My Site

De harde waarheid: waarom je energierekening duurder is dan drie jaar geleden

Main Image
Is het je ook opgevallen? De energietarieven zijn tegenwoordig veel duurder dan bijvoorbeeld drie jaar terug. Nou wordt natuurlijk alles duurder in het leven. Sinds de euro de gulden heeft vervangen…. Ho, wacht. Laten we deze eindeloze discussie niet starten. Vandaag heb ik het over de gestegen kosten voor zakelijk gas en stroom. En wat je het beste kunt doen als je met een nieuw energiecontract duurder uit bent dan eerst.
 • Tags:

Deze dure optie voor je aflopende zakelijke energiecontract wil je echt voorkomen

Main Image
Wat is dat ene ding waar iedereen elke dag weer mee te maken heeft? Waar sommigen extreem veel moeite mee hebben? Het maken van keuzes! De hele dag gaat dit door. Ze komen voor in allerlei soorten en maten: de bewuste keuze, de onbewuste keuze, de eindeloos ‘wikken en wegen’ keuze, de routinematige keuze. Een perfect voorbeeld van zo’n ‘wikken en wegen’ keuze is het zakelijk energiecontract. De grote vraag is namelijk: voor welke van de drie opties ga jij als je zakelijk energiecontract afloopt?
 • Tags:

Hoe wereldnieuws de energieprijs op de Nederlandse markt beïnvloedt

Main Image
De afgelopen maand stegen de energieprijzen voor de lange termijn enigszins. Dit is niet verwonderlijk als je kijkt naar de stortvloed aan nieuwsberichten in de afgelopen periode. Dan weer deed het nieuws de prijzen stijgen en dan weer dalen. Één van de belangrijkste gebeurtenissen was de drone-aanval op de grootste olieraffinaderij in Saoedi-Arabië. Hoe beinvloedt dit de energieprijzen en wat is de huidige status?
 • Tags:

Waarom het zakelijk energiecontract weer interessant is voor ZZP'ers

Main Image
Wat te doen als ZZP’er: wel of geen zakelijk energiecontract afsluiten? Vandaag de dag ben je als ZZP’er goed beschermd, dus je kunt prima voor een zakelijk contract gaan. Ben je nog niet overtuigd? Bijvoorbeeld omdat de negatieve berichten in de krant je nog bijstaan? Juist die tumult in de media heeft er voor gezorgd dat de energiemarkt voor de ZZP’er vooruit is gegaan.
 • Tags:

Waarom jij niet zonder je netbeheerder kan

Main Image
Heb jij iedere morgen je kopje koffie hard nodig? Sta dan even stil bij je netbeheerder. Dagelijks is hij voor jou minstens zo belangrijk als je shot cafeïne. Voor de duidelijkheid: je netbeheerder is degene die ervoor zorgt dat je gas en stroom op je werkplek ontvangt. Dat je het licht kunt inschakelen, je een kopje koffie kunt zetten en je alle laptops en apparaten aan kunt zetten. Hartstikke belangrijk dus. Toch is hij aanzienlijk minder bekend dan de energieleverancier. Tijd dus om de netbeheerder in het zonnetje te zetten!
 • Tags:

Is groene stroom altijd groen?

Main Image
Groene stroom is geen échte groene stroom. Ten minste, dat denkt een vijfde van alle Nederlanders. Als deze 20 procent van Nederland gelijk heeft, worden we behoorlijk voor de gek gehouden met alle reclames over duurzame energie. Is groene stroom werkelijk nooit groen? Het Klimaatbureau HIER onderzoek regelmatig de herkomst van groene stroom. Het bureau onderzoekt waar het vandaan komt en hoe het wordt geproduceerd. Wat blijkt? Dat ‘een vijfde van de Nederlanders’ soms gelijk heeft en soms niet.
 • Tags:

Vast of variabel energietarief: waar kies jij voor?

Main Image
Laatst stond er met dikgedrukte koeienletters op AD.nl: energierekening bij Eneco flink naar beneden. Oorzaak: de variabele tarieven dalen. Dit moet gebeuren op 1 juli a.s.. Traditiegetrouw wijzigen zakelijke energieleveranciers namelijk twee keer per jaar hun variabele energietarieven: 1 januari en 1 juli. Als die forse daling per 1 juli klopt dan wil je nog wel even wachten met overstappen naar een nieuwe zakelijke energieleverancier. Toch?
 • Tags:

Voorkom een boete vanwege de Informatieplicht Energiebesparing!

Main Image
Heb jij al voldaan aan je informatieplicht over welke energiebesparende maatregelen je met je bedrijf hebt ondernomen? Vóór 1 juli moet je de overheid laten weten wat jij hebt gedaan om de CO2-uitstoot van je onderneming te verminderen. Ben je te laat dan loop je een risico op een boete. Het klimaat is vandaag de dag niet alleen de verantwoordelijkheid van de overheid, maar ook van het bedrijfsleven. Daarom wordt ieder bedrijf met een bepaald energieverbruik gedwongen energiebesparende maatregelen te nemen.
 • Tags:

De salderingsregeling verdwijnt vanaf 2023

Main Image
De salderingsregeling voor het opwekken van zonne-energie blijft van kracht tot 2023. Daarna wordt de salderingsregeling langzaam afgebouwd tot 2030. Vanaf dan krijg je als zonnepanelenbezitter alleen een vergoeding van de (zakelijke) energieleverancier voor je teruggeleverde stroom. Dit maakte minister Wiebes van Economische Zaken & Klimaat gisteren (donderdag 25 april) bekend.
 • Tags:

De 3 nadelen van een MKB energiecollectief

Main Image
Verleidelijk is het zeker: als ondernemer meedoen aan een mkb energiecollectief. Het komt erop neer dat je met een grote groep ondernemers bij één en dezelfde energieleverancier een energiecontract aangaat. Omdat je met veel bent krijg je een ‘voordelige prijs’. Vergelijk het maar met bulkkortingen. Toch waarschuwen wij je: energiecollectieven zijn niet altijd voordelig.
 • Tags:

Hoe je een spoedaanvraag voor je energie in no time geregeld hebt

Main Image
“We hebben een spoedje!” Zodra we bij Minder.nl een spoedaanvraag voor zakelijke energie binnenkrijgen, gaat de spoedmachine aan. Onze energie-experts zetten alles in gang om jou als ondernemer in een mum van tijd aan een nieuw zakelijk energiecontract te helpen. Én ze doen er nog een schepje bovenop door over de prijs te onderhandelen met de leveranciers. Zo voorkomen wij namelijk dat je de hoofdprijs betaalt bij een spoedaanvraag.
 • Tags:

Zakelijke energierekening stijgt per 1 januari 2019 fors

Main Image
De zakelijke energierekening stijgt voor ondernemers vanaf januari 2019 flink. Een ondernemer met een klein verbruik, zoals een retailer, betaalt volgend jaar bij de twee grootste energieleveranciers gemiddeld € 398,- meer voor gas en stroom. Een grotere ondernemer, zoals een bakkerij, betaalt volgend jaar gemiddeld € 2.214,- meer. Voor beide een stijging van gemiddeld 18 procent.
 • Tags:

Een terugleversubsidie volgt de salderingsregeling op

Main Image
De salderingsregeling voor zonne-energie wordt in ieder geval verlengd tot 2021. Daarna wordt het een terugleversubsidie. Het plan was om al in 2020 de salderingsregeling op de schop te nemen. Echter krijgt minister Wiebes van Economische Zaken & Klimaat niet tijdig de nieuwe regeling rond. Deze uitstel is gunstig voor ondernemers die zelf zonne-energie opwekken.
 • Tags:

Aantal ondernemers met voordeliger energiecontract gegroeid

Main Image
Vorig jaar vroegen aanzienlijk meer ondernemers een nieuw zakelijk energiecontract aan dan het jaar daarvoor. Wat namelijk voor particuliere energieverbruikers geldt, geldt ook voor zakelijke energieverbruikers: de energiekosten stijgen. Desondanks valt er flink op de zakelijke energierekening te besparen en steeds meer ondernemers zijn zich daarvan bewust.
 • Tags: