Joost Minder.nl
8.9
2065 beoordelingen op Feedback Company

Essent

Essent levert stroom en gas aan zowel particulieren als aan ondernemers en bedrijven (ZZP’ers, MKB’ers en Grootzakelijke klanten). 

 

Meer over Essent

Essent is een van de grootste energieleveranciers van Nederland en actief sinds 1999. Het bedrijf biedt niet alleen energie aan op de Nederlandse, maar ook op de Belgische markt. Het hoofdkantoor van Essent is gevestigd in Den Bosch. Essent is tevens eigenaar van energiedirect.nl.

Van 2016 tot 2020 was Essent onderdeel van innogy SE, een groot Europees energiebedrijf dat investeert in duurzame energie. In 2020 nam de Duitse energiemaatschappij E.ON innogy over en is het daarmee moederbedrijf van Essent geworden.
 

Slimme, digitale en duurzame diensten en producten

Essent is een digitaal energiebedrijf en helpt haar klanten efficiënt om te gaan met energie door middel van slimme, digitale en duurzame diensten en producten. Essent adviseert bedrijven hoe zij energie kunnen besparen, biedt energiebesparingsoplossingen aan en handige tools om inzicht te krijgen in het zakelijke energieverbruik. Het uiteindelijke doel is om een positief effect te creëren voor haar klanten, het milieu en de maatschappij.

Een voorbeeld van een duurzaam product dat Essent aanbiedt is DubbelGroen. Dit is een contract voor zakelijke energie met groen gas, gemaakt van biogas, en stroom van windmolens.

Tarieven Essent zakelijk

Energietarieven zijn niet statisch en bewegen het hele jaar door. De energieprijs is afhankelijk van vele factoren, zoals het weer, de prijs van grondstoffen en geopolitieke ontwikkelingen. Door onze energievergelijker in te vullen vindt u de meest actuele tarieven die Essent zakelijke klanten biedt. 

Stroometiket Essent

Op het stroometiket hieronder is te zien hoeveel procent van de opgewekte elektriciteit die Essent levert, uit aardgas, kolen, kernenergie of uit groene bronnen komt. Ook staat op het stroometiket hoeveel CO2 de leverancier uitstoot en hoeveel kernafval het energiebedrijf produceert.

Niet hernieuwbare energiebronnen Aardgas 0,00%
  Kolen 0,00%
  Kernenergie 0,00%
Hernieuwbare energiebronnen Wind 88,1%
  Zon 1,9%
  Water 0,00%
  Biomassa 0,00%
  Overige 0,00%  
Milieugevolgen CO2 (g/kWh) 0
   Kernafval (g/kWh) 0


De informatie op het stroometiket geeft de gegevens van het vorige jaar weer. Vóór 1 mei verschijnt ieder jaar het nieuwe etiket. Iedere leverancier is wettelijk verplicht om aan te geven welke methoden worden gebruikt bij de opwekking van elektriciteit. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt toezicht op de correctheid van de stroometiketten. 

Het beste energiecontract voor u?

Het zakelijk aanbod van Essent vergelijkt u via onze energievergelijker eenvoudig met het aanbod van andere zakelijke energieleveranciers. Zo weet u binnen twee minuten wat het best passende en voordeligste energiecontract is voor uw bedrijfssituatie.

Start uw vergelijking

Vergelijk & bespaar

Bespaar tot wel €650 per jaar

8.9
2065 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

 

Vragen over de energiecontracten van Essent? Stel ze gerust!

Neem contact op met een van onze energiespecialisten.

Anita - Energie-expertAnita ten Wolde 
ZZP & MKB energiespecialist

Essent energiecontract? Start uw vergelijking voor de scherpste tarieven

 

Start hier met uw vergelijking

Eenvoudig en snel

8.9
2065 beoordelingen
op Feedback Company

Start hier met uw grootzakelijke vergelijking

8.9
2065 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.