Joost Minder.nl
8.9
2147 beoordelingen op Feedback Company

De voor- en nadelen van een flexibel energiecontract

Main Image

Minder betalen voor energie, dat willen we allemaal wel. Zeker als u een energierekening krijgt voor een winkelpand of een kantoor- of bedrijfsruimte, dan resulteren lagere kosten als snel in een flinke besparing. Maar wat is wijsheid? Welke aanbiedingen mag je geloven? Waar zit een addertje onder het gras of wordt het energiecontract toch iets rooskleuriger geschetst dan het daadwerkelijk is? Wat u wilt is een onafhankelijk inzicht, zodat u een keuze kunt maken die loont.

De laatste tijd is er veel te doen om het flexibele energiecontract. Het zou voordeliger zijn en gericht op de gebruikers. Bestaande en nieuwe energieleveranciers claimen de laagste prijs te kunnen garanderen met deze flexibele energieprijzen. Het gaat dan niet om twee tarieven, de bekende dal- en piekuren, maar om 24 verschillende tarieven per dag. Zo zou het kunnen zijn dat je de droger beter om 14:00 kan aanzetten, dan om 19:00 uur. Op jaarbasis zou dit vele tientjes tot een euro of 300 opleveren door besparing.

Vergelijk & bespaar

Bespaar tot wel €650 per jaar

8.9
2147 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

Biedt deze besparing zekerheid?

Uiteraard is een besparing positief, u wilt immers niet te veel kwijt zijn aan uw energierekening. De andere kant van het verhaal is dat de meeste bedrijven ook graag voor een stuk zekerheid kiezen als het om energiekosten gaat. Flexibiliteit in het energietarief kan voordelig uitpakken. Dit is vooral aantrekkelijk in een dalende energiemarkt en wanneer u het als zakelijke klant niet erg vind om fluctuerende maandfacturen van uw leverancier te ontvangen . Niemand kan voorspellen of een ingezette daling aanhoudt. In een stijgende markt en wanneer de korte termijnprijzen hoger liggen dan de lange termijnprijzen kan uw voordeel zomaar om slaan in een nadeel. Een vast energiecontract met een vaste prijs geeft zekerheid en zorgt dat u niet direct last heeft van stijgende energieprijzen.

Bij de selectie van een energieleverancier is voor veel ondernemers prijs een belangrijke factor, vaak doorslaggevend. Soms is het verleidelijk voor energieleveranciers om een verhaal positief te brengen en bepaalde lasten even niet zo duidelijk te noemen. Zo zien we dat sommige aanbieders u een aantrekkelijk eenheidsprijs geven en zich daarin duidelijk profileren. Vergeet niet dat bij deze aanbieders in vrijwel alle gevallen ook sprake is van een opslag op de uurprijs en u daarnaast ook een vastrecht moet betalen. Afhankelijk van de hoogte van deze tariefcomponenten kunt u per saldo dan toch duurder uit zijn bij die aanbieder die aanvankelijk zo goedkoop leek. Het is dus heel belangrijk om alle tariefcomponenten scherp in beeld te hebben.

Transparantie en uniformiteit bij de keuze voor een energiecontract

Transparant en onafhankelijk inzicht is goud waard. Omdat dit vaak lastig bleek hebben veel klanten de afgelopen jaren dit uitbesteed aan collectieven en traditionele adviseurs of andere tussenpersonen. Steeds meer klanten kiezen echter voor de 100% transparantie van de energie vergelijker.

Minder.nl is de enige zakelijke online energievergelijker die de gehele zakelijke markt kan bedienen van zzp tot Grootzakelijke klant. Wij hebben ons gespecialiseerd in een transparant online onafhankelijk inzicht. Hierbij gaat het om het beste aanbod, oftewel prijs in combinatie met de beste voorwaarden. Dit gaat verder dan alleen prijs. Uiteraard is energie energie, maar omdat u als zakelijke verbruiker aanzienlijk meer verbruikt dan een particulier, is het toch een andere markt. Het vergelijken van zakelijke energiecontracten is vaak ingewikkeld en kost veel tijd. Wij geven u een overzicht van vele grote en kleine, groene en grijze energieaanbieders. Onze onafhankelijkheid maakt dat het scherpste aanbod voor u, altijd voorop staat.

Tevreden klanten

Wij hebben geen enkel belang bij welke leverancier u kiest, wij hebben enkel belang bij een tevreden klant. De tevredenheid zit hem in de goede prijs en goede transparante voorwaarden, Minder.nl onderhandelt voor u met energieleveranciers om zo mooie aanbiedingen te realiseren. Gemak is natuurlijk ook erg belangrijk: Snel overzicht, eenvoudig vergelijken en in 3 minuten een contract afsluiten zonder stapels papierwerk.

Heeft u vragen of wilt u direct vergelijken. Ga naar Minder.nl, wij helpen u graag!