Joost Minder.nl
8.9
2126 beoordelingen op Feedback Company

Cashback als spaarpotje!

Main Image

U heeft vast weleens gehoord van een cashback of een welkomstkorting. Of wie weet heeft u hier privé van geprofiteerd toen u naar een andere energieleverancier overstapte. Een cashback komt ook regelmatig voor bij zakelijke energiecontracten. Wanneer heeft u hier recht op en levert een cashback altijd de meeste besparing op? U leest het in deze blog.

Een zakelijk energiecontract met cashback is toch altijd goedkoper? 

Een zakelijk energiecontract met een cashback hoeft niet per sé goedkoper te zijn dan een zakelijk energiecontract zonder cashback. Het draait uiteindelijk om de jaarkosten. Energieleveranciers die bij hun contract geen cashback aanbieden, kunnen alsnog hoog in de energievergelijker belanden vanwege hun scherpe energietarieven. Weer een andere leverancier komt hoog in de vergelijker door een cashback terwijl zijn energietarieven niet de scherpste zijn. Let daarom op de totale jaarkosten: bij welke zakelijke energieleverancier betaalt u het minst voor uw verbruik? Minder.nl let hier bij het vergelijken ook op. Het goedkoopste aanbod voor uw bedrijfssituatie staat daarom altijd bovenaan.  

Bestaande klant vaak geen recht op cashback

Leveranciers hebben vaak de voorwaarde dat u minimaal 12 maanden geen energie bij ze hebt afgenomen om aanspraak te maken op een cashback. Het doel is namelijk nieuwe klanten verwelkomen. Grote kans dus dat u hier niet van profiteert als u al klant bent bij de desbetreffende energieleverancier. Wilt u koste wat kost een cashback dan kunt u het beste zakelijke energie vergelijken, geef aan bij wie u nu energie afneemt en stap over naar een andere leverancier die u wel een cashback aanbiedt.

Uitkeren van de cashback

In de meeste gevallen ontvangt u de cashback na een jaar en wordt het op de jaarafrekening verrekend. Leveranciers zien graag dat u minimaal klant blijft voor de duur van het energiecontract en op deze manier verhogen ze die garantie.

De invloed van een cashback op het termijnbedrag

Een cashback heeft geen invloed op het maandelijkse termijnbedrag van uw energieleverancier. Sluit u exact hetzelfde energiecontract af zonder cashback, dan levert dit voor uw bedrijf in de meeste gevallen een gelijk termijnbedrag op. De reden is dat de leverancier meestal de cashback op de jaar- of eindafrekening verrekent. Zie de cashback dus vooral als een spaarpotje!

Jaarkosten zijn inclusief de cashback

Wanneer u op Minder.nl een zakelijke energievergelijking maakt, ziet u de jaarkosten inclusief de cashback. Dit zijn dus de daadwerkelijke kosten bij het door u ingevulde energieverbruik. Gaat het om een driejarig zakelijk energiecontract, dan laten wij de jaarlijkse korting zien. Stel dat dit €30,- is dan ontvangt u over drie jaar een korting van 3x€30,-= €90,-. De hoogte van de cashback en de voorwaarden vindt u terug op de detailpagina van het aanbod van de betreffende leverancier op onze website. 

Vergelijk zakelijke energie

Benieuwd welke zakelijke energieleverancier u een cashback aanbiedt bij het energiecontract? Maak dan een vergelijking met onze energievergelijker.  


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk