Cashback (welkomstkorting)

Veel energieleveranciers bieden een cashback aan op het moment dat u een nieuwe klant bij hen wordt. Een cashback houdt in dat u een deel van uw geld terug krijgt. Meestal een jaar nadat uw energiecontract is ingegaan en bij sommige leveranciers al na tien maanden. Het kan ook verrekend worden met uw jaarrekening. Een andere benaming voor een cashback is ook wel een welkomstpremies, welkomstkortingen of energietegoeden.

Wordt de cashback al meegerekend in het totaal bedrag?

In het totale jaarbedrag voor gas en elektriciteit die u in de online vergelijker ziet staan, is de cashback al meegerekend. De cashback betekent dat u een deel van uw geld terug krijgt. U betaalt dus eerst aan de energieleverancier uw korting, die u aan het einde van uw energiecontract in een keer terugkrijgt van de leverancier. Het bedrag wat u maandelijks gaat betalen is daarom gebaseerd op het totale jaarbedrag waarin de cashback niet is verrekend.

Ontvang ik altijd de cashback?

Als u uw contract volledig uitzit bij de energieleverancier, ontvangt u altijd de cashback. Indien u tussentijds overstapt naar een andere energieleverancier, vervalt meestal tegelijkertijd uw recht op de cashback. Een andere voorwaarde is vaak dat cashback alleen voor nieuwe klanten van energieleveranciers geldt. Door iedere keer over te stappen van energieleverancier kunt u door een eventuele cashback veel geld besparen.

Cashback op Minder.nl

Op online zakelijke energievergelijker Minder.nl bieden energieleveranciers regelmatig een cashback aan. Wanneer u een online vergelijking maakt, ziet u duidelijk of hier sprake van is of niet. In het volledige overzicht wordt dit aangegeven met Korting. Wanneer u naar de details over het energiecontract gaat, ziet u bij eenmalige korting nog een keer het totale bedrag in euro’s staan in groen. Dit bedrag is exclusief btw en wordt al meegerekend in de totale leveringskosten en netbeheerkosten

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk