Joost Minder.nl
8.9
2163 beoordelingen op Feedback Company

Shell wint, maar moet aan de slag

Main Image

Eerder vandaag schreven we over de motie die aandeelhouderscollectief Follow This zou gaan indienen tijdens de aandeelhoudersvergadering. Met nog geen 3% van de stemmen wordt het initiatief niet gedragen. Shell wint, maar belooft transitie.

“Alle winst van Shell moet worden geïnvesteerd in duurzame energie.”

Dat is de boodschap van Follow This. Volgens het Shell-bestuur zou uitvoering van deze wens de financiële strop voor het bedrijf kunnen betekenen. Deze visie werd vandaag gedragen door een overgroot deel van de aandeelhouders.

En hoe nu verder?

Ondanks de uitkomst van de vergadering, is het initiatief van het collectief niet voor niets opgezet. In hun lobby hebben zij veel verschillende bedrijven geïnspireerd die aandelen in Shell hebben, zoals de pensioenfondsen. Diverse partijen hebben vandaag aangegeven dat zij meer leiderschap van Shell verwachten, leiderschap op weg naar een nieuwe, groenere wereld. Die transitie is iets waar de energiegigant zich voor in wil zetten. De vinger is op de zere plek gelegd. Het is nu aan de aandeelhouders om die vinger aan de pols te houden en de snelheid van die transitie te bewaken.