Joost Minder.nl
8.9
2100 beoordelingen op Feedback Company

3 praktische tips waarmee u dure verlengingstarieven van de grootzakelijke energieleverancier voorkomt

Main Image

Als grootzakelijke verbruiker van energie loont het om alert te zijn op uw zakelijke energiecontract. Bij te laat opzeggen wordt u automatisch met een jaar verlengd tegen dure verlengingstarieven. Op jaarbasis kan dit een paar duizend euro schelen. Minder.nl begrijpt dat u het liefst zo snel en efficiënt mogelijk uw energiezaken regelt. Daarom geven we 3 praktische tips en tools waarmee u altijd de scherpste energietarieven heeft. Welke stappen dient u te nemen en welke handige tools heeft Minder.nl hiervoor? Lees het hieronder! 

1. Check uw opzegtermijn 

Zorg dat u de opzegtermijn van uw grootzakelijke energieleverancier in de gaten houdt. Niet iedere leverancier houdt standaard dezelfde opzegtermijn aan. Om u tijd te besparen heeft Minder.nl uitgezocht wat de opzegtermijn per energieleverancier is, het overzicht ziet u hieronder.
 

 Energieleverancier  Standaard opzegtermijn
   Geen opzegtermijn
   1 maand
   1 maand
   1 maand
      geen opzegtermijn
   1 maand
    1 maand
         1 maand
         3 maanden
         3 maanden
    

Bepaalde looptijd:
3 maanden
Onbepaalde looptijd:
1 maand

        3 maanden 
      Elektriciteit: 3 maanden
 Gas: 6 maanden
   6 maanden
          6 maanden
        

6 maanden
Na verstrijken einddatum
Contract: 1 maand


     

 6 maanden

 

2. Zeg schriftelijk het grootzakelijke energiecontract op

Is de opzegtermijn van uw grootzakelijke energieleverancier nog niet verlopen, dan rest alleen nog het opzeggen van het contract zelf. Voor grootzakelijke afnemers gaat dit meestal nog ‘ouderwets’ via de post en niet via e-mail of telefoon. Minder.nl heeft per energieleverancier een opzegbrief opgesteld. U hoeft alleen nog gegevens over uw bedrijf in te vullen en daarna is de brief klaar om te versturen. 

 >> Ga naar de opzegbrieven

3. Vergelijk grootzakelijke energie  

Voor het afsluiten van de scherpste energietarieven vergelijkt u online zakelijke energie. Leveranciers bieden hun actietarieven namelijk alleen aan via online energievergelijkers. Met de grootzakelijke energievergelijker van Minder.nl vergelijkt u binnen 2 minuten de scherpste energietarieven en vindt u het best passende aanbod.


Energie vergelijken grootzakelijk


Natuurlijk is de allereerste stap dat u eraan herinnerd wordt om een nieuw grootzakelijk energiecontract af te sluiten. Daarvoor heeft Minder.nl de contractwekker! Eenmaal overgestapt via Minder.nl brengt de contractwekker u tijdig op de hoogte van wanneer het tijd is om een nieuw contract af te sluiten. Daarbij houdt de wekker rekening met uw opzegtermijn. Handig toch?
 

                                              Gerelateerde content

Welke opties heeft u nog als de opzegtermijn van uw grootzakelijk energiecontract is verlopen? Dat leest u in deze uitgebreide blog over dure verlengingstarieven. Met een case van grootzakelijke verbruiker René: hij was te laat met opzeggen en betaalt dit jaar €3.855,- teveel.