Joost Minder.nl
8.9
2163 beoordelingen op Feedback Company

Zakelijke energietarieven licht gedaald

Main Image

Na maanden van stijging is er weer eindelijk een lichte daling in de elektriciteits- en gasprijs te zien. Dit heeft vooral te maken met:

  • De zomerse temperaturen die we in oktober hadden
  • De gedaalde kosten voor CO2-emissierechten
  • De licht gedaalde olieprijs

Hoge temperaturen in oktober

Liep je half oktober ook nog in een t-shirt buiten? Door deze nog heerlijk warme dagen in de herfst is de energieprijs de afgelopen periode gedaald. Want er was er minder vraag naar zakelijk gas en stroom. Bij warm weer is er immers minder verwarming nodig. Onze energievoorraden bleven zodoende op peil.

In onderstaande grafieken zie je duidelijk de daling in de stroom- & gasprijs.

Stroom
Zakelijke energietarieven elektriciteit

Prijs op de groothandelsmarkt voor stroom per megawattuur. Peildatum 1 november 2018.

Gas
Zakelijke energietarieven gas

Prijs op de groothandelsmarkt voor gas per megawattuur. Peildatum 1 november 2018.

 

Bekijk het scherpste zakelijke energie-aanbod in slechts 2 minuten. Vergelijk online alle zakelijke energieleveranciers en u weet direct wat het voordeligste energiecontract is voor uw situatie. 

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk

CO2-emissierechten

Het is de afgelopen periode voor bedrijven goedkoper geworden om CO2 te mogen uitstoten. Dit zie je terug in de energieprijs. De Brexit is waarschijnlijk een belangrijke oorzaak voor de lagere CO2-prijs.

De Britten willen namelijk na de Brexit hun eigen systeem introduceren waarbij een bedrijf belasting betaalt over de CO2-uitstoot. De VK neemt dan niet meer deel aan de Europese CO2-emissiehandel. Dit betekent dat er emissierechten op de markt komen die goed zijn voor een miljoen ton CO2-uitstoot en dit extra aanbod doet de prijs dalen.   

Olieprijs

De prijs voor een vat olie is al een tijdje stabiel; hij daalt zelfs licht. De olieprijs is gekoppeld aan de energieprijs en mede daarom is die energieprijs gedaald.

Wel of niet het zakelijk energiecontract vastleggen?

Arno Minder.n

"Dit hangt af van het risico dat je wilt nemen. De energieprijzen zijn namelijk lastig te voorspellen. Een politieke beslissing bijvoorbeeld kan de prijs doen dalen of stijgen. Of als het op korte termijn kouder weer wordt, stijgt de prijs wellicht. Wil je een uitgebreid advies? Bel ons op 020 - 29 00 900 en onze zakelijke energiespecialisten helpen je graag."

Arno Feenstra - Eigenaar Minder.nl 


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk