Joost Minder.nl
8.9
2065 beoordelingen op Feedback Company

Grootzakelijk energie

Grootzakelijk energie is er voor ieder bedrijf met een grootzakelijke aansluiting in het pand. Als grootverbruiker heb je jaarlijks een hoog volume aan stroom en/of gas nodig. Het betreft bedrijven uit uiteenlopende sectoren zoals producenten in de voedingsindustrie, agrariërs, transportbedrijven en datacenter. Als uitgangspunt kun je aanhouden dat een grootverbruiker jaarlijks minimaal 100.000 kWh stroom verbruikt en minimaal 40.000 m3 gas.  

 

Door het hoge volume kun je op een grootzakelijk energiecontract veel geld besparen. Een klein prijsverschil kan al snel tot duizenden euro’s per jaar schelen! Bovendien vind je vandaag de dag zelf op snelle wijze het best passende energiecontract via onze vergelijker speciaal voor grootverbruik. Start direct je vergelijking, bekijk vrijblijvend de offertes en kies de leverancier met het beste aanbod voor jouw bedrijf. 

 

 • 100% onafhankelijk & vrijblijvend
 • Exclusieve en scherp geprijsde offertes
 • Vergelijking van alle grootzakelijke leveranciers

Wanneer ben je grootverbruiker?

Als grootverbruiker heb je een grootzakelijk energiecontract nodig. Maar wanneer ben je een grootverbruiker? Dit achterhaal je eenvoudig aan de hand van enkele kenmerken.

 • Stroom: De capaciteit van één van de stroomaansluiting(en) is groter dan 3x80 Ampère
 • Gas: De capaciteit van de gasaansluiting is groter dan G40 (meer dan 40m3/uur)

 

Zoals je ziet herken je het onderscheid tussen kleinverbruikers en grootverbruikers door te kijken naar de aanwezige aansluiting(en) voor stroom en gas.

 

 

Weet je niet welke aansluitcapaciteit je energiemeter heeft?

Wanneer je wilt achterhalen of je een grootzakelijke verbruiker bent, kun je ook kijken naar hoe je gefactureerd wordt voor je energie.

 

Als grootverbruiker betaal je iedere maand voor de energie die je daadwerkelijk hebt verbruikt. In tegenstelling tot kleinzakelijk (ZZP en MKB) die maandelijks een voorschotbedrag op basis van het geschatte verbruik betalen.

 

Ook ontvang je als grootzakelijke klant twee aparte facturen, één voor de netbeheerkosten en één voor het energieverbruik. Als ZZP’er of MKB’er ontvang je daarentegen slechts één factuur waarin alle kosten zijn verwerkt.   

 

Geen grootverbruiker?

Zijn de voorwaarden voor grootverbruikers niet voor jouw bedrijf van toepassing? Dan ben je een kleinzakelijke klant. Je kunt dan een MKB of een ZZP contract afsluiten. Ook deze contracten kun je bij ons vergelijken! Op basis van je postcode en je energieverbruik vergelijk je direct het geschikte aanbod voor jouw situatie. Voor meer informatie verwijzen we je naar onze speciale pagina over zakelijke energie

 

Grootzakelijk energie vergelijken

Het vergelijken van grootzakelijke energiecontracten is eenvoudig. Na het invullen van je gegevens over onder andere je energieverbruik en bedrijfslocatie beland je op de resultatenpagina met al het aanbod. Je ziet direct de scherpste offertes van alle grootzakelijke energieleveranciers specifiek voor jouw bedrijfssituatie. De offertes op maat kun je in alle rust bekijken en vervolgens een keuze maken voor het meest gunstige contract. We hebben grootzakelijke partijen in alle vormen en maten: duurzaam, met een vaste prijs inkoopstrategie of juist een gespreide inkoopstrategie. Kies zelf welk aanbod het beste past bij jouw bedrijf. Ondersteuning nodig? Onze inkoopspecialisten staan vrijblijvend voor je klaar op 020-2900 908.

Grootzakelijke energie tarieven

Door grootzakelijk energie te vergelijken bespaar je veel geld. Omdat het verbruik hoog ligt kan een klein verschil in tarief al een flinke jaarlijkse besparing opleveren. Grootzakelijke energiecontracten hebben geen standaard tarieven. Die worden vastgesteld op basis van onder andere je jaarverbruik en de aansluitcapaciteit van je energiemeter(s). Het verschilt dus per situatie welke tarieven je krijgt. Zodra jij energie-offertes vergelijkt doet de energieleverancier op basis van jouw verwachte verbruik een aanbieding. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is akkoord gaan met het beste aanbod. 

Grootzakelijke energieleveranciers

In Nederland zijn meerdere leveranciers die grootzakelijke energie leveren. Zij hebben hiervoor een aparte vergunning gekregen van de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Iedere leverancier heeft een ander aanbod en onderscheidt zich in onder andere in inkoopstrategie, service, duurzaamheid en prijs. 

 

Waarom grootzakelijk energie vergelijken via Overstappen.nl?

Wij zijn al ruim 11 jaar expert op het gebied van energie. Als onafhankelijke vergelijker vergelijken wij offertes van alle grootzakelijke energieleveranciers in de markt om voor jou het beste aanbod te regelen. Wij vinden het belangrijk dat je hierbij de best mogelijke service krijgt. Daar hoort een uitstekende energievergelijker bij, maar ook betrouwbare informatie en advies. Wil je liever persoonlijk contact? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat wij je telefonisch kunnen adviseren. Dat is helemaal kosteloos en vrijblijvend! 

 

Is het mogelijk om alleen grootzakelijk gas af te nemen?

Je kunt ook alleen grootzakelijk gas afnemen. Sommige bedrijven hebben namelijk een kleinzakelijke aansluiting voor stroom en een grootzakelijke aansluiting voor gas. Of hun energiecontract voor gas loopt op korte termijn af terwijl hun contract voor stroom langer doorloopt.

 

Maak vrijblijvend een vergelijking [anchor link naar vergelijker] van de scherpste offertes voor gas en vind het beste aanbod dat bij jouw bedrijf past.

 

 

Hoe zit het met grootzakelijk energie terugleveren?

Je krijgt een vergoeding voor je teruglevering van grootzakelijke energie. Hiervoor sluit je een speciaal teruglevercontract af met je energieleverancier. Onze inkoopspecialisten ondersteunen je bij het aanvragen van zo’n contract zodat je een goede terugleververgoeding krijgt. Dit kan tevens in combinatie met een scherp zakelijk energiecontract voor je verbruik  

 

Hoeveel energiebelasting betaal je bij grootzakelijke energie?

 

De energiebelasting voor grootzakelijke energie is voor de eerste 10.000 kWh stroom en 170.000 m3 gas gelijk aan die voor kleinzakelijke energie.

 

De staffels voor de energiebelasting op grootzakelijk gas zijn:

 • 0 t/m 10.000 kWh € 0,03679
 • 0001 t/m 50.000 kWh € 0,04361
 • 0001 t/m 10 mln kWh € 0,01189
 • > 10 mln kWh zakelijk € 0,00057

 

De staffels voor de energiebelasting op grootzakelijk gas zijn:

 • 0 t/m 170.000 m3 € 0,36322       
 • 001 t/m 1 mln m3 € 0,06632
 • > 1 mln t/m 10 mln m3 € 0,02417
 • > 10 mln m3 € 0,01298

 

Naast energiebelasting betaal je ook nog Opslag Duurzame Energie (ODE). Het tarief voor iedere staffel is als volgt:

 

 • 0 t/m 10.000 kWh € 0,0305
 • 0001 t/m 50.000 kWh € 0,0418
 • 0001 t/m 10 mln kWh € 0,0229
 • > 10 mln kWh zakelijk € 0,0005

 

De staffels voor de ODE op grootzakelijk gas zijn:

 • 0 t/m 170.000 m3 € 0,0865         
 • 001 t/m 1 mln m3 € 0,0239
 • > 1 mln t/m 10 mln m3 € 0,0236
 • > 10 mln m3 € 0,0236

 

 

Naarmate je grootzakelijke energieverbruik toeneemt, nemen de overheidsheffingen per kWh stroom en m3 gas af. Alle bedragen zijn exclusief btw.

 

 

Heb je nog vragen?

Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze grootzakelijke inkoopspecialisten helpen je graag.

 

Contact us block