My Site Blog Blog

Blog

Een terugleversubsidie volgt de salderingsregeling op

Main Image
De salderingsregeling gaat in 2020 over in een terugleversubsidie. Heb jij het vorige meegekregen in het nieuws? In het voorstel van Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat staat dat de terugverdientijd van gemiddeld zeven jaar behouden blijft. Opgewekte stroom direct verbruiken blijft de voordeligste optie
 • Tags:

Energierekening voor ondernemer stijgt per 1 juli verder

Main Image
De variabele gas- en stroomprijs bij de twee grootste zakelijke energieleveranciers van Nederland stijgen per 1 juli verder, blijkt uit onderzoek van zakelijke energievergelijker Minder.nl. De stijging komt bovenop de al hogere energierekening die ondernemers betalen sinds 1 januari dit jaar. Bij Essent blijven de tarieven echter gelijk.
 • Tags:

Groen gas: het alternatief op het grijze aardgas  

Main Image
Als we het over groene energie hebben, denken we meestal aan groene stroom. Dit product is volop verkrijgbaar. Wat minder bekend is, is groen gas terwijl ook dit belangrijk is als we duurzaam met onze aarde willen omgaan omdat het grijze aardgas ooit opraakt en er CO2 vrijkomt bij gebruik. Vaak heb je als zakelijke verbruiker de keuze uit twee soorten groen gas. Welke dit zijn en wat het verschil is tussen beide leggen we je uit in ons blog.
 • Tags:

Het zakelijke energiecontract verlengen of overstappen?

Main Image
Wat is nou eigenlijk de beste keuze als het einde van je zakelijke energiecontract in zicht is: verlengen bij je huidige energieleverancier of overstappen naar een ander? De beste keuze is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Maar wat is dat dat dan? Geen stress, ik leg je de voors en tegens uit zodat jij altijd de beste prijs voor je gas en stroom betaalt.
 • Tags:

SDE+ subsidie: Stimulering Duurzame Energieproductie

Main Image
De overheid betrekt ondernemers steeds meer bij haar doelstelling om 14 procent van alle energie in 2020 uit duurzame energiebronnen op te wekken. Bijvoorbeeld met de subsidie SDE+. Dit staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. De omschrijving zegt het al; deze subsidie is bedoeld om de productie van duurzame energie te stimuleren. Het bedrijfsleven en (non)-profitinstellingen kunnen deze subsidie aanvragen. Benieuwd wat uw onderneming hiervoor moet doen en hoe de subsidieregeling in zijn werking gaat? Lees dan verder.
 • Tags:

Wat gebeurt er straks met de salderingsregeling?

Main Image
Dat de salderingsregeling aangepast wordt, staat buiten kijf. Al een lange tijd wordt door de regering gesproken over een opvolger voor de salderingsregeling. Die regeling maakt het nu nog voordelig om zonnepanelen aan te schaffen, maar hoe het er over een aantal jaar exact uitziet is nog niet bekend. We moeten nog even geduld hebben tot deze zomer. Dan geeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat meer duidelijkheid over de nieuwe subsidieregeling.
 • Tags:

Hoe het zit met de bedenktijd bij je zakelijke energiecontract

Main Image
Herken jij jezelf in een van deze profielen? De twijfelaar, de risicozoeker, iemand die het aanbod van een vriendelijke verkoper niet kan afslaan of de ondernemer die een besluit maakt, maar dan tóch nog even verder kijkt. Als jouw profiel ertussen zit dan is de bedenktijd bij een zakelijk energiecontract voor jou een uitkomst. Hoe lang de bedenktijd duurt en of die altijd geldt voor een zakelijk energiecontract staat uitgelegd in deze blog.
 • Tags:

Groene stroom: waar komt het vandaan als de zon niet schijnt en de wind niet waait?

Main Image
Een kritische maar terechte vraag is waar groene stroom vandaan komt op het moment dat de zon niet schijnt of de wind niet waait. Duurzame energie is behoorlijk weersafhankelijk en een techniek om overtollige stroom grootschalig en voor langere tijd op te slaan, is er nog niet. Dus hoe duurzaam de stroom is voor jouw bedrijf op een druilerige dag of windstille dag leg ik je hier uit.
 • Tags:

De voor- en nadelen van de slimme meter voor jouw bedrijf

Main Image
De slimme meter is al een tijdje in aantocht. Voor eind 2020 heeft iedere ondernemer met een kleinzakelijk bedrijf een slimme meter in zijn meterkast. In de tussentijd lag het apparaatje het afgelopen jaar al een paar keer onder vuur in de media; het zou onveilig zijn of de meterstanden verkeerd uitlezen. Tegelijkertijd helpt de slimme meter ons voorbereiden op de toekomst en neemt het werk voor ons uit handen. Omdat iedereen vroeg of laat met de slimme meter te maken krijgt, leg ik je in deze blog alles uit over de slimme meter voor jouw bedrijf.
 • Tags:

De energierekening stijgt fors voor de mkb'er

Main Image
De energierekening voor mkb’ers stijgt volgend jaar met een aanzienlijk bedrag. Gemiddeld genomen betaalt een middelgrote mkb’er per jaar €1160,- meer aan energiekosten en een kleine mkb’er €185,-. Voor beide betekent dit een stijging van 7 à 8 procent blijkt uit een berekening van zakelijke energievergelijker Minder.nl.
 • Tags:

