Goedkoopste energieleverancier zakelijk

Wie de goedkoopste zakelijke energieleverancier is voor uw bedrijf is afhankelijk van de bedrijfssituatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het totale energieverbruik en de aansluitingscapaciteit. Stel dat uw bedrijf een laag energieverbruik heeft, dan is een zakelijk energiecontract met vooral lage vaste leveringskosten waarschijnlijk het voordeligst, omdat het tarief per kWh elektriciteit en m3 gas in dit geval minder van invloed is op de totaalprijs. Bij een hoog energieverbruik is waarschijnlijk een laag energietarief per kWh en m3 interessant.

Waarom u de goedkoopste energieleverancier via een online vergelijker vindt

Een online energievergelijker maakt het voor bedrijven eenvoudig om de verschillende aanbiedingen van zakelijke energieleveranciers te vergelijken. Het is direct duidelijk welke leverancier voor het bedrijf het voordeligst is. Dus een energieleverancier moet wel scherpe energietarieven aanbieden om hoog in de vergelijker te komen en daarmee nieuwe klanten aan te trekken. Daarnaast neemt een online energievergelijker de kosten voor marketing en sales uit handen, dus voor energieleveranciers is het een goedkope manier om aan nieuwe klanten te komen.  

Energiecollectief en rechtstreeks bij energieleverancier niet goedkoper

In de meeste gevallen bespaart u niet het meeste door rechtstreeks bij de energieleverancier of via een energiecollectief een zakelijk energiecontract af te sluiten. Een zakelijke energieleverancier biedt zijn actietarieven namelijk alleen aan via een online energievergelijker. Het is vaak niet mogelijk om deze rechtstreeks bij de energieleverancier af te sluiten.

Een energiecollectief is in veel gevallen eveneens niet het voordeligst, ook al klinkt dit wel zo. Een energiecollectief maakt namelijk vaak gebruik van zogenaamde 'resellertarieven' en die liggen tot wel 30 procent hoger dan de actietarieven die een energieleverancier aanbiedt via een online energievergelijker.

Het goedkoopste zakelijke energiecontract

Bent u op zoek naar een energiecontract bij de goedkoopste zakelijke energieleverancier? Via Minder.nl vergelijkt u binnen 2 minuten het aanbod van alle zakelijke energieleveranciers. Wij houden rekening met uw bedrijfssituatie en tonen direct het scherpste aanbod. 


Energie vergelijken zakelijk