My Site

Tarieven zakelijk stroom en gas flink gestegen

Main Image
De prijs voor zakelijke energie fluctueerde afgelopen maand; de ene dag was er een forse stijging te zien en de andere dag weer een daling. Toch kun je over het algemeen spreken van een stijgende lijn in de prijs voor zakelijk gas en stroom. Dit heeft enkele belangrijke oorzaken die we je in dit artikel uitleggen.
 • Tags:

Stroomprijzen 2018 hoogste sinds jaren

Main Image
We zijn acht maanden verder in 2018 en kunnen stellen dat dit een duur jaar is voor onze zakelijke elektriciteit. Sinds begin dit jaar is met name het stroomtarief fiks gestegen. Een belangrijke oorzaak is de prijs voor CO2-emissierechten. Net zo’n belangrijke rol speelt de toegenomen prijs voor kolen en de Belgische kerncentrales die nu buiten gebruik zijn.
 • Tags:

Een terugleversubsidie volgt de salderingsregeling op

Main Image
De salderingsregeling gaat in 2020 over in een terugleversubsidie. Heb jij het vorige meegekregen in het nieuws? In het voorstel van Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat staat dat de terugverdientijd van gemiddeld zeven jaar behouden blijft. Opgewekte stroom direct verbruiken blijft de voordeligste optie
 • Tags:

Energierekening voor ondernemer stijgt per 1 juli verder

Main Image
De variabele gas- en stroomprijs bij de twee grootste zakelijke energieleveranciers van Nederland stijgen per 1 juli verder, blijkt uit onderzoek van zakelijke energievergelijker Minder.nl. De stijging komt bovenop de al hogere energierekening die ondernemers betalen sinds 1 januari dit jaar. Bij Essent blijven de tarieven echter gelijk.
 • Tags:

Groen gas: het alternatief op het grijze aardgas  

Main Image
Als we het over groene energie hebben, denken we meestal aan groene stroom. Dit product is volop verkrijgbaar. Wat minder bekend is, is groen gas terwijl ook dit belangrijk is als we duurzaam met onze aarde willen omgaan omdat het grijze aardgas ooit opraakt en er CO2 vrijkomt bij gebruik. Vaak heb je als zakelijke verbruiker de keuze uit twee soorten groen gas. Welke dit zijn en wat het verschil is tussen beide leggen we je uit in ons blog.
 • Tags:

Het zakelijke energiecontract verlengen of overstappen?

Main Image
Wat is nou eigenlijk de beste keuze als het einde van je zakelijke energiecontract in zicht is: verlengen bij je huidige energieleverancier of overstappen naar een ander? De beste keuze is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Maar wat is dat dat dan? Geen stress, ik leg je de voors en tegens uit zodat jij altijd de beste prijs voor je gas en stroom betaalt.
 • Tags:

SDE+ subsidie: Stimulering Duurzame Energieproductie

Main Image
De overheid betrekt ondernemers steeds meer bij haar doelstelling om 14 procent van alle energie in 2020 uit duurzame energiebronnen op te wekken. Bijvoorbeeld met de subsidie SDE+. Dit staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. De omschrijving zegt het al; deze subsidie is bedoeld om de productie van duurzame energie te stimuleren. Het bedrijfsleven en (non)-profitinstellingen kunnen deze subsidie aanvragen. Benieuwd wat uw onderneming hiervoor moet doen en hoe de subsidieregeling in zijn werking gaat? Lees dan verder.
 • Tags:

Wat gebeurt er straks met de salderingsregeling?

Main Image
Dat de salderingsregeling aangepast wordt, staat buiten kijf. Al een lange tijd wordt door de regering gesproken over een opvolger voor de salderingsregeling. Die regeling maakt het nu nog voordelig om zonnepanelen aan te schaffen, maar hoe het er over een aantal jaar exact uitziet is nog niet bekend. We moeten nog even geduld hebben tot deze zomer. Dan geeft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat meer duidelijkheid over de nieuwe subsidieregeling.
 • Tags:

Hoe het zit met de bedenktijd bij je zakelijke energiecontract

Main Image
Herken jij jezelf in een van deze profielen? De twijfelaar, de risicozoeker, iemand die het aanbod van een vriendelijke verkoper niet kan afslaan of de ondernemer die een besluit maakt, maar dan tóch nog even verder kijkt. Als jouw profiel ertussen zit dan is de bedenktijd bij een zakelijk energiecontract voor jou een uitkomst. Hoe lang de bedenktijd duurt en of die altijd geldt voor een zakelijk energiecontract staat uitgelegd in deze blog.
 • Tags:

Groene stroom: waar komt het vandaan als de zon niet schijnt en de wind niet waait?

Main Image
Een kritische maar terechte vraag is waar groene stroom vandaan komt op het moment dat de zon niet schijnt of de wind niet waait. Duurzame energie is behoorlijk weersafhankelijk en een techniek om overtollige stroom grootschalig en voor langere tijd op te slaan, is er nog niet. Dus hoe duurzaam de stroom is voor jouw bedrijf op een druilerige dag of windstille dag leg ik je hier uit.
 • Tags:

De voor- en nadelen van de slimme meter voor jouw bedrijf

Main Image
De slimme meter is al een tijdje in aantocht. Voor eind 2020 heeft iedere ondernemer met een kleinzakelijk bedrijf een slimme meter in zijn meterkast. In de tussentijd lag het apparaatje het afgelopen jaar al een paar keer onder vuur in de media; het zou onveilig zijn of de meterstanden verkeerd uitlezen. Tegelijkertijd helpt de slimme meter ons voorbereiden op de toekomst en neemt het werk voor ons uit handen. Omdat iedereen vroeg of laat met de slimme meter te maken krijgt, leg ik je in deze blog alles uit over de slimme meter voor jouw bedrijf.
 • Tags:

De energierekening stijgt fors voor de mkb'er

Main Image
De energierekening voor mkb’ers stijgt volgend jaar met een aanzienlijk bedrag. Gemiddeld genomen betaalt een middelgrote mkb’er per jaar €1160,- meer aan energiekosten en een kleine mkb’er €185,-. Voor beide betekent dit een stijging van 7 à 8 procent blijkt uit een berekening van zakelijke energievergelijker Minder.nl.
 • Tags: