100% onafhankelijk
Lees meer

Wij zijn altijd bereikbaar

088 - 11 00 811

My Site Blog Blog

Blog

De 5 belangrijkste gevolgen voor ondernemers uit het regeerakkoord

Main Image
Het is zover, het regeerakkoord ligt klaar. Een zeventig pagina’s tellend document met de plannen van het nieuwe kabinet. Er zijn nogal wat maatregelen die impact hebben voor u als ondernemer. Gelukkig veel positieve maatregelen, want in het regeerakkoord noemt de overheid jullie ondernemers van onschatbare waarde en wil daarom een goed vestigingsklimaat creëren. Wij waren benieuwd wat met een goed vestigingsklimaat bedoeld wordt en zochten uit wat de 5 belangrijkste maatregelen uit het regeerakkoord voor ondernemers zijn.
 • Tags:

Demand response: de toekomst van energie

Main Image
Kent u die tijd nog waarbij u alleen de keuze had uit een grijs energiecontract of een grijs energiecontract? Gelukkig wordt dat steeds meer verleden tijd en is groene energie in de opmars. Laatst kwam milieu-organisatie WISE zelfs met het nieuws naar buiten dat het aantal energieleveranciers met uitsluitend groene stroom in drie jaar tijd bijna verdubbeld is van 13 naar 25 leveranciers. Maar we moeten wel realistisch blijven, want het aandeel van groene energie op de totale markt in Nederland is nog maar 5,9%. Één belangrijk onzekerheidsfactor die bij duurzame energie komt kijken is de wisselende, niet constante productie. Bieden demand response en opslag van energie uitkomst?
 • Tags:

Cashback als spaarpotje!

Main Image
19 mei 2017 Geschreven door Annemieke Leek
U heeft vast weleens gehoord van een cashback of een welkomstkorting. Of wie weet heeft u hier privé van geprofiteerd toen u naar een andere energieleverancier overstapte. Een cashback komt ook regelmatig voor bij zakelijke energiecontracten. Wanneer heeft u hier recht op en levert een cashback altijd de meeste besparing op? U leest het in deze blog.
 • Tags:

Opzeggen van het grootzakelijk energiecontract: wees op tijd!

Main Image
15 mei 2017 Geschreven door Annemieke Leek
Als grootzakelijke verbruiker van gas en stroom kunt u behoorlijk de pineut zijn. Bij te laat opzeggen van het grootzakelijke energiecontract zit u vast aan een stilzwijgende verlenging van een jaar. Met veel hogere verlengingstarieven dan de actietarieven die andere leveranciers bieden. Dus terwijl u deze zomer in het zwembad ligt, genietend van een fris biertje en de zon loopt u tegelijkertijd het risico veel geld te verliezen. De oplossing? Houd de opzegtermijn van uw grootzakelijke contract in de gaten en zeg op tijd op!
 • Tags:

3 praktische tips waarmee u dure verlengingstarieven van de grootzakelijke energieleverancier voorkomt

Main Image
15 mei 2017 Geschreven door Annemieke Leek
Als grootzakelijke verbruiker van energie loont het om alert te zijn op uw zakelijke energiecontract. Bij te laat opzeggen wordt u automatisch met een jaar verlengd tegen dure verlengingstarieven. Minder.nl begrijpt dat u het liefst zo snel en efficiënt mogelijk uw energiezaken regelt. Daarom geven we 3 praktische tips en tools waarmee u altijd de scherpste energietarieven heeft. Welke stappen dient u te nemen en welke handige tools heeft Minder.nl hiervoor? Lees het hieronder!
 • Tags:

Twee energieleveranciers op één aansluiting vanaf 2018

Main Image
6 april 2017 Geschreven door Annemieke Leek
Ondernemers mogen vanaf 2018 op één elektriciteitsaansluiting twee verschillende zakelijke energieleveranciers contracteren. Dit heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) besloten. Voorheen waren daar twee aansluitingen voor nodig, maar met deze regeling bespaart een bedrijf de kosten voor de extra aansluiting. Een interessante ontwikkeling voor bedrijven (die ook geldt voor consumenten), want het betekent meer keuzevrijheid en bevordert de duurzame energietransitie.
 • Tags:

Opbouw van de zakelijke energiekosten: wie ontvangt wat?

Main Image
De energierekening bestaat uit veel verschillende kosten, logisch dat u als ondernemer niet meer weet welke partij u wat betaalt. Bij Minder.nl merken we dat vanwege de vragen die ondernemers ons stellen over de opbouw van de energiekosten: welk bedrag gaat naar de zakelijke energieleverancier, welk bedrag naar de netbeheerder en wat ontvangt de overheid? Dit werd nog relevanter toen in het nieuws verscheen dat 61 procent van de totale energiekosten niet naar de leverancier gaat. Met Minder.nl leggen we u daarom met een voorbeeldberekening uit hoe het werkelijk zit.
 • Tags:

5 tips om de jaarafrekening van uw energieleverancier te controleren

Main Image
Fouten in de jaarafrekening van uw zakelijke energiecontract: het hoort niet, maar het komt nog regelmatig voor. Dacht u een jaar geleden een mooie deal te maken inclusief een mooie besparing, dan is het jammer als dit tegenvalt omdat uw energieleverancier opeens hogere energietarieven berekent dan afgesproken. Wees dus scherp als u de jaarafrekening van uw energieverbruik ontvangt. Zo voorkomt u dat u een besparing misloopt. Minder.nl geeft u een aantal tips waar u het beste op kunt letten.
 • Tags:

Duurzaam ondernemen met groene zakelijke energie

Main Image
Duurzaam ondernemen krijgt steeds meer aandacht van het bedrijfsleven. Minder.nl merkt dit ook. Ondernemers stellen ons regelmatig de vraag hoe zij de energiekosten laag kunnen houden op een manier die past bij hun duurzame bedrijfsvoering. Dit is heel eenvoudig: door een online zakelijke energievergelijking te maken tussen groene energiecontracten. Zo heeft u én de scherpste energietarieven én gegarandeerd groene energie. Wilt u als ondernemer nog een stapje verder gaan? Installeer dan zakelijke zonnepanelen en verlaag daarmee uw energiekosten. Wie weet komt u zelfs in aanmerking voor subsidie van de overheid: de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).
 • Tags:

Ondernemer betaalt €85,- meer aan energiebelasting in 2017

Main Image
De energiekosten voor ondernemers gaat in 2017 gemiddeld met 85 euro omhoog. De overheid heeft namelijk de energiebelasting verhoogd samen met de Opslag Duurzame Energie (ODE), dat onderdeel is van de energiebelasting. Vorig jaar, op 20 december 2016, maakte de overheid bekend hoeveel de energiebelasting per 1 januari 2017 bedraagt. Minder.nl heeft hieronder een overzicht gemaakt van de energiebelasting voor gas en elektriciteit en van de ODE.
 • Tags:

SDE+ subsidie: Stimulering Duurzame Energieproductie

Main Image
De overheid betrekt ondernemers steeds meer bij haar doelstelling om 14 procent van alle energie in 2020 uit duurzame energiebronnen op te wekken. Bijvoorbeeld met de subsidie SDE+. Dit staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. De omschrijving zegt het al; deze subsidie is bedoeld om de productie van duurzame energie te stimuleren. Het bedrijfsleven en (non)-profitinstellingen kunnen deze subsidie aanvragen. Benieuwd wat uw onderneming hiervoor moet doen en hoe de subsidieregeling in zijn werking gaat? Lees dan verder.
 • Tags:

Online zakelijke energie vergelijken met zonnepanelen: waar let u op?

Main Image
Zakelijke zonnepanelen hebben steeds meer de interesse van ondernemers: een groeiend aantal bedrijven wekt zelf duurzame zonne-energie op. Van alle zonnepanelen in Nederland ligt inmiddels een derde op daken van bedrijven en in grote zonneparken. Als uw bedrijf zelf stroom opwekt en niet alles verbruikt op dat moment, dan wordt het overschot teruggeleverd op het energienet. De totale hoeveelheid teruggeleverde elektriciteit door uw bedrijf in een jaar tijd wordt afgetrokken van de totale elektriciteitsafname in dat jaar. Dit heet salderen. Voor u komt dit neer op een lager elektriciteitsverbruik die in rekening wordt gebracht door de energieleverancier.
 • Tags:

3 tips voor het beste grootzakelijke energiecontract

Main Image
Het is herfst en daarmee voor bedrijven vaak hét moment in het jaar om weer de zakelijke energiecontracten te heroverwegen: ga ik het contract bij mijn huidige leverancier verlengen? Of levert overstappen van energieleverancier iets op vanwege betere voorwaarden en scherpe tarieven? Ons advies: neem even de tijd en moeite om te bepalen wat in uw specifieke situatie de beste optie is. In dat geval is het wel zo handig als u weet waar u moet beginnen en waar u het beste op kunt letten. Minder.nl helpt u met onderstaande drie tips graag op weg naar het beste energiecontract.
 • Tags:

Merendeel van grote bedrijven betaalt teveel aan de netbeheerder

Main Image
Van de grootzakelijke bedrijven betaalt ongeveer 75% te veel aan de netbeheerder. Bij bijna alle bedrijven is een besparing mogelijk tot €500,- op jaarbasis. Dit blijkt uit onderzoek van energievergelijker voor de zakelijke markt Minder.nl en Het Meetbedrijf, een meetdienstenbedrijf voor grootverbruikers. Voor veel klanten is niet duidelijk dat er een besparing te realiseren is bij de netbeheerders en leverancier van de meetdiensten. Hierdoor betaalt het merendeel van de klanten teveel.
 • Tags:

De 7 meest voorkomende misverstanden over zakelijke energievergelijkers

Main Image
Nederland staat in de Europese top 4 als het gaat om klanten die overstappen van energiecontract. Nederlanders hebben het gemak van een energievergelijker ontdekt, kunnen we wel stellen. Toch bestaat er nog een aantal misvattingen over zakelijke energievergelijkers. Misvattingen die sommige bedrijven er van weerhouden om over te stappen van energieleverancier.
 • Tags:

Digitale transitie essentieel voor toekomst energiesector

Main Image
11 juli 2016 Geschreven door Annemieke Leek
De energiemarkt is volop in beweging, de ontwikkelingen zijn niet meer op één hand te tellen. Zo koppelt online marktplaats Vandebron energieverbruikers direct aan de boer met windmolens in het dorp verderop en lanceert energiereus Vattenfall haar eigen online platform Powerpeers voor het delen van energie. Kolencentrales draaien verliesgevend en worden gesloten, tegelijkertijd gaan tarieven voor zakelijke groene stroom tegen dezelfde tarieven over de toonbank als voor grijze stroom. Uit de trendmonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt daarnaast dat de online oriëntatie naar energiecontracten sterk groeit en 9% van de klanten energie direct via een energievergelijkingssite contracteert. Ook voor grootzakelijke klanten is het door Minder.nl inmiddels mogelijk om direct online te vergelijken en te contracteren. Stuk voor stuk aanwijzingen dat het oude model aan verandering toe is.
 • Tags: