100% onafhankelijk
Lees meer

Wij zijn altijd bereikbaar

088 - 11 00 811

My Site Blog Blog

Blog

Twee energieleveranciers op één aansluiting vanaf 2018

Main Image
6 april 2017 Geschreven door Annemieke Leek
Ondernemers mogen vanaf 2018 op één elektriciteitsaansluiting twee verschillende zakelijke energieleveranciers contracteren. Dit heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) besloten. Voorheen waren daar twee aansluitingen voor nodig, maar met deze regeling bespaart een bedrijf de kosten voor de extra aansluiting. Een interessante ontwikkeling voor bedrijven (die ook geldt voor consumenten), want het betekent meer keuzevrijheid en bevordert de duurzame energietransitie.
 • Tags:

Opbouw van de zakelijke energiekosten: wie ontvangt wat?

Main Image
De energierekening bestaat uit veel verschillende kosten, logisch dat u als ondernemer niet meer weet welke partij u wat betaalt. Bij Minder.nl merken we dat vanwege de vragen die ondernemers ons stellen over de opbouw van de energiekosten: welk bedrag gaat naar de zakelijke energieleverancier, welk bedrag naar de netbeheerder en wat ontvangt de overheid? Dit werd nog relevanter toen in het nieuws verscheen dat 61 procent van de totale energiekosten niet naar de leverancier gaat. Met Minder.nl leggen we u daarom met een voorbeeldberekening uit hoe het werkelijk zit.
 • Tags:

5 tips om de jaarafrekening van uw energieleverancier te controleren

Main Image
Fouten in de jaarafrekening van uw zakelijke energiecontract: het hoort niet, maar het komt nog regelmatig voor. Dacht u een jaar geleden een mooie deal te maken inclusief een mooie besparing, dan is het jammer als dit tegenvalt omdat uw energieleverancier opeens hogere energietarieven berekent dan afgesproken. Wees dus scherp als u de jaarafrekening van uw energieverbruik ontvangt. Zo voorkomt u dat u een besparing misloopt. Minder.nl geeft u een aantal tips waar u het beste op kunt letten.
 • Tags:

Duurzaam ondernemen met groene zakelijke energie

Main Image
Duurzaam ondernemen krijgt steeds meer aandacht van het bedrijfsleven. Minder.nl merkt dit ook. Ondernemers stellen ons regelmatig de vraag hoe zij de energiekosten laag kunnen houden op een manier die past bij hun duurzame bedrijfsvoering. Dit is heel eenvoudig: door een online zakelijke energievergelijking te maken tussen groene energiecontracten. Zo heeft u én de scherpste energietarieven én gegarandeerd groene energie. Wilt u als ondernemer nog een stapje verder gaan? Installeer dan zakelijke zonnepanelen en verlaag daarmee uw energiekosten. Wie weet komt u zelfs in aanmerking voor subsidie van de overheid: de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+).
 • Tags:

Ondernemer betaalt €85,- meer aan energiebelasting in 2017

Main Image
De energiekosten voor ondernemers gaat in 2017 gemiddeld met 85 euro omhoog. De overheid heeft namelijk de energiebelasting verhoogd samen met de Opslag Duurzame Energie (ODE), dat onderdeel is van de energiebelasting. Vorig jaar, op 20 december 2016, maakte de overheid bekend hoeveel de energiebelasting per 1 januari 2017 bedraagt. Minder.nl heeft hieronder een overzicht gemaakt van de energiebelasting voor gas en elektriciteit en van de ODE.
 • Tags:

SDE+ subsidie: Stimulering Duurzame Energieproductie

Main Image
De overheid betrekt ondernemers steeds meer bij haar doelstelling om 14 procent van alle energie in 2020 uit duurzame energiebronnen op te wekken. Bijvoorbeeld met de subsidie SDE+. Dit staat voor Stimulering Duurzame Energieproductie. De omschrijving zegt het al; deze subsidie is bedoeld om de productie van duurzame energie te stimuleren. Het bedrijfsleven en (non)-profitinstellingen kunnen deze subsidie aanvragen. Benieuwd wat uw onderneming hiervoor moet doen en hoe de subsidieregeling in zijn werking gaat? Lees dan verder.
 • Tags:

Online zakelijke energie vergelijken met zonnepanelen: waar let u op?

Main Image
Zakelijke zonnepanelen hebben steeds meer de interesse van ondernemers: een groeiend aantal bedrijven wekt zelf duurzame zonne-energie op. Van alle zonnepanelen in Nederland ligt inmiddels een derde op daken van bedrijven en in grote zonneparken. Als uw bedrijf zelf stroom opwekt en niet alles verbruikt op dat moment, dan wordt het overschot teruggeleverd op het energienet. De totale hoeveelheid teruggeleverde elektriciteit door uw bedrijf in een jaar tijd wordt afgetrokken van de totale elektriciteitsafname in dat jaar. Dit heet salderen. Voor u komt dit neer op een lager elektriciteitsverbruik die in rekening wordt gebracht door de energieleverancier.
 • Tags:

3 tips voor het beste grootzakelijke energiecontract

Main Image
Het is herfst en daarmee voor bedrijven vaak hét moment in het jaar om weer de zakelijke energiecontracten te heroverwegen: ga ik het contract bij mijn huidige leverancier verlengen? Of levert overstappen van energieleverancier iets op vanwege betere voorwaarden en scherpe tarieven? Ons advies: neem even de tijd en moeite om te bepalen wat in uw specifieke situatie de beste optie is. In dat geval is het wel zo handig als u weet waar u moet beginnen en waar u het beste op kunt letten. Minder.nl helpt u met onderstaande drie tips graag op weg naar het beste energiecontract.
 • Tags:

Merendeel van grote bedrijven betaalt teveel aan de netbeheerder

Main Image
Van de grootzakelijke bedrijven betaalt ongeveer 75% te veel aan de netbeheerder. Bij bijna alle bedrijven is een besparing mogelijk tot €500,- op jaarbasis. Dit blijkt uit onderzoek van energievergelijker voor de zakelijke markt Minder.nl en Het Meetbedrijf, een meetdienstenbedrijf voor grootverbruikers. Voor veel klanten is niet duidelijk dat er een besparing te realiseren is bij de netbeheerders en leverancier van de meetdiensten. Hierdoor betaalt het merendeel van de klanten teveel.
 • Tags:

De 7 meest voorkomende misverstanden over zakelijke energievergelijkers

Main Image
Nederland staat in de Europese top 4 als het gaat om klanten die overstappen van energiecontract. Nederlanders hebben het gemak van een energievergelijker ontdekt, kunnen we wel stellen. Toch bestaat er nog een aantal misvattingen over zakelijke energievergelijkers. Misvattingen die sommige bedrijven er van weerhouden om over te stappen van energieleverancier.
 • Tags:

Digitale transitie essentieel voor toekomst energiesector

Main Image
11 juli 2016 Geschreven door Annemieke Leek
De energiemarkt is volop in beweging, de ontwikkelingen zijn niet meer op één hand te tellen. Zo koppelt online marktplaats Vandebron energieverbruikers direct aan de boer met windmolens in het dorp verderop en lanceert energiereus Vattenfall haar eigen online platform Powerpeers voor het delen van energie. Kolencentrales draaien verliesgevend en worden gesloten, tegelijkertijd gaan tarieven voor zakelijke groene stroom tegen dezelfde tarieven over de toonbank als voor grijze stroom. Uit de trendmonitor van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt daarnaast dat de online oriëntatie naar energiecontracten sterk groeit en 9% van de klanten energie direct via een energievergelijkingssite contracteert. Ook voor grootzakelijke klanten is het door Minder.nl inmiddels mogelijk om direct online te vergelijken en te contracteren. Stuk voor stuk aanwijzingen dat het oude model aan verandering toe is.
 • Tags:

Energievergelijker MKB

Main Image
Als ondernemer weet u wat hard werken is. Met hart voor de zaak en veel kennis en kunde draait u uw business. Loyale, professionele en hardwerkende medewerkers bouwen samen met u iets moois op. “Tijd is geld” is een bekende uitspraak, binnen het MKB geldt dit zeker. Efficiency is meer dan een effectievere manier van werken; het geeft uw business de mogelijkheid te groeien. Bij Minder.nl herkennen we de uitdagingen, dat maakt ons zeer gedreven om bij te dragen aan een efficiëntere manier van bedrijfsvoeren.
 • Tags:

De flexibele economie: 6 Belastingtips voor ZZP’ers

Main Image
7 juni 2016 Geschreven door Pleun de Groot
De economie verandert, evenals de instelling van werknemers. Werkend Nederland wordt steeds kritischer op hun werk. Doen we wel wat we willen, waar we goed in zijn, waar we mee bijdragen en waar we écht gelukkig van worden? Een werkend leven lang bij één of twee werkgevers? Veel dertigers hebben die eerste twee al lang gehad. We willen onze baan steeds meer zelf invullen en anderen zijn genoodzaakt om zelf een baan vorm te geven. De ZZP’er is in opmars.
 • Tags:

Overheid overweegt energiebesparing bedrijven af te dwingen

Main Image
19 mei 2016 Geschreven door Pleun de Groot
Nederland dreigt de doelstellingen van het energieakkoord niet te behalen. Volgens dit akkoord moeten landen hun CO2-uitstoot terugdringen met 20% tot 30%. Huishoudens en met name bedrijven, verbruiken nog steeds te veel energie om deze daling in 2020 te realiseren. De overheid overweegt nu om nieuwe wetgeving over energiebesparing in het leven te roepen voor bedrijven.
 • Tags:

Energiebedrijf Delta in financiële problemen

Main Image
17 mei 2016 Geschreven door Pleun de Groot
De ontwikkelingen in energieland volgen elkaar snel op. Dit zorgt vaak voor mooie kansen, voor burgers, bedrijven en overheden. Maar sommige ontwikkelingen pakken minder goed uit voor een speler in de energie. Maandag 18 april heeft energiemaatschappij Delta kenbaar gemaakt dat het takken moet afstoten om financieel te kunnen overleven.
 • Tags:

Voorziet men een daling van elektriciteitsprijzen in 2016?

Main Image
2 mei 2016 Geschreven door Pleun de Groot
Eerder al lazen wij met grote interesse het artikel van Ronald Huisman, van Energy Global. Destijd schreef hij over de voorspellingen van olieprijzen. Naar aanleiding van de “Market Review 2015”, een publicatie die in april 2016 is uitgebracht door netwerkbeheerder TenneT, heeft Ronald zijn visie rondom energieprijzen weer gedeeld. Ditmaal kijkt hij kritisch naar de door TenneT verwachte daling van de marktprijzen van elektriciteit. Wij kijken graag met hem mee.
 • Tags: