name het opvragen bij de verschillende leveranciers, het interpreteren van de verschillende termen, voorwaarden en tarieven en het ook nog eens gelijktijdig ontvangen van alle aanbiedingen bleek een enorme opgave te zijn. Eenmaal het overzicht netjes op een rij te hebben, bleken alle aanbiedingen inmiddels verlopen te zijn en kon het hele proces opnieuw beginnen. Ondertussen bleef de vraag bestaan “heb ik het nu wel goed gedaan en klopt mijn vergelijkingsoverzicht?“

Minder.nl

Via een zakelijk contact liepen Wendy en haar directeur tegen Minder.nl aan en kwamen zij in gesprek met de ondernemers van Minder.nl Rob Leek en Arno Feenstra. Beiden meer dan 10 jaar management ervaring binnen een groot energiebedrijf van Nederland.

Eenvoudig overstappen

De situatie van Wendy is kenmerkend voor de meeste grootzakelijke energie -inkopers in Nederland. Iedereen worstelt met hetzelfde probleem. Minder.nl richt zich specifiek op inkopers zoals Wendy. Minder.nl beloofde Wendy dat ze binnen 5 minuten het beste aanbod voor haar specifieke situatie online inzichtelijk zou hebben en dat Wendy het ook direct online kon afsluiten.

 “Ik heb me vaak afgegevraagd waarom dit niet simpeler zou kunnen, maar kon hier geen tooling voor in de markt vinden, behalve heel veel tussenpersonen die mij hierin konden ondersteunen. Ik wil echter zelf grip houden op mijn energiekosten en niet afhankelijk zijn van een tussenpersoon. Dit mede omdat ik niet ervan overtuigd ben dat ik dan altijd het beste aanbod heb”.

Minder moeite, minder kosten

Onverwachts werd Wendy positief verrast: het bleek dat zij inderdaad in 3,5 minuut online het beste aanbod uit de markt kon halen. Oftewel in plaats van 40 uur in minder dan 5 minuten alle leveranciers op een rijtje. Naast een enorme tijdsbesparing leverde het ook nog een kostenbesparing van minimaal 10% op bij de leverancier die haar wensen voor 100% matchte.

Tevreden klant

“Ik had niet verwacht dat het zo simpel was, mijn verwachting werd ruimschoots overtroffen. Het afhandelen was relatief eenvoudig en snel geregeld. Uiteindelijk wilde ik graag weten wat deze dienstverlening mij zou kosten. Hierin waren Rob en Arno zeer duidelijk en transparant. Minder.nl ontvangt een vergoeding vanuit de leverancier die ik indirect betaal via de energierekening. Ik weet dus wat en waarvoor ik betaal”.

Inmiddels is het contract met haar nieuwe energieleverancier bevestigd. Vanaf nu wordt er vanuit Minder.nl periodiek per e-mail geïnformeerd over het beste aanbod in de markt. Daarnaast wordt er middels de contractalert van Minder.nl voor gezorgd dat er nooit automatisch wordt verlengd, maar dat NMK Esbaco tijdig online realtime haar contractverlenging in 2 minuten in orde maakt.