My Site

Een nieuw bedrijfspand met Grootverbruik Aansluiting? Check deze 4 belangrijke energietips

Main Image
Wat moet je allemaal doen rondom de levering van Grootzakelijke Energie als je met je bedrijft verhuist? Joost mag het weten! Sterker nog, hij kan je er alles over vertellen. Joost is namelijk Inkoopspecialist Grootzakelijke Energie. Hij legt je stap voor stap uit hoe je de energiezaken goed regelt als je verhuist naar een nieuw pand of er een aanschaft. Een handige lijst met tips dus waarmee je er straks warmpjes bij zit. En hij geeft je ook nog tips hoe je bespaart op de kosten voor netbeheer en de meetdiensten.
 • Tags:

Daltarief stroom: straks verleden tijd voor de analoge meter

Main Image
Nu kun je bij een analoge meter of ‘niet slimme meter’ nog zeggen dat je van een dal- en piektarief (dubbeltarief) gebruikt wilt maken. Dat duurt niet lang meer. Per 1 juli 2021 wordt dit dubbeltarief afgeschaft en is er alleen nog één tarief voor de analoge meter. Waarom is dit? En scheelt je dit op jaarbasis veel geld? Dat kom je te weten met dit artikel.
 • Tags:

Energiebelasting 2021 zakelijk – Alles wat je moet weten

Main Image
De overheid heft twee soorten belasting over je zakelijk energieverbruik: energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE). Het zijn twee vormen van belasting die ervoor moeten zorgen dat jij en de rest van Nederland zuinig met energie omgaat. Per kWh stroom en m3 gas betaal je een heffing. Op deze pagina kom je alles te weten over de energiebelasting in 2021 voor zakelijk verbruik.
 • Tags:

De voor- en nadelen van de slimme meter voor jouw bedrijf

Main Image
De slimme meter heeft al flink zijn intrede gedaan. Inmiddels hebben al veel bedrijven de slimme meter geïnstalleerd gekregen en nog steeds klopt de netbeheerder aan bij ondernemers voor een gratis installatie. In de tussentijd lag het slimme apparaatje het afgelopen jaar al een paar keer onder vuur in de media; het zou onveilig zijn of de meterstanden verkeerd uitlezen. Tegelijkertijd helpt de slimme meter ons voorbereiden op de toekomst en neemt het werk voor ons uit handen. Omdat iedereen vroeg of laat met de slimme meter te maken krijgt, leg ik je in deze blog alles uit over de slimme meter voor jouw bedrijf.
 • Tags:

Gas- en stroomprijs historisch gezien op zeer laag niveau

Main Image
De energieprijzen hebben sinds lange tijd niet zo laag gestaan. De gasprijs is fors gedaald en ook de stroomprijs stond in twee jaar tijd niet zo gunstig. Dit heeft te maken met wereldwijde ontwikkelingen en de zeer zachte winter. Nu de energieprijzen historisch gezien zo laag staan, is het voor u als grootverbruiker van energie een zeer interessant moment om uw grootzakelijk energiecontract tegen het licht te houden en te kijken naar de inkoopmogelijkheden
 • Tags:

Gas- en stroomprijs in tijden niet zo laag geweest.

Main Image
De gas- en stroomprijs zijn in tijden niet zo laag geweest als vandaag de dag. De energieprijzen staan historisch gezien laag. De zachte winter en de economische gevolgen die het Coronavirus met zich meebrengt hebben mede voor deze unieke lage prijzen gezorgd. Dit betekent dat het voor jou als ondernemer een zeer interessant moment is om een zakelijk energiecontract aan te vragen.
 • Tags:

Kernenergie: de voordelen en nadelen

Main Image
Kernenergie: kunnen we maar beter profiteren van deze schone manier van energie opwekken? Of is het risicovol en blijft er teveel gevaarlijk kernafval achter? Een ding is zeker en dat is dat kernenergie een omstreden onderwerp is. Er zijn fervente voorstanders en fervente tegenstanders. Tot welke groep behoor jij?
 • Tags:

De ultieme checklist voor de voorwaarden bij een grootzakelijk energiecontract

Main Image
Het is herfst en daarmee voor bedrijven vaak hét moment in het jaar om weer de zakelijke energiecontracten te heroverwegen: ga ik het contract bij mijn huidige leverancier verlengen? Of levert overstappen van energieleverancier iets op vanwege betere voorwaarden en scherpe tarieven? Ons advies: neem even de tijd en moeite om te bepalen wat in uw specifieke situatie de beste optie is. In dat geval is het wel zo handig als u weet waar u moet beginnen en waar u het beste op kunt letten. Minder.nl helpt u met onderstaande drie tips graag op weg naar het beste energiecontract.
 • Tags:

Energiebelasting 2020 zakelijk: wat er voor jou verandert

Main Image
Op 1 januari 2020 zijn de twee overheidsheffingen op energie gewijzigd. Eigenlijk is er niets nieuws onder de horizon: je gasverbruik wordt extra belast en je stroomverbruik wordt goedkoper. Werk je al volledig gasloos? Dan profiteer je. Heb je bij je bedrijfsonderdelen nog wel gas nodig? Dan ben je dit jaar meer kwijt aan je gaskosten.
 • Tags:

Energiebelasting grootzakelijk in 2020: gas duurder, stroom voordeliger

Main Image
Het is alweer 2020. Tijd om met de oliebollen en de champagne nog in ons maag de nieuwe overheidsheffingen op gas en stroom door te nemen. Dit keer is het voor jou als grootverbruiker van energie extra interessant. Waarom? Omdat de overheid vorig jaar op Prinsjesdag bekend maakte dat het bedrijfsleven via de overheidsheffingen meer gaan opdraaien voor de transitie naar duurzame energie. Want verbruik je meer, dan betaal je ook meer.
 • Tags:

De harde waarheid: waarom je energierekening duurder is dan drie jaar geleden

Main Image
Is het je ook opgevallen? De energietarieven zijn tegenwoordig veel duurder dan bijvoorbeeld drie jaar terug. Nou wordt natuurlijk alles duurder in het leven. Sinds de euro de gulden heeft vervangen…. Ho, wacht. Laten we deze eindeloze discussie niet starten. Vandaag heb ik het over de gestegen kosten voor zakelijk gas en stroom. En wat je het beste kunt doen als je met een nieuw energiecontract duurder uit bent dan eerst.
 • Tags:

Deze dure optie voor je aflopende zakelijke energiecontract wil je echt voorkomen

Main Image
Wat is dat ene ding waar iedereen elke dag weer mee te maken heeft? Waar sommigen extreem veel moeite mee hebben? Het maken van keuzes! De hele dag gaat dit door. Ze komen voor in allerlei soorten en maten: de bewuste keuze, de onbewuste keuze, de eindeloos ‘wikken en wegen’ keuze, de routinematige keuze. Een perfect voorbeeld van zo’n ‘wikken en wegen’ keuze is het zakelijk energiecontract. De grote vraag is namelijk: voor welke van de drie opties ga jij als je zakelijk energiecontract afloopt?
 • Tags:

Hoe wereldnieuws de energieprijs op de Nederlandse markt beïnvloedt

Main Image
De afgelopen maand stegen de energieprijzen voor de lange termijn enigszins. Dit is niet verwonderlijk als je kijkt naar de stortvloed aan nieuwsberichten in de afgelopen periode. Dan weer deed het nieuws de prijzen stijgen en dan weer dalen. Één van de belangrijkste gebeurtenissen was de drone-aanval op de grootste olieraffinaderij in Saoedi-Arabië. Hoe beinvloedt dit de energieprijzen en wat is de huidige status?
 • Tags: