Joost Minder.nl
8.9
2163 beoordelingen op Feedback Company

Audax Renewables

In 2023 neemt MAIN Energie de naam Audax Renewables aan. MAIN Energie is dan al meer dan 20 jaar actief in de Nederlandse zakelijk energiemarkt. Voordat Audax Renewables MAIN Energie overnam, opereerde Audax in diverse Europese landen, waaronder Duitsland, Polen, Italië en Portugal. 

 

Audax Renewables

 

Meer over Audax Renewables

Na de liberalisering van de zakelijke energiemarkt in 1999 en voor de liberalisering van de gehele markt per 1 juli 2004 ontstond het idee om MAIN Energie op te richten. De dienstverlening begon met Management & Inkoop van Energie. Hierin vond de naam MA(nagement) IN(koop) Energie zijn oorsprong. MAIN Energie richtte zich aanvankelijk vooral op de inkoop van zakelijke energie voor bedrijven, maar al snel werd duidelijk dat er ook behoefte was aan aanvullende diensten en producten om bedrijven te helpen bij het besparen van energie en kosten. Nu de energiemarkt steeds complexer wordt en vraagt om nieuwe benaderingen, verschuift de rol van energieleverancier naar die van energiepartner en uiteindelijk naar die van energieregisseur.
 

Energieregisseur

Audax Renewables staat voor een persoonlijke aanpak en een duurzame visie op energie. Dat houdt in dat ze samenwerken met hun klanten om verduurzaming en energiebesparing mogelijk te maken. Klanten kunnen altijd contact opnemen voor vragen en advies. Audax gelooft in de kracht van innovatie en vindt het belangrijk om klanten van actuele informatie en praktische tips te voorzien. Bijvoorbeeld in de vorm van de Audax Energiescan en het aanbieden van whitepapers. 
 

Tarieven Audax Renewables zakelijk

Energietarieven zijn niet statisch en bewegen het hele jaar door. De energieprijs is afhankelijk van vele factoren, zoals het weer, de prijs van grondstoffen en geopolitieke ontwikkelingen. Door onze vergelijker voor zakelijke energie in te vullen vindt u de meest actuele tarieven die Audax Renewables zakelijke klanten biedt. 

Stroometiket Audax Renewables 

Op het stroometiket hieronder is te zien hoeveel procent van de opgewekte elektriciteit die Audax Renewables levert, uit aardgas, kolen, kernenergie of uit groene bronnen komt. Ook staat op het stroometiket hoeveel CO2 de leverancier uitstoot en hoeveel kernafval het energiebedrijf produceert.

Niet hernieuwbare energiebronnen Aardgas 66,29%
  Kolen 0,00%
  Kernenergie 5,64%
Hernieuwbare energiebronnen Wind 17,79%
  Zon 1,37%
  Water 8,91%
  Biomassa 0,00%
  Overige 0,00%  
Milieugevolgen CO2 (g/kWh) 234,58
   Kernafval (g/kWh) 0,00008


De informatie op dit stroometiket geeft de gegevens van 2023 weer. Vóór 1 mei verschijnt ieder jaar het nieuwe etiket met de gegevens van het voorgaande jaar. Iedere leverancier is wettelijk verplicht om aan te geven welke methoden worden gebruikt bij de opwekking van elektriciteit. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt toezicht op de correctheid van de stroometiketten.

Audax Renewables contract opzeggen

Wanneer u als Kleinzakelijke klant overstapt naar een andere energieleverancier, hoeft u niets te doen: de nieuwe leverancier regelt de overstap voor u. Uiteraard kunt u uw contract ook zelf opzeggen, bijvoorbeeld vanwege verhuizing of opheffing van uw bedrijf. Als Grootzakelijke klant bent u zelf verantwoordelijk voor het opzeggen van uw contract wanneer u overstapt naar een nieuwe leverancier. Onze contractwekker geeft u een seintje wanneer uw contract afloopt.

Omdat het beëindigen van uw contract niet altijd zonder consequenties is, is het goed om te weten waar u op moet letten bij het opzeggen van uw contract. Hier leest u daar meer over.

Uw contract bij Audax Renewables kunt u opzeggen via e-mail:
info@audaxrenewables.nl
Vermeld in uw mail uw klantnummer, EAN-code(s), reden van opzegging en de gewenste einddatum.

Opzegtermijn Audax Renewables
Grootzakelijk: 3 maanden

Heeft u vragen over het opzeggen van uw contract? Neem gerust contact op met onze energiespecialisten.

Het beste energiecontract voor u?

Het zakelijk aanbod van Audax Renewables vergelijkt u via onze energievergelijker eenvoudig met het aanbod van andere zakelijke energieleveranciers. Zo weet u binnen twee minuten wat het best passende en voordeligste energiecontract is voor uw bedrijfssituatie.

Start uw vergelijking

Vergelijk & bespaar

Bespaar tot wel €650 per jaar

8.9
2163 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

 

Vragen over de zakelijke energiecontracten van Audax Renewables? Stel ze gerust!

Neem contact op met een van onze energiespecialisten.

 Joost de Nijs 
Grootzakelijk energiespecialist

Audax Renewables energiecontract? Start uw vergelijking voor de scherpste tarieven

 

Start hier met uw vergelijking

Eenvoudig en snel

8.9
2163 beoordelingen
op Feedback Company

Start hier met uw grootzakelijke vergelijking

8.9
2163 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.