Joost Minder.nl
8.9
2147 beoordelingen op Feedback Company

Een opzegvergoeding bij je zakelijke energiecontract

Main Image
Per 1 juni 2023 geldt een ander beleid voor de opzegvergoeding voor als je je huidige zakelijke energiecontract te vroeg opzegt. Dit boetebeleid geldt voor ZZP en MKB. In dit artikel kom je te weten hoe de vernieuwde opzegboete tot stand komt, wanneer je je geen zorgen hoeft te maken om een boete en in welke situaties je die boete juist wel kunt krijgen.
 • Tags:

Energie compensatie: dit zijn alle regelingen voor ZZP en MKB

Main Image
Door de hoge energieprijzen krijgen veel ondernemers het financieel lastig en daarom voert de overheid compensatieregelingen door. Heb jij nog scherp welke dit zijn, wat ze inhouden en waar jij voor in aanmerking komt? Dit zijn de twee regelingen die per 1 november in gaan: - Het prijsplafond: de compensatieregeling voor ZZP en de kleinere MKB’er - Tegemoetkoming Energiekosten (TEK): de compensatieregeling voor energie-intensieve MKB’ers
 • Tags:

Deze besparing levert het prijsplafond energie voor ondernemers op

Main Image
We zaten bij Minder.nl op Prinsjesdag weer op het puntje van ons stoel, want wat hebben de plannen voor 2023 in petto voor onze energierekening? Het zal niemand ontgaan zijn dat er een prijsplafond voor de energietarieven komt. ‘Hoera!’ zou je zeggen. Maar het leverde bij ons ook veel vraagtekens op. Wat is het werkelijke prijsvoordeel voor ondernemers als tegelijkertijd de belastingverlaging op stroom verdwijnt? In dit artikel werpen we een kritische blik op de plannen.
 • Tags:

Energieprijzen Europa te hoog. Europese Commissie grijpt in

Main Image
Nu bedrijven en consumenten steeds meer in moeilijkheden komen door een vertienvoudigde energierekening, is het voor de Europese Commissie reden om in te grijpen op de gasmarkt. De voornemens van de EC lijken hun vruchten af te werpen. Alhoewel Rusland de gaslevering via de Nord Stream I zaterdag niet hervatte en dreigt de totale levering naar Europa te staken, lijkt het er op dat de markt zich inmiddels minder aantrekt van de Russische fratsen.
 • Tags:

De voordelen en risico's van een dynamisch energiecontract

Main Image
Naast de twee gangbare energiecontracten met vaste óf variabele tarieven heeft er zich een derde, interessante variant aangediend. Namelijk, het dynamische energiecontract. Wellicht een voordelige optie voor je nu de energiemarkt zo turbulent is. Want ook al ontkom je niet aan een hogere energierekening als je zakelijk energiecontract afloopt, het is wel zo prettig als je kunt besparen waar mogelijk. Daarom lichten we het energiecontract met dynamische energieprijzen toe. Wat kun je in dit blog verwachten? We bespreken de voordelen en de nadelen van dynamische tarieven en hoe dit prijstype zich verhoudt tot de variabele en vaste leveringstarieven.
 • Tags:

Kolencentrales mogen weer volop draaien om gasvoorraad te redden

Main Image
Kolencentrales mogen sinds maandag 20 juni hun productiecapaciteit opschroeven om meer elektriciteit te produceren. Sinds 1 januari dit jaar mochten zij maximaal 35 procent van hun productiecapaciteit gebruiken. Deze regel wordt nu gewijzigd, omdat het risico bestaat dat we komende winter te weinig gas op voorraad hebben. Wanneer de kolencentrales hun productie opschroeven is nog onduidelijk.
 • Tags:

Inkoop van energie: een slimme strategie ten tijde van een stijgende markt

Main Image
De huidige hoge tarieven op de energiemarkt hebben we vrijwel nog nooit meegemaakt. Ook onze grootzakelijke klanten verbazen zich. Regelmatig krijg ik de vraag wat een bedrijf het beste kan doen in deze stijgende markt. Iedereen hoopt natuurlijk op een daling op de korte termijn om dan zijn energie in te kopen. Maar de realiteit is dat we al minstens driekwart jaar de tarieven zien stijgen. Je kunt blijven wachten op het dalende moment of jezelf ook een belangrijke vraag bespreken die we hier behandelen.
 • Tags:

Rusland veroorzaakt turbulente energiemarkt. Hoe beïnvloedt dit onze energiemarkt?

Main Image
De energiesector is al tijden turbulent. Ga maar na. Covid-19 diende zich aan waardoor de energieprijzen historisch laag stonden. Daarna hadden we te maken met krapte op de gasmarkt en liepen de energieprijzen juist weer flink op. Door de inval van Rusland in Oekraïne is de gaslevering aan Europa onzeker geworden. Jarenlang was Rusland een betrouwbare gasleverancier, maar het tij is gekeerd. Wereldwijd zijn de gevolgen van de invasie te ondervinden en zo ook in Nederland. Onze energieprijzen namen zo sterk toe dat de overheid zich genoodzaakt zag om ons financieel tegemoet te komen.
 • Tags:

Compensatie energiekosten voor ondernemers in 2022

Main Image
De prijzen voor stroom en gas zijn de afgelopen maanden zo sterk gestegen dat veel ondernemers bewuster met hun energie omgaan. De nieuwe werkelijkheid waarin we te maken hebben met hoge energieprijzen is voor velen wennen. Sommige ondernemers zien hun energierekening maar liefst met factor drie toenemen en diverse bedrijven waren al genoodzaakt om hun productie stil te leggen. Simpelweg doordat de huidige energieprijzen hun bedrijfsmodel niet meer rendabel maken. Een hogere energierekening is helaas niet te voorkomen als in deze periode je zakelijk energiecontract afloopt. Gelukkig komt de overheid alle ondernemers deels in de kostenstijging tegemoet met een drietal maatregelen.
 • Tags:

Variabele tarieven energie aanzienlijk duurder dan vaste tarieven

Main Image
De energiemarkt heeft een roerige tijd achter de rug. Wereldwijd waren er veel ontwikkelingen waardoor de prijzen aanzienlijk stegen. Vorig jaar was er even sprake van een unieke situatie: de variabele tarieven waren goedkoper dan de vaste tarieven. Sommige ondernemers kozen er daarom bewust voor om tijdelijk een contract met variabele tarieven af te sluiten. Deze unieke situatie is nu echter veranderd. Contracten met vaste tarieven zijn inmiddels weer vele malen voordeliger dan contracten met variabele tarieven. Nu is daarom het perfecte moment om de stand van zaken te bespreken: hoe staan de energieprijzen er op dit moment voor?
 • Tags:

Zakelijke energie voor thuis? 3 belangrijke voordelen die je moet weten

Main Image
Werk je als ondernemer thuis dan maakt het niet uit of je kiest voor een zakelijk energiecontract of een particulier contract. Beide type contracten verschillen niet meer van elkaar en zijn daardoor net zo gunstig. Dit komt door voorwaarden die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in 2019 verplicht stelde voor een contract met zakelijke energie voor thuis. Zo is het voor de leverancier bijvoorbeeld verplicht om., net als bij particuliere contracten, altijd een bedenktijd aan te bieden.
 • Tags:

Dalende stroomprijzen in 2021? Kleine kans!

Main Image
Wie zich enigszins verdiept heeft in de stroom- & gasprijzen weet dat ze flink in de lift zaten. De stroomprijs laat momenteel bijna een verdubbeling zien ten opzichte van een jaar geleden, aan het begin van de pandemie. Volgens analisten van de energiemarkt ziet het er niet naar uit dat de stroomprijs op korte termijn een serieuze daling laat zien. Een factor van grote invloed is de CO2-prijs.
 • Tags: