Joost Minder.nl
8.9
2126 beoordelingen op Feedback Company

Eneco

Eneco is een bekende zakelijke energieleverancier van stroom en gas voor klein- en grootverbruikers. Naast haar activiteiten in Nederland is Eneco ook actief in Frankrijk, België, Duitsland en Groot-Brittannië. In 1995 is Eneco ontstaan door een fusie van energiebedrijven uit Den Haag, Dordrecht en Rotterdam. De naam Eneco is een afkorting van energie en communicatie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam.

 

Meer over Eneco

Eneco heeft als missie: duurzame energie voor iedereen. In hun visie is iedereen straks een energieproducent die zijn of haar energie deelt met de naaste omgeving. Eigen energie opwekken levert uiteindelijk een geldbesparing op en zorgt voor onafhankelijkheid. Eneco werkt dan ook hard aan projecten die dit mogelijk maken.
 

Eneco investeert in duurzame energie

Samen met partners investeert Eneco in de productie van duurzame energie. Windmolenparken op land en op zee zijn zodoende mede gefinancierd door Eneco. Daarmee stimuleert Eneco de productie van groene stroom in Nederland en kan zij haar klanten ook duurzame energie aanbieden.
 

Tarieven Eneco zakelijk

Energietarieven zijn niet statisch en bewegen het hele jaar door. De energieprijs is afhankelijk van vele factoren, zoals het weer, de prijs van grondstoffen en geopolitieke ontwikkelingen. Door onze energievergelijker in te vullen vindt u de meest actuele tarieven die Eneco zakelijke klanten biedt. 

Stroometiket Eneco

Op het stroometiket hieronder is te zien hoeveel procent van de opgewekte elektriciteit die Eneco levert, uit aardgas, kolen, kernenergie of uit groene bronnen komt. Ook staat op het stroometiket hoeveel CO2 de leverancier uitstoot en hoeveel kernafval het energiebedrijf produceert.

Niet hernieuwbare energiebronnen Aardgas 12,7%
  Kolen 0,1%
  Kernenergie 1,5%
Hernieuwbare energiebronnen Wind 71,7%
  Zon 6,5%
  Water 6,6%
  Biomassa 1%
  Overige 0,00%  
Milieugevolgen CO2 (g/kWh) 50
   Kernafval (g/kWh) 0,000032


De informatie op dit stroometiket geeft de gegevens van 2023 weer. Vóór 1 mei verschijnt ieder jaar het nieuwe etiket met de gegevens van het voorgaande jaar. Iedere leverancier is wettelijk verplicht om aan te geven welke methoden worden gebruikt bij de opwekking van elektriciteit. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt toezicht op de correctheid van de stroometiketten. 

Eneco contract opzeggen

Wanneer u als Kleinzakelijke klant overstapt naar een andere energieleverancier, hoeft u niets te doen: de nieuwe leverancier regelt de overstap voor u. Uiteraard kunt u uw contract ook zelf opzeggen, bijvoorbeeld vanwege verhuizing of opheffing van uw bedrijf. Als Grootzakelijke klant bent u zelf verantwoordelijk voor het opzeggen van uw contract wanneer u overstapt naar een nieuwe leverancier. Onze contractwekker geeft u een seintje wanneer uw contract afloopt.

Omdat het beëindigen van uw contract niet altijd zonder consequenties is, is het goed om te weten waar u op moet letten bij het opzeggen van uw contract. Hier leest u daar meer over.

Uw contract bij Eneco kunt u opzeggen via:
het contactformulier op de website

Telefonisch: 088 - 895 5955

 

Opzegtermijnen Eneco
Grootzakelijk: geen
Kleinzakelijk: 30 dagen

Heeft u vragen over het opzeggen van uw contract? Neem gerust contact op met onze energiespecialisten.

Het beste energiecontract voor u?

Het zakelijk aanbod van Eneco vergelijkt u via onze energievergelijker eenvoudig met het aanbod van andere zakelijke energieleveranciers. Zo weet u binnen twee minuten wat het best passende en voordeligste energiecontract is voor uw bedrijfssituatie.

Start uw vergelijking

Vergelijk & bespaar

Bespaar tot wel €650 per jaar

8.9
2126 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

 

Vragen over de energiecontracten van Eneco? Stel ze gerust!

Neem contact op met een van onze energiespecialisten.

 Joost de Nijs 
Grootzakelijk energiespecialist
anita ten wolde zzp mkb energiespecialistAnita ten Wolde 
ZZP & MKB energiespecialist

Eneco energiecontract? Start uw vergelijking voor de scherpste tarieven

 

Start hier met uw vergelijking

Eenvoudig en snel

8.9
2126 beoordelingen
op Feedback Company

Start hier met uw grootzakelijke vergelijking

8.9
2126 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.