Joost Minder.nl
8.9
1979 beoordelingen op Feedback Company

Energie vergelijken zakelijk

Ben ik Kleinzakelijk (ZZP & MKB) of Grootzakelijk?

 • 100% onafhankelijk
 • Scherpste tarieven uit de markt
 • Vergelijk alle leveranciers

Ben ik Kleinzakelijk (ZZP & MKB) of Grootzakelijk?

Voordat u begint met energie vergelijken zakelijk is het handig als u weet of u onder Kleinzakelijk (ZZP & MKB) valt of Grootzakelijk. Per doelgroep hanteren zakelijke energieleveranciers bepaalde criteria. Die leggen we u hieronder uit.

MKB & ZZP

Kleinzakelijk vergelijken

MKB & ZZP

U bent MKB & ZZP klant (een zakelijk kleinverbruiker) als:

 • Uw energie in rekening wordt gebracht met een maandelijks termijnbedrag en een jaarnota
 • U één factuur ontvangt van uw leverancier voor zowel levering- als netbeheerkosten
 • U een elektriciteitsaansluiting heeft die kleiner is dan of gelijk aan 3 x 80 Ampère (tot 100.000 KWh) en/of een gasaansluiting heeft die kleiner is dan 40 m3 per uur (t/m G25)
Ga naar MKB & ZZP vergelijker

Grootzakelijk

grootzakelijk vergelijken

Grootzakelijk

U bent grootzakelijke klant (een zakelijk grootverbruiker) als:

 • Uw energie maandelijks wordt afgerekend op basis van uw werkelijk verbruik
 • U twee aparte facturen ontvangt: één voor energielevering en één voor netbeheer
 • U een elektriciteitsaansluiting heeft die groter is dan 3 x 80 Ampère (vanaf 100.000 KWh) en/of een gasaansluiting heeft vanaf 40 m3 per uur (≥G40)
Ga naar Grootzakelijke vergelijker

"Vertrouwen is iets wat je opbouwt"

"Veel van onze klanten waarderen onze transparantie. Gelukkig, want klanten voorzien van oprecht advies is voor mij een vanzelfsprekendheid. Door eerlijk te zijn naar anderen, merk ik bovendien dat ik dit ook terugkrijg. Vertrouwen werkt dus twee kanten op. Voor beide partijen prettig!"

Rick– Minder.nl

Veelgestelde vragen over zakelijke energie voor ZZP, MKB en Grootzakelijk

1 Hoe werkt zakelijk energie vergelijken?

Zakelijk energie vergelijken is eenvoudig. Op basis van uw gegevens ziet u online direct welk energie-aanbod van alle energieleveranciers voor uw situatie het voordeligste is. U heeft binnen een minuut al een zakelijk energie vergelijking gemaakt.

Hoe begint u?

Om uw vergelijking te starten, dient u ten minste drie gegevens in te vullen:

 • U start met het invullen van uw postcode en huisnummer. Deze zijn nodig voor het berekenen van de juiste netbeheerkosten;
 • Wanneer u uw huidige leverancier invult, tonen we u eventueel een verlengingsaanbod van uw huidige leverancier. Mits dit mogelijk is. Niet iedere leverancier biedt namelijk standaard een verlengingsaanbod via online zakelijke energievergelijkers aan;
 • Met uw stroom- en/of gasverbruik berekenen we de kosten voor de energielevering. Dit zijn de leverancierskosten. Tevens berekenen we hoeveel u kwijt bent aan overheidsheffingen;

Vervolgens klikt u op ‘Start vergelijken’ en belandt u op de resultatenpagina. Hier ziet u het aanbod van alle zakelijke energieleveranciers voor uw situatie. Het voordeligste energiecontract staat altijd bovenaan. Aan de linkerzijde kunt u eventueel filteren op uw voorkeuren zoals de duurzaamheid van uw energie.

Heeft u een keuze gemaakt uit het aanbod aan zakelijke energie? Dan kunt u het aanbod direct online of via onze energiespecialisten aanvragen.

2 Wanneer kiezen voor zakelijke energie?

Ten eerste geldt dat u een kvk-nummer dient te hebben.

Ten tweede geldt: naarmate het energieverbruik toeneemt dan kiest u voor zakelijke energie. Dit geldt bijvoorbeeld voor winkels of kantoren. Vaak vallen deze onder kleinzakelijke energieverbruikers. Voor grootverbruikers van energie zijn er speciale contracten voor grootzakelijke energie. Grootzakelijk bent u bij een stroomaansluiting groter dan 3x80 Ampère of een gasaansluiting vanaf 40 m3 ((≥G40). Bij grootzakelijke energie gelden er andere voorwaarden dan bij kleinzakelijke energie.

ZZP’er met een kantoor aan huis?

Als ZZP’er met een kantoor aan huis heeft u daarnaast vaak de keuze uit een particulier of een zakelijk energiecontract. Wanneer u op het punt staat om hierin een keuze te maken, kijk dan goed naar de prijs die u gaat betalen. Veel mensen denken dat een particulier energiecontract voordeliger is dan een zakelijk energiecontract. Maar dit is onterecht. Met een zakelijk energiecontract kunt u zelfs voordeliger uit zijn dan met een particulier energiecontract. Het is geheel afhankelijk van het aanbod dat een energieleverancier u doet. Heeft u dus de keuze uit beide type contracten? Vergelijk dan altijd zowel particuliere als zakelijke energie zodat u het voordeligste energiecontract uit de markt vindt.

3 Hoe kies ik een zakelijke energieleverancier?

Zodra u een vergelijking van zakelijke energie maakt, kunt u kiezen uit diverse leveranciers. Welke past het beste bij uw situatie? Voor het maken van uw keuze kunt u onder andere op onderstaande kenmerken letten:

 • De prijs

  Voor veel ondernemers is een voordelige prijs bepalend bij de keuze voor een zakelijke energieleverancier. Daarom is dit een eerste factor waar u op kunt letten tijdens uw zoektocht naar een leverancier.

 • Duurzaamheid

  Steeds meer ondernemers willen duurzame energie vanwege het klimaat. Als u dit belangrijk vindt, kunt u kiezen voor leveranciers die enkel groene stroom en/of gas aanbieden.

 • Looptijd

  De looptijd van uw contract kan variëren van 1 tot bijvoorbeeld 5 jaar. Gedurende de looptijd van uw contract staat uw energietarief vast. In tegenstelling tot een contract voor onbepaalde tijd. Bij dit type contract wijzigen uw (variabele) leveringstarieven ten minste twee keer per jaar. Daarom biedt een contract voor onbepaalde tijd minder zekerheid dan een contract met een vaste looptijd.

Bedenk ook zelf waar u waarde aan hecht. Goed om te weten: in onze energievergelijker filtert u eenvoudig op uw voorkeuren. Zodoende staat de leverancier die het beste past bij uw wensen altijd bovenaan.

4 Ik heb met spoed zakelijke energie nodig. Kan dit via jullie?

U kunt via ons uw spoedaanvraag voor zakelijke energie regelen. Wilt u weten bij welke leveranciers voor ZZP energie of MKB energie dit mogelijk is en wat voor u het scherpste aanbod is? Laat ons weten dat u met spoed een zakelijk energiecontract zoekt en we gaan direct voor u aan de slag. Bel ons op 020 – 2900 900 of start uw chat.

5 Kan ik ook alleen een contract voor zakelijk stroom afsluiten?

U heeft alleen een zakelijk energiecontract voor stroom nodig? Geen probleem! Dit regelt u eenvoudig via Minder.nl. Wanneer u een energievergelijking maakt, kunt u op dat moment aangeven dat u alleen de aanbiedingen voor stroom wilt vergelijken. Dit doet u eenvoudig door het vinkje in het invulveld voor gas uit te vinken. Vul nog wel even in de vergelijker in wat u verbruikt aan stroom. Vervolgens ziet u wat voor uw situatie het scherpste stroomaanbod is en kunt u deze direct online aanvragen.

6 Kan ik ook alleen een contract voor zakelijk gas afsluiten?

Ook voor alleen een zakelijk energiecontract voor gas kunt u bij ons terecht. Geef bij het invullen van onze energievergelijker aan dat u alleen aanbiedingen voor gas wilt vergelijken. Dit doet u eenvoudig door het vinkje in het invulveld voor stroom uit te vinken. Vul vervolgens uw gasverbruik in de energievergelijker in en u ziet direct de scherpste aanbiedingen voor uw situatie.

7 Is zakelijke energie goedkoper dan particuliere energie?

De prijs van zakelijke energie verschilt niet met die van particuliere energie. De prijzen tussen beide type contracten kunnen prima hetzelfde zijn. Met welk type energiecontract u voordeliger uit bent, is afhankelijk van het aanbod dat een leverancier u doet. Heeft u de keuze uit zakelijke of particuliere energiecontracten? Vergelijk dan altijd goed de energietarieven van de verschillende aanbiedingen om tot de voordeligste prijs te komen.

Bij zakelijke energie heeft u net als bij particuliere energie de keuze uit vaste en variabele tarieven en verschillende looptijden van het contract. Bovendien staat bij een zakelijk energiecontract de btw apart vermeld op de factuur. Daarnaast hebben wij korte lijntjes met zakelijke energieleveranciers waardoor u bij ons snel geholpen wordt met uw vraag. Ook geldt voor ZZP’ers doorgaans dat er een bedenktijd van 14 dagen geldt na ontvangst van het zakelijk energiecontract.

8 Hoe werkt het prijsplafond energie voor ondernemers?

Bij het prijsplafond energie betaalt u als ondernemer een maximale prijs voor uw elektriciteit en/of gas. Deze maximale prijs ligt op € 0,40,- per kWh elektriciteit en € 1,45 per m3 gas en geldt tot een verbruik van 2900 kWh en 1200 m3. Uitgebreide informatie vindt u op onze speciale pagina over het prijsplafond energie.

9 Hoe werkt de tegemoetkoming energiekosten MKB (TEK)?

Als MKB-onderneming ontvangt u compensatie via de TEK-regeling. Deze bedraagt vijftig procent van uw gestegen energiekosten en gaat tot maximaal € 160.000,-. De overheid hanteert voorwaarden voor de TEK-regeling. Deze leggen wij u uit op onze speciale pagina over de tegemoetkoming energiekosten MKB.

Voordelen energie zakelijk vergelijken

Iedere ondernemer die een energiecontract nodig heeft doet zijn voordeel met zakelijke energie vergelijken. U hoeft immers zelf niet te onderhandelen met de energieleverancier over de prijs; dit doen wij voor u. Daarnaast heeft een zakelijke energievergelijker meer voordelen:

 • U vindt er de scherpste zakelijke energietarieven
 • U ziet realtime welk zakelijk aanbod voor uw situatie het voordeligste is
 • Uw vergelijking is 100% onafhankelijk & vrijblijvend
Vergelijk zakelijke energie

Vrijblijvende hulp bij energie vergelijken zakelijk?

Voor extra toelichting over uw energiecontract belt u met onze zakelijke energiespecialisten. Zij voorzien u graag van een onafhankelijk advies bij het energie vergelijken zakelijk. Ook kunnen zij u alles vertellen over de ontwikkeling energie prijzen zakelijke markt. Dit bespaart u tijd en zo weet u zeker dat u het scherpste aanbod voor uw situatie vindt. 

Bel ons op werkdagen van 08:30 uur tot 17:30 uur op 020 - 29 00 900.

Bel ons direct

Vergelijk de energie aanbieders zakelijk van 2022

Loopt uw zakelijk energiecontract bijna ten einde of heeft u voor het eerst een zakelijk energiecontract nodig? Dan is er een handige manier om snel de scherpste prijs te vinden: vergelijk energie aanbieders zakelijk. Zowel met een energiecontract voor stroom en gas als alleen voor stroom kunt u onze energievergelijker zakelijk gebruiken.

