Joost Minder.nl
8.9
2126 beoordelingen op Feedback Company

Wat is salderen?

Wanneer u als Kleinzakelijke energieverbruiker door middel van zonnepanelen of zonnecollectoren zelf energie opwekt, kunt u salderen: de door u opgewekte energie die u niet zelf verbruikt, wordt terugeleverd aan de energeleverancier. De hoeveelheid teruggeleverde energie wordt op uw jaarafrekening in mindering gebracht op de hoeveelheid energie die u afnam van het energienet. Door te salderen verlaagt u dus uw zakelijke energiekosten.

Wanneer u meer teruglevert dan u verbruikt, ontvangt u over het volume dat overblijft na saldering een teruglevergoeding.

 

LET OP:
Voor Grootzakelijke energieverbruikers is het niet mogelijk om te salderen. Zij kunnen alleen stroom terugleveren tegen een terugleververgoeding. Neem contact op met onze specialisten voor een passend teruglevercontract.

 Navigeer direct naar:

Vergelijk & bespaar

Bespaar tot wel €650 per jaar

8.9
2126 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

Kan ik zomaar terugleveren?

Wanneer u als ondernemer elektriciteit op het net wilt terugleveren, dient u eerst een aantal zaken te regelen.

  1. Uw elektriciteitsmeter moet in staat zijn om te registreren hoeveel energie u teruglevert op het energienet. Dit is een analoge meter met een metertje of een slimme energiemeter. Als u geen geschikte meter heeft, kunt u deze aanvragen bij uw netbeheerder. 
  2. Voor MKB en ZZP geldt: wanneer u zonnepanelen installeert, meldt u deze eerst aan op www.energieleveren.nl zodat uw netbeheerder er vanaf weet. 
    Voor Grootzakelijk geldt: meld bij uw netbeheerder dat u zonnepanelen installeert.


Wat is de terugleververgoeding van leveranciers?

Zowel ZZP, MKB als grootzakelijk ontvangen een terugleververgoeding wanneer meer elektriciteit wordt teruggeleverd op het energienet dan afgenomen bij de energieleverancier. Deze vergoeding kan per leverancier en situatie veschillen. Bekijk op deze pagina de terugleververgoeding per energieleverancier. 

Om een terugleververgoeding te ontvangen is een terugleverovereenkomst nodig. De overeenkomst sluit u af met de energieleverancier. Hierin staan onder andere afspraken over de terugleververgoeding.

 

Wat u moet weten over salderen

  • Er is vaak sprake van een salderingsgrens: er mag niet meer energie teruggeleverd worden dan u zelf heeft afgenomen bij de energieleverancier. Wanneer u meer teruglevert, geldt de terugleververgoeding.
  • Salderen is alleen mogelijk via dezelfde aansluiting als waarmee u elektriciteit van de energieleverancier afneemt.  

Lees hier hoe een zakelijke energievergelijking in zijn werk gaat als u saldeert >

zonnepanelen salderen terugleveren

Wij helpen u graag

Heeft u vragen over zonnepanelen, het salderen of de terugleververgoeding? Onze adviseurs staan u graag te woord.

Neem contact met ons op: 

E-mail naar info@minder.nl

Brigitte van Doornik Specialist Zonnepanelen
Arno Feenstra Specialist Zonnepanelen