Rob Minder.nl
8.9
1787 beoordelingen op Feedback Company

Start hier met uw vergelijking

Start uw vergelijking

8.9
1787 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

‘Het vertrouwen van klanten krijg je alleen door eerlijk te werken’

‘Daarom voorzien wij onze klanten dagelijks van een transparant & onafhankelijk advies. En dat wordt gewaardeerd. Niet voor niks wordt onze service gewaardeerd met een 8.9!’

Annemieke – Minder.nl

Joost - InkoopspecialistJoost
Rick - InkoopspecialistRick
Sebastian - InkoopspecialistSebastian

De voordelen van Minder.nl

 • Een 100% onafhankelijke vergelijking
 • Alle zakelijke energieleveranciers
 • U krijgt de scherpste energietarieven
 • De gehele overstap wordt voor u geregeld
 • Een herinnering als uw contract afloopt
Vergelijk zakelijk energie

1 Is zakelijke energie goedkoper dan particuliere energie?

De prijs van zakelijke energie verschilt niet met die van particuliere energie. De prijzen tussen beide type contracten kunnen prima hetzelfde zijn. Met welk type energiecontract u voordeliger uit bent, is afhankelijk van het aanbod dat een leverancier u doet. Heeft u de keuze uit zakelijke of particuliere energiecontracten? Vergelijk dan altijd goed de energietarieven van de verschillende aanbiedingen om tot de voordeligste prijs te komen.

Bij zakelijke energie heeft u net als bij particuliere energie de keuze uit vaste en variabele tarieven en verschillende looptijden van het contract. Bovendien staat bij een zakelijk energiecontract de btw apart vermeld op de factuur. Daarnaast hebben wij korte lijntjes met zakelijke energieleveranciers waardoor u bij ons snel geholpen wordt met uw vraag. Ook geldt voor ZZP’ers doorgaans dat er een bedenktijd van 14 dagen geldt na ontvangst van het zakelijk energiecontract.

2 Hoe werkt zakelijk energie vergelijken?

Zakelijk energie vergelijken is eenvoudig. Op basis van uw gegevens ziet u online direct welk energie-aanbod van alle energieleveranciers voor uw situatie het voordeligste is. U heeft binnen een minuut al een zakelijk energie vergelijking gemaakt.

Hoe begint u?

Om uw vergelijking te starten, dient u ten minste drie gegevens in te vullen:

 • U begint met het invullen van uw postcode en huisnummer. Deze zijn nodig voor het berekenen van de juiste netbeheerkosten
 • Wanneer u uw huidige leverancier invult, tonen we u eventueel een verlengingsaanbod van uw huidige leverancier. Mits dit mogelijk is. Niet iedere leverancier biedt namelijk standaard een verlengingsaanbod aan via online zakelijke energievergelijkers.
 • Met uw stroom- en/of gasverbruik berekenen we de kosten voor de energielevering. Dit zijn de leverancierskosten. Tevens berekenen hoeveel uw kwijt bent aan overheidsheffingen.

Vervolgens klikt u op ‘Start vergelijken’ en belandt u op de resultatenpagina. Hier ziet u het aanbod van alle zakelijke energieleveranciers die u een aanbod doen. Het voordeligste energiecontract voor uw situatie staat altijd bovenaan. Aan de linkerzijde kunt u eventueel filteren op uw voorkeuren zoals de duurzaamheid van uw energie.

Heeft u een keuze gemaakt uit het aanbod aan zakelijke energie? Dan kunt u het aanbod direct online of via onze energiespecialisten aanvragen.

3 Wanneer kiezen voor zakelijke energie?

Ten eerste geldt dat u een kvk-nummer dient te hebben.

Ten tweede geldt: naarmate het energieverbruik toeneemt dan kiest u voor zakelijke energie. Dit geldt bijvoorbeeld voor winkels of kantoren. Vaak vallen deze onder kleinzakelijke energieverbruikers. Voor grootverbruikers van energie zijn er speciale contracten voor grootzakelijke energie. Grootzakelijk bent u bij een stroomaansluiting groter dan 3x80 Ampère of een gasaansluiting vanaf 40 m3 ((≥G40). Bij grootzakelijke energie gelden er andere voorwaarden dan bij kleinzakelijke energie.

ZZP’er met een kantoor aan huis?

Als ZZP’er met een kantoor in huis heeft u daarnaast vaak de keuze uit een particulier of een zakelijk energiecontract. Wanneer u op het punt staat om hierin een keuze te maken, kijk dan goed naar de prijs die u gaat betalen. Veel mensen denken dat een particulier energiecontract voordeliger is dan een zakelijk contract. Maar dit is onterecht. Met een zakelijk energiecontract kunt u zelfs voordeliger uit zijn dan met een particulier energiecontract. Het is geheel afhankelijk van het aanbod dat een energieleverancier u doet. Heeft u dus de keuze uit beide type contracten? Vergelijk dan altijd zowel particuliere als zakelijke energie zodat u het voordeligste energiecontract uit de markt vindt.

4 Hoe kies ik een zakelijke energieleverancier?

Zodra u een vergelijking van zakelijke energie maakt, kunt u kiezen uit diverse leveranciers. Welke past het beste bij uw situatie? Voor uw keuze kunt u letten op bijvoorbeeld onderstaande kenmerken:

 • De prijs

  Voor veel ondernemers is een voordelige prijs bepalend bij de keuze voor een zakelijke energieleverancier. Daarom is dit een eerste factor waar u op kunt letten tijdens uw zoektocht naar een leverancier.

 • Duurzaamheid

  Steeds meer ondernemers willen duurzame energie vanwege het klimaat. Als u dit belangrijk vindt, kunt u kiezen voor leveranciers die enkel groene stroom en/of gas aanbieden.

 • Looptijd

  De looptijd van uw contract kan variëren van 1 tot bijvoorbeeld 5 jaar. Gedurende de looptijd van uw contract staat uw energietarief vast. In tegenstelling tot een contract voor onbepaalde tijd. Bij dit type contract wijzigen uw (variabele) leveringstarieven ten minste twee keer per jaar. Daarom biedt een contract voor onbepaalde tijd minder zekerheid dan een contract met een vaste looptijd.

  >

Bedenk ook zelf waar u waarde aan hecht. Goed om te weten: in onze energievergelijker filtert u eenvoudig op uw voorkeuren. Zodoende staat de leverancier die het beste past bij uw wensen altijd bovenaan.