Joost Minder.nl
8.9
2065 beoordelingen op Feedback Company

Vattenfall

Iedere zakelijke klant kan terecht bij Vattenfall. Zowel als ZZP'er, MKB'er als Grootzakelijke energieverbruiker kunt u kiezen voor Vattenfall. 

 

vattenfall zakelijk

Meer over Vattenfall

Vattenfall is van oorsprong een Zweeds bedrijf en betekent waterval. Voorheen was Vattenfall bekend als de zakelijke energieleverancier Nuon. In 2009 nam Vattenfall Nuon over en bleef Nuon nog wel onder zijn eigen naam actief. Tien jaar later in 2019 is Nuon volledig verder gegaan onder de vlag Vattenfall. Vattenfall behoort tot een van de drie grootste energieleveranciers van Nederland. Naast Nuon heeft Vattenfall ook zakelijke energieleverancier Delta overgenomen begin 2019. Delta opereert nog wel zelfstandig onder zijn eigen naam.
 

Vattenfall: een grote internationale organisatie

Vattenfall levert in diverse Noord-Europese landen gas en stroom en is daarmee een grote, internationale organisatie. Naast Nederland levert Vattenfall ook energie in Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot-Britannië en Frankrijk. Wereldwijd werken er 20.000 mensen bij Vattenfall waarvan 4.000 mensen in Nederland. Het aantal Nederlandse klanten ligt rond de 2 miljoen.

De ambitie van Vattenfall is om fossielvrije energie te produceren binnen één generatie. Dit wil zeggen dat er geen grijze energiebronnen zoals koolsteen meer gebruikt wordt om gas of stroom op te wekken. In plaats daarvan wil Vattenfall juist duurzame bronnen gebruiken zoals wind of zon. Stapsgewijs gaat Vattenfall deze richting op door onder andere te investeren in duurzame energietechnieken zoals windmolens.
 

Tarieven Vattenfall zakelijk

Energietarieven zijn niet statisch en bewegen het hele jaar door. De energieprijs is afhankelijk van vele factoren, zoals het weer, de prijs van grondstoffen en geopolitieke ontwikkelingen. Door onze energievergelijker in te vullen vindt u de meest actuele tarieven die Vattenfall zakelijke klanten biedt. 

Stroometiket Vattenfall

Op het stroometiket hieronder is te zien hoeveel procent van de opgewekte elektriciteit die Vattenfall levert, uit aardgas, kolen, kernenergie of uit groene bronnen komt. Ook staat op het stroometiket hoeveel CO2 de leverancier uitstoot en hoeveel kernafval het energiebedrijf produceert.

Niet hernieuwbare energiebronnen Aardgas 38%
  Kolen 0,00%
  Kernenergie 0,00%
Hernieuwbare energiebronnen Wind 53,3%
  Zon 4,2%
  Water 1,1%
  Biomassa 3,4%
  Overige 0,00%  
Milieugevolgen CO2 (g/kWh) 145
   Kernafval (g/kWh) 0


De informatie op het stroometiket geeft de gegevens van het vorige jaar weer. Vóór 1 mei verschijnt ieder jaar het nieuwe etiket. Iedere leverancier is wettelijk verplicht om aan te geven welke methoden worden gebruikt bij de opwekking van elektriciteit. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt toezicht op de correctheid van de stroometiketten. 

Het beste energiecontract voor u?

Het zakelijk aanbod van Vattenfall vergelijkt u via onze energievergelijker eenvoudig met het aanbod van andere zakelijke energieleveranciers. Zo weet u binnen twee minuten wat het best passende en voordeligste energiecontract is voor uw bedrijfssituatie.

Start uw vergelijking

Vergelijk & bespaar

Bespaar tot wel €650 per jaar

8.9
2065 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

 

Vragen over de energiecontracten van Vattenfall? Stel ze gerust!

Neem contact op met een van onze energiespecialisten.

 Joost de Nijs 
Grootzakelijk energiespecialist
Anita - Energie-expertAnita ten Wolde 
ZZP & MKB energiespecialist

Vattenfall energiecontract? Start uw vergelijking voor de scherpste tarieven

 

Start hier met uw vergelijking

Eenvoudig en snel

8.9
2065 beoordelingen
op Feedback Company

Start hier met uw grootzakelijke vergelijking

8.9
2065 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.