In 3 minuten het beste grootzakelijke energie inkoopcontract

Via Minder.nl bent u als grootzakelijke energiegebruiker in staat om uw energie inkoopkosten in 3 minuten te verlagen. Het gaat bij zakelijke energie niet alleen om de energiekosten maar ook of contractvoorwaarden aansluiten bij het profiel van de zakelijke ondernemer. Een overzicht van de verschillende aanbieders voor een willekeurige gemiddelde grootzakelijke klant laat zien dat er grote verschillen zijn. Dit kan variëren tussen de 50%-100% match op de gewenste contractvoorwaarden. Minder.nl maakt dit weer eenvoudig en transparant. 

Energie vergelijken grootzakelijk

Door de historisch lage energieprijzen en de concurrentiestrijd op onze grootzakelijke energievergelijker bent u in staat om uw energie inkoopkosten met gemiddeld 15 tot 30% te verlagen. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste punten waarop u moet letten voordat u het juiste energiecontract afsluit.

Opzeggen van uw huidige contract

Zorg dat u tijdig uw contract opzegt bij uw huidige leverancier. Alle leveranciers hanteren andere opzegtermijnen. Het niet tijdig opzeggen van uw grootzakelijke energiecontract kan tot flinke boetes leiden. Via Minder.nl bent u in staat om op eenvoudige wijze uw contract op te zeggen. Kijk op onze opzegpagina voor een overzicht van de opzegtermijnen van de verschillende leveranciers. Hier kunt u tevens de opzegbrief per leverancier downloaden.

Bepaal uw contracttype

U kunt over het algemeen kiezen voor een vaste prijs contract of een flexibel contract. De meeste ondernemers kiezen voor budgetzekerheid via een vaste prijs contract. Als u kiest voor een flexibel contract verandert uw tarief mee met de marktprijs en fluctueert uw maandfactuur. U kunt tevens kiezen voor een herprijsoptie. Middels de herprijsoptie bent u in staat om, in geval van een vaste prijs, bij dalende energietarieven tijdens de looptijd van uw contract alsnog van deze dalende prijzen te profiteren. 


Kies voor groene of grijze energie

U kunt kiezen tussen grijze en groene energie. Grijze energie wordt opgewekt met fossiele brandstoffen. Er zijn veel verschillende typen groene energie. Via Minder.nl kunt u kiezen voor CO2 compensatie of voor in Nederland opgewekte duurzame (lokale) energie in de vorm van wind of biomassa. De keuze die u maakt is afhankelijk van uw doelstellingen. De kosten hiervan zijn reeds verwerkt in het leveringstarief. Meer informatie over groene energie?

Kies de gewenste volume flexibiliteit

Indien u nu wilt profiteren van de lage energieprijzenen u kiest voor een vaste prijs is het in sommige gevallen verstandig om te kiezen voor een bandbreedte vrij contract. De bandbreedte betreft de mate waarin uw contract mag afwijken van het door u gecontracteerde jaarverbruik. Indien u verwacht dat er substantiële wijzigingen kunnen optreden in bijvoorbeeld uw productie of bezettingsgraad van het personeel kan dit verstandig zijn. Eventuele kosten hiervan zijn reeds in de tarieven verwerkt. Indien u kiest voor een bandbreedte kan het zijn dat de leverancier bij overschrijding of tekortkoming van de bandbreedte werkt met boetes. Enkele leveranciers hanteren bij overschrijding of tekortkoming een verrekening tegen de dan geldende spotprijs (APX of LEBA). Andere leveranciers hanteren een verrekening tegen spotprijs plus een aanvullende boete. Indien u hier vragen over heeft, neem dan gerust contact met ons op.Bepaal uw contractduur

U kunt kiezen voor een contract met een looptijd tussen de 1 en 5 jaar. Door de zeer lage marktprijzen kiest het grootste deel van de mensen op dit moment voor een meerjarig contract. Indien u geïnteresseerd bent in de huidige marktprijs ga dan direct naar onze grootzakelijke energievergelijker en kijk wat het beste aanbod in de markt is, specifiek voor uw contractwensen. 

Uw facturatie

Het gaat hier om het facturatiemoment, de facturatiewijze en uw betaalwijze. Veel leveranciers factureren (maandelijks) achteraf op basis van uw daadwerkelijke energieverbruik. Er zijn ook leveranciers die standaard (maandelijks) vooraf, middels een voorschot, factureren waarbij achteraf verrekening plaatsvindt op basis van uw daadwerkelijke energieverbruik. Bepaal tevens uw betaaltermijn. In sommige gevallen kan het gewenst zijn om te kiezen voor een verruimde betalingstermijn van 30 dagen. Standaard geldt bij de meeste leveranciers 14 dagen. Tot slot is het belangrijk of u via automatische incasso of middels een factuur wilt betalen. 

Ervaar zelf de voordelen van Minder.nl

Wilt u zelf de voordelen van Minder.nl ervaren? Doe dan vandaag nog een vergelijking op onze site en stap eenvoudig en snel over. Wij helpen u uiteraard heel graag verder met eventuele vragen.

Energie vergelijken grootzakelijk