My Site

Een terugleversubsidie volgt de salderingsregeling op

Main Image
De salderingsregeling voor zonne-energie wordt in ieder geval verlengd tot 2021. Daarna wordt het een terugleversubsidie. Het plan was om al in 2020 de salderingsregeling op de schop te nemen. Echter krijgt minister Wiebes van Economische Zaken & Klimaat niet tijdig de nieuwe regeling rond. Deze uitstel is gunstig voor ondernemers die zelf zonne-energie opwekken.
 • Tags:

Aantal ondernemers met voordeliger energiecontract gegroeid

Main Image
Vorig jaar vroegen aanzienlijk meer ondernemers een nieuw zakelijk energiecontract aan dan het jaar daarvoor. Wat namelijk voor particuliere energieverbruikers geldt, geldt ook voor zakelijke energieverbruikers: de energiekosten stijgen. Desondanks valt er flink op de zakelijke energierekening te besparen en steeds meer ondernemers zijn zich daarvan bewust.
 • Tags:

Wat hét moment is voor een nieuw zakelijk energiecontract

Main Image
Opeens schiet het je te binnen: rond deze periode loopt je zakelijk energiecontract af. Maar weet jij of je al een nieuw energiecontract kunt aanvragen of dat je er nog even mee moet wachten? Het hangt in ieder geval af van wat voor soort energiecontract je nu hebt. Heb je daarnaast ook nog zonnepanelen of ga je verhuizen, dan zijn er nog meer factoren om rekening mee te houden.
 • Tags:

Zo vind je de goedkoopste zakelijke energieleverancier

Main Image
De goedkoopste zakelijke energieleverancier vinden in het oerwoud van energiecontracten is geen makkelijke opgave. Tenzij je de zoektocht op de juiste manier aanpakt! Dit is zeker de moeite waard aangezien je veel bespaart als je overstapt of een scherp verlengingsaanbod afsluit. Niet voor niks switchen ieder jaar weer hordes ondernemers van energieleverancier. Hoe vind je eenvoudig de goedkoopste zakelijke energieleverancier? Nou, zo!
 • Tags:

Waarom je dit jaar aanzienlijk meer energiebelasting betaalt

Main Image
Waarschijnlijk heb je het de afgelopen weken al gehoord: de belastingen over je zakelijk energieverbruik is flink gestegen. Dit komt door een verhoging van de Opslag Duurzame Energie voor gas én stroom en de verhoogde energiebelasting op gas. Tegelijkertijd vindt er een verschuiving plaats: stroomverbruik wordt minder belast dan gasverbruik. Wat de reden hiervan is en hoeveel je als ondernemer dit jaar meer betaalt, leggen we je in dit artikel uit.
 • Tags:

Zakelijke energierekening stijgt per 1 januari 2019 fors

Main Image
De zakelijke energierekening stijgt voor ondernemers vanaf januari 2019 flink. Een ondernemer met een klein verbruik, zoals een retailer, betaalt volgend jaar bij de twee grootste energieleveranciers gemiddeld € 398,- meer voor gas en stroom. Een grotere ondernemer, zoals een bakkerij, betaalt volgend jaar gemiddeld € 2.214,- meer. Voor beide een stijging van gemiddeld 18 procent.
 • Tags:

Tarieven zakelijk stroom en gas flink gestegen

Main Image
De prijs voor zakelijke energie fluctueerde afgelopen maand; de ene dag was er een forse stijging te zien en de andere dag weer een daling. Toch kun je over het algemeen spreken van een stijgende lijn in de prijs voor zakelijk gas en stroom. Dit heeft enkele belangrijke oorzaken die we je in dit artikel uitleggen.
 • Tags:

Stroomprijzen 2018 hoogste sinds jaren

Main Image
We zijn acht maanden verder in 2018 en kunnen stellen dat dit een duur jaar is voor onze zakelijke elektriciteit. Sinds begin dit jaar is met name het stroomtarief fiks gestegen. Een belangrijke oorzaak is de prijs voor CO2-emissierechten. Net zo’n belangrijke rol speelt de toegenomen prijs voor kolen en de Belgische kerncentrales die nu buiten gebruik zijn.
 • Tags:

Energierekening voor ondernemer stijgt per 1 juli verder

Main Image
De variabele gas- en stroomprijs bij de twee grootste zakelijke energieleveranciers van Nederland stijgen per 1 juli verder, blijkt uit onderzoek van zakelijke energievergelijker Minder.nl. De stijging komt bovenop de al hogere energierekening die ondernemers betalen sinds 1 januari dit jaar. Bij Essent blijven de tarieven echter gelijk.
 • Tags:

Groen gas: het alternatief op het grijze aardgas  

Main Image
Als we het over groene energie hebben, denken we meestal aan groene stroom. Dit product is volop verkrijgbaar. Wat minder bekend is, is groen gas terwijl ook dit belangrijk is als we duurzaam met onze aarde willen omgaan omdat het grijze aardgas ooit opraakt en er CO2 vrijkomt bij gebruik. Vaak heb je als zakelijke verbruiker de keuze uit twee soorten groen gas. Welke dit zijn en wat het verschil is tussen beide leggen we je uit in ons blog.
 • Tags:

Het zakelijke energiecontract verlengen of overstappen?

Main Image
Wat is nou eigenlijk de beste keuze als het einde van je zakelijke energiecontract in zicht is: verlengen bij je huidige energieleverancier of overstappen naar een ander? De beste keuze is afhankelijk van wat jij belangrijk vindt. Maar wat is dat dat dan? Geen stress, ik leg je de voors en tegens uit zodat jij altijd de beste prijs voor je gas en stroom betaalt.
 • Tags: