Joost Minder.nl
8.9
2163 beoordelingen op Feedback Company

Vattenfall

Iedere zakelijke klant kan terecht bij Vattenfall. Zowel als ZZP'er, MKB'er als Grootzakelijke energieverbruiker kunt u kiezen voor Vattenfall. 

 

vattenfall zakelijk

Meer over Vattenfall

Vattenfall is van oorsprong een Zweeds bedrijf en betekent waterval. Voorheen was Vattenfall bekend als de zakelijke energieleverancier Nuon. In 2009 nam Vattenfall Nuon over en bleef Nuon nog wel onder zijn eigen naam actief. Tien jaar later in 2019 is Nuon volledig verder gegaan onder de vlag Vattenfall. Vattenfall behoort tot een van de drie grootste energieleveranciers van Nederland. Naast Nuon heeft Vattenfall ook zakelijke energieleverancier Delta overgenomen begin 2019. Delta opereert nog wel zelfstandig onder zijn eigen naam.
 

Vattenfall: een grote internationale organisatie

Vattenfall levert in diverse Noord-Europese landen gas en stroom en is daarmee een grote, internationale organisatie. Naast Nederland levert Vattenfall ook energie in Zweden, Duitsland, Denemarken, Finland, Groot-Britannië en Frankrijk. Wereldwijd werken er 20.000 mensen bij Vattenfall waarvan 4.000 mensen in Nederland. Het aantal Nederlandse klanten ligt rond de 2 miljoen.
 

Tarieven Vattenfall zakelijk

Energietarieven zijn niet statisch en bewegen het hele jaar door. De energieprijs is afhankelijk van vele factoren, zoals het weer, de prijs van grondstoffen en geopolitieke ontwikkelingen. Door onze energievergelijker in te vullen vindt u de meest actuele tarieven die Vattenfall zakelijke klanten biedt. 

Stroometiket Vattenfall

Op het stroometiket hieronder is te zien hoeveel procent van de opgewekte elektriciteit die Vattenfall levert, uit aardgas, kolen, kernenergie of uit groene bronnen komt. Ook staat op het stroometiket hoeveel CO2 de leverancier uitstoot en hoeveel kernafval het energiebedrijf produceert.

Niet hernieuwbare energiebronnen Aardgas 32,9%
  Kolen 0,00%
  Kernenergie 0,00%
Hernieuwbare energiebronnen Wind 53,2%
  Zon 8,3%
  Water 0,6
  Biomassa 5%
  Overige 0,00%  
Milieugevolgen CO2 (g/kWh) 125
   Kernafval (g/kWh) 0


De informatie op dit stroometiket geeft de gegevens van 2023 weer. Vóór 1 mei verschijnt ieder jaar het nieuwe etiket met de gegevens van het voorgaande jaar. Iedere leverancier is wettelijk verplicht om aan te geven welke methoden worden gebruikt bij de opwekking van elektriciteit. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) houdt toezicht op de correctheid van de stroometiketten. 

Vattenfall contract opzeggen

Wanneer u als Kleinzakelijke klant overstapt naar een andere energieleverancier, hoeft u niets te doen: de nieuwe leverancier regelt de overstap voor u. Uiteraard kunt u uw contract ook zelf opzeggen, bijvoorbeeld vanwege verhuizing of opheffing van uw bedrijf. Als Grootzakelijke klant bent u zelf verantwoordelijk voor het opzeggen van uw contract wanneer u overstapt naar een nieuwe leverancier. Onze contractwekker geeft u een seintje wanneer uw contract afloopt.

Omdat het beëindigen van uw contract niet altijd zonder consequenties is, is het goed om te weten waar u op moet letten bij het opzeggen van uw contract. Hier leest u daar meer over. 

Uw contract bij Vattenfall kunt u opzeggen 
telefonisch: 
020 8920255

of schriftelijk:
Vattenfall Klantenservice, Postbus 40021, 6803 HA Arnhem
Vermeld in uw brief uw klantnummer, EAN-code(s), reden van opzegging en de gewenste einddatum.

Opzegtermijnen Vattenfall
Grootzakelijk: 3 maanden
Kleinzakelijk: 30 dagen

Heeft u vragen over het opzeggen van uw contract? Neem gerust contact op met onze energiespecialisten.


Het beste energiecontract voor u?

Het zakelijk aanbod van Vattenfall vergelijkt u via onze energievergelijker eenvoudig met het aanbod van andere zakelijke energieleveranciers. Zo weet u binnen twee minuten wat het best passende en voordeligste energiecontract is voor uw bedrijfssituatie.

Start uw vergelijking

Vergelijk & bespaar

Bespaar tot wel €650 per jaar

8.9
2163 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

 

Vragen over de energiecontracten van Vattenfall? Stel ze gerust!

Neem contact op met een van onze energiespecialisten.

 Joost de Nijs 
Grootzakelijk energiespecialist
anita ten wolde zzp mkb energiespecialistAnita ten Wolde 
ZZP & MKB energiespecialist

Vattenfall energiecontract? Start uw vergelijking voor de scherpste tarieven

 

Start hier met uw vergelijking

Eenvoudig en snel

8.9
2163 beoordelingen
op Feedback Company

Start hier met uw grootzakelijke vergelijking

8.9
2163 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.