Elektriciteit vergelijken zakelijk voor het scherpste stroomtarief

Veel ondernemers denken dat het zakelijk energiecontract regelen veel tijd in beslag meent. Gelukkig is dit niet zo. Een energievergelijker zakelijk maakt het namelijk eenvoudig om het scherpste stroomtarief te vinden. Zelf hoeft u in principe weinig te doen. Bij elektriciteit vergelijken zakelijk vult u de online vergelijker in met uw postcode, huisnummer en stroomverbruik. Daarna doet de vergelijker de rest van het werk. Namelijk zoeken naar het voordeligste aanbod voor uw situatie. U ziet een overzicht van alle aanbiedingen die verschillende energieleveranciers u doen. De voordeligste staat altijd bovenaan op nummer 1. Gaat het u uitsluitend om de prijs, dan is de keuze eenvoudig. Eventueel filtert u nog op bijvoorbeeld groene stroom of op specifieke energieleveranciers. U vindt dus altijd een energiecontract dat bij u past.

Gasprijzen vergelijken zakelijk

Naast elektriciteitsprijzen kunt u via ons ook gasprijzen vergelijken zakelijk. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is uw jaarlijks gasverbruik. Heeft u geen idee hoeveel gas uw bedrijf op jaarbasis verbruikt? Dan is er gelukkig een hulpmiddel om uw verbruik in te schatten: de ‘Kies een gemiddelde’ optie in de energievergelijker zakelijk. Uiteraard kan uw gasverbruik afwijken, maar het is in ieder geval een goed uitgangspunt voor een vergelijking. In het overzicht met al het aanbod ziet u soms CO2-neutraal gas voorbij komen. Dit betekent dat de CO2-uitstoot die bij de productie van uw gas vrijkomt, gecompenseerd wordt door bijvoorbeeld het planten van bomen.

Meerdere energiecontracten op één klantnummer

Als uw bedrijf meer dan één vestiging heeft is het mogelijk om al deze vestigingen bij uw zakelijke energieleverancier op één klantnummer te registreren. Zo vindt u bijvoorbeeld informatie over het energieverbruik per vestiging overzichtelijk terug met slechts dit ene klantnummer. Bovendien heeft u op deze manier niet voor iedere vestiging een andere zakelijke energieleverancier nodig. Ook nadat u via ons uw energiecontract heeft aangevraagd is het mogelijk om de vestigingen op een klantnummer te registreren. 

We helpen u graag indien u al uw vestigingen op een en dezelfde klantnummer wilt registeren. Bel ons op 020 - 29 00 900 en laat uw verzoek weten. Een andere mogelijkheid is dat u eerst zelf via onze zakelijke energievergelijker voor iedere vestiging een zakelijk energiecontract aanvraagt bij één energieleverancier. Afgerond? Laat ons vervolgens per e-mail op info@minder.nl weten dat u deze zakelijke energiecontracten op één klantnummer wil laten registreren. Wij zorgen er vervolgens voor dat het geregeld wordt bij de leverancier van uw keuze.

Elektriciteit vergelijken bedrijven en ZZP

Heel ondernemend Nederland kan gebruik maken van onze zakelijke energievergelijker. In onze vergelijker vindt u zakelijke energiecontracten voor ZZP, MKB en Grootzakelijk. Het aanbod is 100% onafhankelijk en met uw vergelijking zit u nergens aan vast. U mag te allen tijden een kijkje nemen in onze zakelijke energievergelijker.

Tevreden over het zakelijke energie-aanbod?

Wanneer u tevreden bent met het aanbod van de zakelijke energieleverancier kunt u deze direct via Minder.nl aanvragen. Uw oude energiecontract wordt voor u opgezegd en u ontvangt een bevestiging van uw nieuwe contract. Zo eenvoudig is energie vergelijken zakelijk.

Minder.nl: met minder moeite minder kosten.

Vergelijk zakelijke energie