Waarom je een waarborgsom aan je zakelijke energieleverancier betaalt

Main Image
Zo nu en dan komt het voor dat een zakelijke energieklant de volgende melding krijgt op het moment dat hij een energiecontract bij een nieuwe energieleverancier heeft afgesloten: wij heten je van harte welkom en vragen je hierbij om vooraf een waarborgsom van 300 euro over te maken. Stap je over naar een andere energieleverancier omdat je wilt besparen dan zit je vast niet te wachten op zo’n waarborgsom. Maar hoe zit dit; geldt ‘wil is wet’ en ontkom je niet aan een waarborgsom aan de energieleverancier? En betaalt iedere nieuwe klant een borg?
 • Tags:

Energiebelasting stijgt voor ondernemer met grootzakelijk bedrijf

Main Image
Heb je een grootzakelijk bedrijf dan betaal je volgend jaar aanzienlijk meer aan energiebelasting en Opslag Duurzame Energie (ODE). De overheid verhoogt komend jaar namelijk de tarieven voor beide heffingen om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Één voordeel voor grootverbruikers: de energiebelasting is zo ingedeeld dat je in verhouding minder betaalt als je meer verbruikt.
 • Tags:

Een opzegvergoeding bij je zakelijke energiecontract

Main Image
Je hebt het vast weleens voorbij horen komen: de opzegvergoeding bij een zakelijk energiecontract voor MKB en ZZP. De boete die een energieleverancier in rekening brengt als je te vroeg overstapt naar een andere leverancier. Geen zorgen, zo’n boete krijg je niet zomaar, slechts in twee situaties. Die situaties leggen we hieronder uit. Niet alleen dat, je komt er ook achter hoe je eenvoudig een opzegvergoeding voorkomt.
 • Tags:

De 5 belangrijkste gevolgen voor ondernemers uit het regeerakkoord

Main Image
Het is zover, het regeerakkoord ligt klaar. Een zeventig pagina’s tellend document met de plannen van het nieuwe kabinet. Er zijn nogal wat maatregelen die impact hebben voor u als ondernemer. Gelukkig veel positieve maatregelen, want in het regeerakkoord noemt de overheid jullie ondernemers van onschatbare waarde en wil daarom een goed vestigingsklimaat creëren. Wij waren benieuwd wat met een goed vestigingsklimaat bedoeld wordt en zochten uit wat de 5 belangrijkste maatregelen uit het regeerakkoord voor ondernemers zijn.
 • Tags:

Demand response: de toekomst van energie

Main Image
Kent u die tijd nog waarbij u alleen de keuze had uit een grijs energiecontract of een grijs energiecontract? Gelukkig wordt dat steeds meer verleden tijd en is groene energie in de opmars. Laatst kwam milieu-organisatie WISE zelfs met het nieuws naar buiten dat het aantal energieleveranciers met uitsluitend groene stroom in drie jaar tijd bijna verdubbeld is van 13 naar 25 leveranciers. Maar we moeten wel realistisch blijven, want het aandeel van groene energie op de totale markt in Nederland is nog maar 5,9%. Één belangrijk onzekerheidsfactor die bij duurzame energie komt kijken is de wisselende, niet constante productie. Bieden demand response en opslag van energie uitkomst?
 • Tags:

Cashback als spaarpotje!

Main Image
U heeft vast weleens gehoord van een cashback of een welkomstkorting. Of wie weet heeft u hier privé van geprofiteerd toen u naar een andere energieleverancier overstapte. Een cashback komt ook regelmatig voor bij zakelijke energiecontracten. Wanneer heeft u hier recht op en levert een cashback altijd de meeste besparing op? U leest het in deze blog.
 • Tags:

Opzeggen van het grootzakelijk energiecontract: wees op tijd!

Main Image
Als grootzakelijke verbruiker van gas en stroom kunt u behoorlijk de pineut zijn. Bij te laat opzeggen van het grootzakelijke energiecontract zit u vast aan een stilzwijgende verlenging van een jaar. Met veel hogere verlengingstarieven dan de actietarieven die andere leveranciers bieden. Dus terwijl u deze zomer in het zwembad ligt, genietend van een fris biertje en de zon loopt u tegelijkertijd het risico veel geld te verliezen. De oplossing? Houd de opzegtermijn van uw grootzakelijke contract in de gaten en zeg op tijd op!
 • Tags:

3 praktische tips waarmee u dure verlengingstarieven van de grootzakelijke energieleverancier voorkomt

Main Image
Als grootzakelijke verbruiker van energie loont het om alert te zijn op uw zakelijke energiecontract. Bij te laat opzeggen wordt u automatisch met een jaar verlengd tegen dure verlengingstarieven. Minder.nl begrijpt dat u het liefst zo snel en efficiënt mogelijk uw energiezaken regelt. Daarom geven we 3 praktische tips en tools waarmee u altijd de scherpste energietarieven heeft. Welke stappen dient u te nemen en welke handige tools heeft Minder.nl hiervoor? Lees het hieronder!
 • Tags: