MKB energiecollectieven

Een energiecontract voor uw bedrijf: het is noodzakelijk, maar niet één van de eenvoudigste zaken om te regelen. Veel ondernemers zullen ooit eens hebben deelgenomen aan MKB collectieven. MKB collectieven zijn grote groepen ondernemers die de krachten bundelen en daardoor lagere tarieven en betere service kunnen bedingen bij energieleveranciers.

Op Minder.nl vindt u echter direct het best passende energiecontract, gebaseerd op uw specifieke verbruiksprofiel en voorkeuren. Op Minder.nl regelt u eenvoudig een passend energiecontract voor minder geld en met minder moeite!

MKB / ZZP Grootzakelijk


Hoe weet ik of ik een MKB/ZZP- of grootzakelijke energieklant ben?

U bent een MKB/ZZP-energieklant wanneer u een elektriciteitsaansluiting heeft die kleiner is dan of gelijk aan 3x80 Ampère (tot 100.000 KWh) en/of een gasaansluiting heeft die kleiner is dan 40 m3 per uur (t/m G25). U bent een grootzakelijke energieklant wanneer u een elektriciteitsaansluiting heeft die groter is dan 3x80 Ampère (vanaf 100.000 KWh) en/of een gasaansluiting heeft vanaf 40 m3 per uur (≥G40). Lees meer over de verschillen tussen MKB/ZZP en grootzakelijk.

Nadelen van MKB collectieven

Hoewel MKB collectieven vaak aantrekkelijk klinken, zorgen ze in de praktijk vaak niet voor het best passende energiecontract. MKB collectieven hebben een aantal nadelen:

  • MKB collectieven scheren alle deelnemers over één kam. Het gevolg is dat er een gemiddeld verbruiksprofiel als uitgangspunt wordt genomen, in plaats van uw eigen verbruiksprofiel. Daardoor bent u bij een MKB energiecollectief vaak duurder uit.
  • Een MKB collectief kent meestal één winnaar. Vaak wordt er alleen gekeken naar prijs (en soms service), maar niet naar andere voorkeuren die u eventueel heeft, zoals duurzaamheid.
  • Niet alle energieleveranciers nemen deel aan MKB collectieven. Daardoor wordt de concurrentie beperkt en is de kans groot dat u niet het scherpst geprijsde energiecontract krijgt.

Voordelen van Minder.nl

Als ondernemer heeft u wel iets beters te doen dan zoeken naar een passend energiecontract. MKB collectieven lijken de uitkomst te bieden, maar toch krijgt u hier vaak niet het beste aanbod. Op Minder.nl kunt u zelf binnen enkele klikken het scherpst geprijsde energiecontract vinden dat aansluit bij uw voorkeuren en bedrijfssituatie. Voordelen van Minder.nl zijn:

  • Minder.nl staat voor minder moeite: met een paar muisklikken ziet u een vergelijkingsoverzicht van alle aanbiedingen.
  • In één oogopslag ziet u welk energiecontract het beste bij u past, gebaseerd op uw specifieke verbruiksprofiel en uw voorkeuren. Dit scheelt tijd én geld.
  • U kunt direct een contract op maat afsluiten.
  • Minder.nl biedt uitstekende service.
  • Met Minder.nl is het opvragen van offertes en onderhandelen niet meer nodig. Wij nemen dit graag voor u uit handen.

Zakelijk Nederland bespaart meer met Minder.nl

Minder.nl staat voor minder betalen en minder moeite. Ga naar onze MKB & ZZP energievergelijker en ontdek direct hoeveel u kunt besparen.