Actietarieven

Actietarieven zijn energietarieven die de leverancier aanbiedt voor een bepaald periode. Over het algemeen zijn ze scherper geprijsd dan reguliere tarieven. Vaak zijn ze niet rechtstreeks bij de energieleverancier af te sluiten, maar alleen via een online energievergelijker.

Actietarieven op online zakelijke energievergelijkers

Actietarieven staan vaak alleen op online zakelijke energievergelijkers zoals Minder.nl, omdat op deze websites de concurrentie hoog is. Klanten kunnen namelijk direct energietarieven van verschillende leveranciers tegen elkaar afzetten. Noodzaak dus voor de energieleverancier om in de online vergelijking als voordeligste naar voren te komen.

Waar u op moet letten bij een energiecontract met actietarieven

Wanneer u een energiecontract afsluit met actietarieven, heeft dit contract een bepaalde contractduur. Bijvoorbeeld voor één of drie jaar. Na de einddatum van het contract gaan de actietarieven automatisch over in, duurdere, variabele tarieven. Zorg dus dat u tijdig een nieuw energiecontract afsluit. Een contract met variabele tarieven is voor MKB en ZZP ieder moment opzegbaar, maar houd wel rekening met een opzegtermijn. Voor grootzakelijke klanten geldt dat actietarieven overgaan in verlengingstarieven als u niet op tijd opzegt. Hier zit u een jaar aan vast.

Wanneer u een zakelijk energiecontract via Minder.nl afsluit, wijst onze contractwekker u er ruim van tevoren op dat uw contract afloopt. Bovendien ontvangt u direct een nieuw scherp aanbod. Zo zorgen wij er voor dat u altijd het voordeligste energiecontract heeft.  

Cashback

Een cashback op Minder.nl geldt als u overstapt via onze zakelijke energievergelijker. U krijgt dan een vast bedrag terug, bijvoorbeeld €100,-. Wanneer u dit bedrag terug vangt is afhankelijk van de actie. Dit kan bijvoorbeeld wanneer het nieuwe energiecontract is afgelopen of na de eerste betaaltermijn.

Actietarieven & cashback in de zakelijke energievergelijker

Minder.nl neemt de actietarieven en de cashback mee in de zakelijke energievergelijking. In het totaalbedrag zijn dus de actietarieven en de korting al meegerekend.

Wilt u ook profiteren van actietarieven? Maak dan een online zakelijke energievergelijking op Minder.nl. 

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk