Joost Minder.nl
8.9
2147 beoordelingen op Feedback Company

Duurzaam ondernemen met groene zakelijke energie

Main Image

Duurzaam ondernemen krijgt steeds meer de aandacht van het bedrijfsleven. Minder.nl merkt dit ook. Ondernemers stellen ons regelmatig de vraag hoe zij de energiekosten laag kunnen houden op een manier die past bij hun duurzame bedrijfsvoering. Dit is heel eenvoudig: door een online zakelijke energievergelijking te maken tussen groene energiecontracten. Zo heeft u én de scherpste energietarieven én gegarandeerd groene energie. Wilt u als ondernemer nog een stapje verder gaan? Installeer dan zakelijke zonnepanelen en verlaag daarmee uw energiekosten. Wie weet komt u zelfs in aanmerking voor subsidie van de overheid: de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). 

Door een contract met groene energie af te sluiten, zet u een goede stap in de richting van uw duurzame bedrijfsvoering. Het is ook een eenvoudige stap. Op online zakelijke energievergelijkers groeit namelijk het aanbod aan groene energiecontracten en u kunt eenvoudig aangeven dat u alleen duurzame contracten wilt vergelijken. Na het invullen van uw bedrijfsgegevens krijgt u direct een overzicht met het beste aanbod. Nu rest alleen nog de taak om hieruit een keuze te maken. 

Een zakelijk energiecontract met lokaal opgewekte stroom 

Kiest u bewust voor duurzame energie, dan wilt u natuurlijk ook dat de volledige productie hiervan toeneemt. Daarom raden wij u aan om een zakelijk energiecontract af te sluiten met lokaal opgewekte groene energie. Dus houd het dicht bij huis en kies bijvoorbeeld voor Hollandse wind. De duurzame energieleverancier produceert deze elektriciteit zelf of neemt het lokaal af. Van boeren met zonnepanelen op het dak van hun schuur bijvoorbeeld. Met deze 1-op-1 koppeling wordt uw geld ge(her)investeerd in duurzame energie. Veel leveranciers bieden ook groene stroom aan op basis van (buitenlandse) certificaten. Die certificaten heten Garanties van Oorsprong. Een voorbeeld van energie met GvO’s is stroom geproduceerd met Scandinavische waterkrachtcentrales. Beide opties passen bij een duurzame bedrijfsvoering. U doet er echter het beste aan om lokaal opgewekte gas en stroom af te nemen. Deze productie is namelijk beter traceerbaar en u stimuleert de duurzame energieproductie op Nederlandse bodem.     

Er bestaat ook groen gas. Vaak is dit CO2 gecompenseerd gas. Dit houdt in dat de CO2-uitstoot die ontstaat tijdens het gebruik van gas, wordt gecompenseerd door bijvoorbeeld bomen te planten. Die hebben namelijk de goede eigenschap dat ze CO2 opnemen. Daarnaast kan gas opgewekt worden met organische bronnen, zoals koeienmest. Hier komt weinig CO2 bij vrij. De totale productie hiervan is echter nog minimaal.

Zakelijke zonnepanelen installeren

Wilt u als ondernemer wat extra doen aan uw duurzame bedrijfsvoering, dan kunt u ook zakelijke zonnepanelen installeren op het dak van uw bedrijfspand. Hiermee zorgt u er eigenhandig voor dat de productie aan duurzame energie toeneemt. Tegelijkertijd verlaagt u de kosten van uw energierekening. Want wat u zelf aan zonne-energie opwekt, kunt u direct gebruiken. Wekt u meer stroom op dan u zelf nodig heeft, dan kunt ook nog terugleveren op het energienet. Uw energieleverancier brengt vervolgens deze teruggeleverde hoeveelheid in mindering op uw energierekening. Dit wordt salderen genoemd.   

Goed om te weten is dat de overheid een subsidie heeft speciaal voor bedrijven die zelf duurzame energie willen opwekken. Dit is de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). Zoals de naam al aangeeft wil de overheid hiermee de productie van energie uit waterkracht, wind, zon, biomassa of geometrie stimuleren onder het bedrijfsleven. Voor iedere duurzaam opgewekte kWh verstrekt de overheid een subsidiebedrag. Aan deze subsidie zijn voorwaarden verbonden die we in deze eerder geschreven blog  uitleggen.

Doe een zonnepanelen check

Wilt u van tevoren precies weten wat de investering in zakelijke zonnepanelen uw bedrijf oplevert? Dan kunt u een gespecialiseerd bedrijf inschakelen voor een zonnepanelen check. Met satellietbeelden brengt zo een bedrijf precies in kaart hoeveel zonnepanelen op uw dak geplaatst kunnen worden en wat de meest ideale opstelling is. Vervolgens krijgt u een verwachte berekening van hoeveel zonne-energie u jaarlijks produceert, weet u direct hoeveel geld u bespaart en wat uw positieve invloed op het klimaat is.

Vergelijk direct groene zakelijke energiecontracten

Wilt u het aanbod aan groene energiecontracten vergelijken? Ga dan naar onze zakelijke energievergelijker. Vergeet niet uw voorkeur voor groene energiecontracten aan te geven.


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk