Joost Minder.nl
8.9
2147 beoordelingen op Feedback Company

Deze dure optie voor je aflopende zakelijke energiecontract wil je echt voorkomen

Main Image

Wat is dat ene ding waar iedereen elke dag weer mee te maken heeft? Waar sommigen extreem veel moeite mee hebben?

Het maken van keuzes! De hele dag gaat dit door. Ze komen voor in allerlei soorten en maten: de bewuste keuze, de onbewuste keuze, de eindeloos ‘wikken en wegen’ keuze... Een perfect voorbeeld van zo’n ‘wikken en wegen’ keuze is het zakelijk energiecontract. De grote vraag is namelijk: voor welke van de drie opties ga jij als je zakelijk energiecontract afloopt?

  1. Laat je het contract doorlopen?
  2. Kies je voor een nieuw aanbod van je huidige leverancier?
  3. Stap je toch over naar een andere zakelijke energieleverancier?

Dit zijn dé drie opties. Ik kan mij voorstellen dat je geen zin hebt om je in je opties te verdiepen. Het energiecontract willen de meeste ondernemers zo snel mogelijk afhandelen. Geen stress, de uiteindelijke keuze valt mee. Want bepaalt de prijs je uiteindelijke beslissing, dan kun je alvast de duurste optie wegstrepen: het contract door laten lopen na het verstrijken van de einddatum.

Waarom het zakelijk energiecontract door laten lopen de duurste optie is

Het antwoord op deze vraag is simpel: omdat je in deze situatie de duurste tarieven betaalt.

Het contract door laten lopen, is de makkelijkste optie maar ook de duurste optie. Zodra je zakelijk energiecontract met bepaalde looptijd eindigt en je doet niks, ga je over op het dure variabele energietarief. Deze tarieven lopen oneindig door. Totdat jij zelf beslist dat het genoeg is geweest.

In dit geval kun je ieder moment opzeggen, met een opzegtermijn van een maand. Deze flexibiliteit brengt voor de energieleverancier onzekerheid mee. Want jij kunt ieder moment overstappen naar een andere leverancier. Terwijl je huidige leverancier mogelijk blijft zitten met een teveel aan ingekochte gas en stroom. Vanwege deze onzekerheid zijn variabele tarieven duurder dan vaste tarieven.

En dan nu de voordeligste optie

De voordeligste optie is overstappen naar een andere leverancier voor zakelijke energie en kiezen voor een vaststaand actietarief. De leverancier weet bij zo’n energiecontract namelijk exact voor hoe lang en hoeveel energie ingekocht moet worden. Door deze zekerheid betaal jij scherpere tarieven dan bij variabele tarieven.  

Wanneer kun je het beste overstappen?

 Vraag minimaal een maand vóórdat je huidige energiecontract afloopt een nieuw contract aan.
✓ Dan sluit de startdatum van je nieuwe contract aan op de einddatum van je huidige contract.
Bij sommige leveranciers kun je zelfs al een nieuw contract aanvragen vanaf zes maanden voordat je huidige contract afloopt.

Ga overigens niet klakkeloos in op ieder aanbod met een vast tarief. Want ook tussen vaste tarieven heb je verschillen; het ene vaste tarief is goedkoper dan het andere vaste tarief. Afhankelijk van hoe je het contract afsluit. Online via een zakelijke energievergelijker is de meest snelle en efficiënte methode. En zolang ‘efficiëntie’ synoniem staat aan ‘kosten besparen’ ben je via een vergelijker het voordeligste uit. 

Hoezo efficiënt? 

Voor een energieleverancier werkt een zakelijke energievergelijker efficiënt, omdat het een simpele methode is om nieuwe klanten te verwelkomen. Het aanvraagproces loopt volledig online en een scherp aanbod is het enige vereiste.  

Naast efficiëntie zorgt ook de concurrentiestrijd op de vergelijker voor scherpe energietarieven. Het is een race naar de top. Hoe hoger je als leverancier in de vergelijking voorkomt (dus op of dichtbij de nummer 1), hoe scherper je aanbieding is. Van die race plukken twee partijen de vruchten: jij en de energieleverancier. Jij omdat je écht voordelige gas- & stroomtarieven betaalt en de leverancier omdat hij je als nieuwe klant mag verwelkomen.

Wat nou als je hartstikke tevreden bent?

Stel, je bent al een paar jaar klant bij een leverancier en eigenlijk hartstikke tevreden over de gang van zaken. Wie zegt dat dit ook bij een andere leverancier zo is? Je switcht dus liever niet naar een andere zakelijke energieleverancier. Gelukkig is er nog een andere optie: het verlengingsaanbod.   

De ‘Ik-mag-jou-wel-verlenging’

Oké, je hebt besloten dat je bij je huidige leverancier klant wilt blijven. Want je mag hem wel. Nooit problemen gehad met de energielevering. Die ene keer dat je belde, werd binnen no-time de telefoon opgenomen en zijn tv-commercials kun je ook wel waarderen.

Dan is het verlengingsaanbod voor jou interessant. Ook hier weer geldt: doe dit via een online vergelijker! Dit verlengingsaanbod is gek genoeg meestal voordeliger dan het verlengingsaanbod dat je rechtstreeks van de leverancier ontvangt.

Niet te vroeg juichen

Voordat je te vroeg juicht: niet iedere zakelijke energieleverancier toont hun verlengingsaanbod op  een online vergelijker. Sommige bieden je liever uitsluitend rechtstreeks zo’n aanbod aan. Wil je weten of de tarieven van dit verlengingsaanbod scherp geprijsd zijn? Leg het dan naast het aanbod van andere energieleveranciers in een online vergelijker. Zo kom je er snel genoeg achter of je niet teveel betaalt met het verlengingsaanbod.

Samengevat, wat zijn je voordeligste opties? 

Kortom, loopt je zakelijk energiecontract binnenkort af? Dan kun je het beste overstappen via een online energievergelijker naar een andere leverancier. Of een verlengingsaanbod van je huidige leverancier aanvragen via een vergelijker. Via deze weg verzeker je jezelf van de scherpste actietarieven.

Hopelijk weet je na deze blog wat voor jou de beste optie is! Ben je benieuwd naar de beste aanbiedingen voor je bedrijf? Maak hieronder een vergelijk voor ZZP en/of MKB energie. Of zet ons aan het werk. Laat je interesse weten door te bellen naar 020 – 2900 900, start een chatgesprek rechts onderaan in dit scherm of stuur een e-mail naar info@minder.nl.   


 Bekijk je aanbod online
✓ Bespaar per jaar tot wel € 650,-
✓ Je vergelijk is kosteloos en vrijblijvend
✓ Actietarieven direct online aan te vragen

Vergelijk & bespaar

Bespaar tot wel €650 per jaar

8.9
2147 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

 

Annemieke - Minder.nl Geschreven door: Annemieke. Vanaf de start van Minder.nl schrijft zij over alles wat met zakelijke energie te maken heeft. De uitdaging ligt bij haar in het leuk en begrijpelijk maken van de complexe energiemarkt. "Als een ondernemer na het lezen van mijn artikel denkt: daar heb ik wat aan! dan ben ik blij."