Joost Minder.nl
8.9
2163 beoordelingen op Feedback Company

Aantal ondernemers met voordeliger energiecontract gegroeid

Main Image

Vorig jaar vroegen aanzienlijk meer ondernemers online een nieuw zakelijk energiecontract aan dan het jaar daarvoor. Wat voor particuliere energieverbruikers geldt, geldt namelijk ook voor zakelijke energieverbruikers: de energiekosten zijn gestegen. Desondanks valt er flink op de zakelijke energierekening te besparen en steeds meer ondernemers zijn zich daarvan bewust.   

De ACM bevestigt eveneens dat het aantal overstappers vorig jaar aanzienlijk is gestegen. Het aantal consumenten dat koos voor een goedkoper energiecontract steeg met ruim 100.000 tot 1,4 miljoen. Dit aantal geldt weliswaar voor de particuliere markt, maar een soortgelijke trend zie je vaak ook op de markt voor zakelijke energie. Immers, als je voor je privéadres kunt besparen op je energierekening, kan dit ook op je zakelijk adres.

Hogere energiekosten door de overheidsheffingen

De media berichtten het afgelopen half jaar veelvuldig over de stijgende energierekening. De grootste veroorzakers van de stijging zijn de verhoogde overheidsheffingen en de gestegen energietarieven. Vanwege alle mediaberichten over de stijgende kosten is het niet gek dat het aantal zakelijke overstappers vorig jaar flink is toegenomen. Na Prinsjesdag zagen we het aantal overstappers en contractverlengers via Minder.nl helemaal stijgen. Op Prinsjesdag werd namelijk bekend wat de overheidsheffingen in het jaar erop zouden doen.

Het voordeel van een nieuw zakelijk energiecontract is dat je geen dure tarieven betaalt. Stel dat je zakelijk energiecontact afloopt en je onderneemt geen actie, dan ga je automatisch dure variabele energietarieven betalen aan de energieleverancier. Die liggen vele malen hoger dan de actietarieven op een zakelijke energievergelijker. 


Vergelijk binnen 2 minuten ZZP, MKB energie of grootzakelijk energie en bekijk hoeveel jij bespaart op de zakelijke energiekosten

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk

 


Aanzienlijke stijging zakelijke energierekening

De stijging van de zakelijke energierekening bedraagt een aanzienlijk bedrag. In december vorig jaar rekenden we al uit wat ondernemers dit jaar meer aan zakelijke energiekosten betalen:

  • De energierekening voor een ondernemer met een klein verbruik* stijgt met € 398,- (exclusief btw). Dit geldt bijvoorbeeld voor een retailer.
  • Een ondernemer met een groter verbruik* betaalt volgend jaar € 2.214 meer (exclusief btw). Dit geldt bijvoorbeeld voor een bakkerij.

*Deze stijging geldt bij een verbruik van 6.500 kWh stroom en 2.000 m3 gas.
**Deze stijging geldt bij een verbruik van 50.000 kWh stroom en 8.000 m3 gas.

Niet alleen na Prinsjesdag, maar ook daarvoor al waren ondernemers zich bewust van het besparingspotentieel. Gedurende het hele jaar is het aantal ondernemers dat energie heeft vergeleken en is geswitcht naar een voordeliger energiecontract toegenomen.

Ondernemers bewust van besparingspotentieel

Rob Leek, mede-eigenaar van Minder.nl, vindt deze trend erg positief: ‘Dit betekent dat steeds meer ondernemers zich bewust zijn van het besparingspotentieel op hun energierekening door simpelweg te switchen. Dat zij dit ook nog eens via een online zakelijke energievergelijker doen is extra positief. Via een online vergelijker vind je namelijk de scherpste leveringstarieven van energieleveranciers.”

Ook nu in 2019 vergelijkt een groot aantal ondernemers zakelijke energie waarna ze switchen naar een voordeliger contract. “Nu ondernemers in het nieuwe jaar de eerste energiekosten betaald hebben, zijn ze wellicht geschrokken van de stijging. Dit is voor velen een stimulans om alsnog zo snel mogelijk de energiekosten omlaag te brengen.” Het voordeel van het zakelijk energiecontract is dat het niet gebonden is aan een specifiek overstapmoment, zoals bijvoorbeeld wel van toepassing is bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. “Je zorgverzekering beperkt zich tot één overstapmoment per jaar. Bij een energiecontract kan dit het hele jaar door. Afhankelijk van wanneer je huidige energiecontract eindigt”, vertelt Rob. “Heb je een doorlopend energiecontract zonder einddatum dan kun je zelfs ieder moment overstappen of verlengen en veel geld besparen.”

Bespaar ook op je zakelijk energie

Voor iedere ondernemer die het scherpste tarief wil betalen voor zijn zakelijke energie is er de online vergelijker. Binnen twee minuten krijg je een overzicht met de scherpste deals voor je bedrijfssituatie. Het aanbod van je keuze kun je direct online aanvragen.

Loopt je zakelijk energiecontract binnenkort af of heb je al heel lang niet meer een nieuw zakelijk energiecontract aangevraagd? Vergelijk dan nu energie en bespaar!


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk


               
Annemieke - Minder.nlGeschreven door:
Annemieke. Vanaf de start van Minder.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt.

"Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij."