Rob Minder.nl
8.9
1670 beoordelingen op Feedback Company
My Site

Zakelijke energie voor thuis? 3 belangrijke voordelen die je moet weten

Main Image
Werk je als ondernemer thuis dan maakt het niet uit of je kiest voor een zakelijk energiecontract of een particulier contract. Beide type contracten verschillen niet meer van elkaar en zijn daardoor net zo gunstig. Dit komt door voorwaarden die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in 2019 verplicht stelde voor een contract met zakelijke energie voor thuis. Zo is het voor de leverancier bijvoorbeeld verplicht om., net als bij particuliere contracten, altijd een bedenktijd aan te bieden.
  • Tags:

Energieprijzen stijgen sterk. Wat te doen met je energiecontract?

Main Image
De situatie op de energiemarkt is op dit moment turbulent. Gasprijzen stijgen soms van de ene op de andere dag met een forse 10% en de stroomprijs volgt. Deze heftige prijsbewegingen volgen op een toch al stijgende trend die al maanden duurt. Logisch dus dat er twijfel ontstaat bij onze klanten over wat ze moeten doen met hun zakelijk energiecontract als deze binnenkort afloopt. Daarom bespreken we in dit artikel de drie meest voorkomende situaties die zich voordoen bij onze klanten inclusief de bijbehorende keuze-opties.
  • Tags:

Inkoop van energie: een slimme strategie ten tijde van een stijgende markt

Main Image
De huidige hoge tarieven op de energiemarkt hebben we vrijwel nog nooit meegemaakt. Ook onze grootzakelijke klanten verbazen zich. Regelmatig krijg ik de vraag wat een bedrijf het beste kan doen in deze stijgende markt. Iedereen hoopt natuurlijk op een daling op de korte termijn om dan zijn energie in te kopen. Maar de realiteit is dat we al minstens driekwart jaar de tarieven zien stijgen. Je kunt blijven wachten op het dalende moment of jezelf ook een belangrijke vraag bespreken die we hier behandelen.
  • Tags:

Dalende stroomprijzen in 2021? Kleine kans!

Main Image
Wie zich enigszins verdiept heeft in de stroom- & gasprijzen weet dat ze flink in de lift zaten. De stroomprijs laat momenteel bijna een verdubbeling zien ten opzichte van een jaar geleden, aan het begin van de pandemie. Volgens analisten van de energiemarkt ziet het er niet naar uit dat de stroomprijs op korte termijn een serieuze daling laat zien. Een factor van grote invloed is de CO2-prijs.
  • Tags:

Een nieuw bedrijfspand met Grootverbruik Aansluiting? Check deze 4 belangrijke energietips

Main Image
Wat moet je allemaal doen rondom de levering van Grootzakelijke Energie als je met je bedrijft verhuist? Joost mag het weten! Sterker nog, hij kan je er alles over vertellen. Joost is namelijk Inkoopspecialist Grootzakelijke Energie. Hij legt je stap voor stap uit hoe je de energiezaken goed regelt als je verhuist naar een nieuw pand of er een aanschaft. Een handige lijst met tips dus waarmee je er straks warmpjes bij zit. En hij geeft je ook nog tips hoe je bespaart op de kosten voor netbeheer en de meetdiensten.
  • Tags:

Daltarief stroom: straks verleden tijd voor de analoge meter

Main Image
Nu kun je bij een analoge meter of ‘niet slimme meter’ nog zeggen dat je van een dal- en piektarief (dubbeltarief) gebruikt wilt maken. Dat duurt niet lang meer. Per 1 juli 2021 wordt dit dubbeltarief afgeschaft en is er alleen nog één tarief voor de analoge meter. Waarom is dit? En scheelt je dit op jaarbasis veel geld? Dat kom je te weten met dit artikel.
  • Tags:

Energiebelasting 2021 zakelijk – Alles wat je moet weten

Main Image
De overheid heft twee soorten belasting over je zakelijk energieverbruik: energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE). Het zijn twee vormen van belasting die ervoor moeten zorgen dat jij en de rest van Nederland zuinig met energie omgaat. Per kWh stroom en m3 gas betaal je een heffing. Op deze pagina kom je alles te weten over de energiebelasting in 2021 voor zakelijk verbruik.
  • Tags:

De voor- en nadelen van de slimme meter voor jouw bedrijf

Main Image
De slimme meter heeft al flink zijn intrede gedaan. Inmiddels hebben al veel bedrijven de slimme meter geïnstalleerd gekregen en nog steeds klopt de netbeheerder aan bij ondernemers voor een gratis installatie. In de tussentijd lag het slimme apparaatje het afgelopen jaar al een paar keer onder vuur in de media; het zou onveilig zijn of de meterstanden verkeerd uitlezen. Tegelijkertijd helpt de slimme meter ons voorbereiden op de toekomst en neemt het werk voor ons uit handen. Omdat iedereen vroeg of laat met de slimme meter te maken krijgt, leg ik je in deze blog alles uit over de slimme meter voor jouw bedrijf.
  • Tags:

Gas- en stroomprijs historisch gezien op zeer laag niveau

Main Image
De energieprijzen hebben sinds lange tijd niet zo laag gestaan. De gasprijs is fors gedaald en ook de stroomprijs stond in twee jaar tijd niet zo gunstig. Dit heeft te maken met wereldwijde ontwikkelingen en de zeer zachte winter. Nu de energieprijzen historisch gezien zo laag staan, is het voor u als grootverbruiker van energie een zeer interessant moment om uw grootzakelijk energiecontract tegen het licht te houden en te kijken naar de inkoopmogelijkheden
  • Tags:

Gas- en stroomprijs in tijden niet zo laag geweest.

Main Image
De gas- en stroomprijs zijn in tijden niet zo laag geweest als vandaag de dag. De energieprijzen staan historisch gezien laag. De zachte winter en de economische gevolgen die het Coronavirus met zich meebrengt hebben mede voor deze unieke lage prijzen gezorgd. Dit betekent dat het voor jou als ondernemer een zeer interessant moment is om een zakelijk energiecontract aan te vragen.
  • Tags: