Joost Minder.nl
8.9
2215 beoordelingen op Feedback Company

Kies jij voor een onbekende zakelijke energieleverancier?

Main Image

In 2004, het jaar waarin het sociale platform ‘Hyves’ live ging en waarin André Kuipers de ruimte ingeschoten werd naar het ruimtestation ISS, werd ook de energiemarkt geliberaliseerd. Sindsdien zijn er behoorlijk wat zakelijke energieleveranciers bijgekomen waarvan een deel wellicht niet bekend is bij het grotere publiek. Zou jij voor een zakelijke energieleverancier kiezen die jou niet bekend is? 

De liberalisering in 2004 hield in dat je als zakelijke energieverbruiker vanaf dat moment zelf kon kiezen bij welke zakelijke energieleverancier je klant werd. Je energieleverancier werd niet meer bepaald op basis van waar je bedrijf gevestigd was. Door de liberalisering is het aantal energieleveranciers vertienvoudigd. Eerst waren er de grote vier: Nuon, Eneco, Essent en Delta en nu zijn het er meer dan veertig; een mix van grotere en kleinere energieleveranciers. De toegenomen concurrentie heeft de prijs van stroom en gas flink naar beneden gebracht.

Bekijk het beste aanbod van alle zakelijke energieleveranciers binnen 2 minuten via onze zakelijke energieleverancier. 
Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk


Twijfel jij?

Twijfel je weleens of je wel klant moet worden bij een voor jou onbekende zakelijke energieleverancier? Een gevestigde naam geeft natuurlijk vertrouwen: Nuon, Eneco, Essent. Deze vallen niet zomaar om en zijn daarom een veilige keuze. De Groene Stroomfabriek, Budget Energie… Dit zijn redelijk nieuwe zakelijke energieleveranciers die minder bekend zijn bij de hele meute.

Maar wat nou als een voor jou onbekende zakelijke energieleverancier een veel scherper aanbod heeft dan de bekende energiereuzen?

Ook de wat onbekendere zakelijke energieleveranciers moeten aan dezelfde eisen voldoen als de gevestigde zakelijke energieleveranciers. Ga er maar vanuit dat een energieleverancier niet zomaar een vergunning krijgt voor de levering van gas en stroom. De overheid vindt een betrouwbare levering belangrijk, want stroom en gas zijn gigantisch van belang voor het draaiende houden van onze economie.

Ga maar na; zonder stroom bak je als bakker geen brood meer, betekent voor velen een ‘lege’ laptop een vrije, maar ook gefrustreerde, middag, serveer je als restauranteigenaar geen koffie meer en liggen complete productiecentra stil.

Om controle te houden op het energienet is er de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Aan de hand van zeven strenge eisen bepaalt de ACM of een nieuwe energieleverancier tot de energiemarkt mag toetreden:

✔   Leveringsplicht
✔   
Betrouwbare levering
✔   
Redelijke tarieven en voorwaarden
✔   
Informatieplicht
✔   
Modelcontract
✔   
Behandeling van klachten
✔   
Stroometiket

Bottom line van al deze eisen is dat een zakelijke energieleverancier zijn zaakjes op orde moet hebben.

Autoriteit Consument & Markt

Dit houdt concreet in dat een zakelijke energieleveranciers ervoor moet zorgen dat klanten van gas en stroom voorzien worden. De administratie moet in orde zijn en een goede klachtenafhandeling is belangrijk. Daarnaast moeten de tarieven en voorwaarden redelijk zijn en ook de informatievoorziening over hoe de energie geproduceerd is (groen/grijs) dient te kloppen.

Zakelijke energieleverancier failliet?

Regelmatig stellen klanten ons vragen over de minder bekende zakelijke energieleveranciers; wat als hij failliet gaat bijvoorbeeld? Ten eerste komt een failliete energieleverancier sporadisch voor. Ten tweede blijf je als bedrijf gewoon gas en stroom ontvangen, want een andere energieleverancier neemt de levering over. Je wordt dus niet de dupe van hun faillissement! 

Het moederbedrijf is een energiereus

Wat je misschien ook niet wist is dat sommige grote zakelijke energieleveranciers besluiten een nieuw label op te richten of erin te investeren. Wist je dat Essent het moederbedrijf is van Energiedirect? Dat Oxxio het grote Eneco achter zich heeft staan? Dus wat dat betreft hoe je je geen zorgen te maken om deze ‘kleine’ partijen.

Wel of geen onbekende zakelijke energieleverancier?

Ook al is een energieleverancier onbekend, hij moet aan behoorlijk wat voorwaarden voldoen alvorens te mogen toetreden tot de markt. Ook daarna is er strenge controle door de ACM. Je kunt er dus op vertrouwen dat je altijd zakelijk gas en stroom geleverd krijgt. Als deze energieleverancier ook nog een scherpe aanbieding heeft, waarom zou je er dan geen gebruik van maken?

Bovendien zijn er nieuwkomers die zich juist richten op extra scherpe zakelijke energietarieven. Zo’n organisatie heeft lagere overhead kosten dan een energiereus als Nuon of Eneco en dit zie je terug in de prijs.

Daarnaast zijn kleine nieuwe energieleveranciers mogelijk sneller in staat om zich voor te bereiden op een duurzame toekomst. Er zijn minder belanghebbenden die plannen moeten goedkeuren en daarom kunnen ze sneller bijsturen op nieuwe ontwikkelingen. Bij sommige jonge zakelijke energieleveranciers is duurzaamheid zelfs vanaf het begin af aan de focus geweest en kunnen daardoor veel betekenen voor onze toekomst.

Minder.nl toont de bekende en minder bekende partijen

Bij Minder.nl vinden we het belangrijk om een uitgebreid aanbod te hebben, daarom tonen we in onze zakelijke energievergelijker het aanbod van zowel de bekende en minder bekende leveranciers.

Benieuwd welke (on)bekende zakelijke energieleverancier voor jouw bedrijf de voordeligste is? Bekijk het in slechts 2 minuten via onze online zakelijke energievergelijker.

 

Arno Minder.nl
Heb je vragen over een (on)bekende zakelijke energieleverancier? Stel deze dan gerust aan een van onze zakelijke energiespecialisten. Te bereiken tijdens kantooruren op 020 - 29 00 900.   

 

 


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk