Gemiddeld energieverbruik bedrijven

Binnen bedrijven, in diverse branches, van verschillende grootte, gelden verschillende gemiddelden voor het verbruik van energie. De hoeveelheid gas en elektriciteit die jaarlijks verbruikt wordt, is afhankelijk van vele factoren, zoals de grootte van het bedrijfspand en het aantal elektrische apparaten. Isolatie en het aantal uren per week dat het pand geopend is, spelen natuurlijk ook een rol.

Wij hebben enkele bedrijfssituaties op een rij gezet, om een beeld te geven van een minimum en maximum dat u kunt verwachten.

Kantoor aan huis

Kleine bedrijven en ZZP’ers hebben vaak een kantoor aan huis. De hoeveelheid gas en elektriciteit die op jaarbasis verbruikt wordt, maakt welk energiecontract het meest voordelig is voor uw situatie. Een MKB-contract is voordelig als u minder dan 10.000 kWh stroom en 5.000 m3 gas verbruikt. Boven deze hoeveelheden, bent u in de meeste gevallen beter af met een grootzakelijk energiecontract.

Lees meer over energie bij een kantoor aan huis

Kantoorpand

In een kantoorpand staan veel elektrische apparaten; computers, printers, beeldschermen en keukenapparatuur. Een goede inschatting van het energieverbruik van uw kantoor, geeft inzicht in welk contract het meest voordelig is. Als u verder leest, via onderstaande link, krijgt u informatie om het verbruik in te schatten.

Lees alles over energieverbruik in een kantoorpand

Restaurant

Een restaurant draaiend houden vraagt veel energie van de eigenaren en medewerkers, maar ook veel elektriciteit en gas. Het gemiddeld verbruik hangt af van de grootte van het restaurant en hoeveel uur per week het open is. Op onze pagina over energieverbruik in een restaurant, helpen wij u om een goede inschatting te maken en zo het juiste energiecontract af te sluiten.

Lees alles over het energiekosten in een restaurant

Winkels

Bent u eigenaar of bedrijfsleider in een winkel, dan weet u wat het is om druk te zijn. Gelukkig kunnen wij u helpen om inzicht te krijgen in uw energieverbruik. De hoogte van het verbruik van elektriciteit en gas bepaalt welk energiecontract het meest voordelig is. Bespaar nu kosten en tijd en kijk snel verder voor het energieverbruik in een winkel