Hoe profiteer ik optimaal van zakelijke energietarieven?  

Bent u MKB’er, ZZP’er of een grootzakelijke energieklant? Dan kunt u een contract met zakelijke energietarieven afsluiten. Op de online energievergelijker van Minder.nl krijgt u binnen twee minuten een overzicht met de scherpst geprijsde zakelijke energiecontracten. Tevreden over het aanbod? Sluit dan direct het energiecontract af.


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk


Voordeel zakelijke energietarieven via Minder.nl

Minder.nl onderhandelt met de zakelijke energieleveranciers zodat wij u de scherpste zakelijke energietarieven kunnen aanbieden. Daarnaast gelden actietarieven van energieleveranciers alleen op een online energievergelijker en niet als u rechtstreeks bij de leverancier een energiecontract afsluit. U krijgt daarom de scherpste zakelijke energietarieven via Minder.nl   

De beste contractduur voor zakelijke energietarieven

Als ondernemer wilt u uiteraard zolang mogelijk profiteren van de scherpste zakelijke energietarieven. Hiervoor is de contractduur van belang. De meeste bedrijven kiezen voor een éénjarig of driejarig zakelijk energiecontract. De keuze is afhankelijk van welke looptijd het beste bij uw onderneming past, maar let ook op de ontwikkeling van de tarieven op de energiemarkt.   

Een driejarig contract met zakelijke energietarieven  

De keuze voor een driejarig contract met zakelijke energietarieven heeft als voordeel dat u er de komende drie jaar geen omkijken naar heeft. U legt immers de energietarieven voor drie jaar vast. Als de energietarieven voor gas en elektriciteit de komende jaren stijgen, profiteert u optimaal van het driejarige contract omdat u die heeft afgesloten in een periode dat de tarieven lager waren. 

Een eenjarig contract met zakelijke energietarieven  

Als u het geen probleem vindt om regelmatig zakelijke energietarieven te vergelijken en een nieuw contract af te sluiten, kunt u ook kiezen voor een eenjarig energiecontract. Als de energietarieven dalen en u sluit ieder jaar een nieuw energiecontract af, profiteert u van deze ontwikkeling in energiemarkt. De kans bestaat ook dat de energietarieven juist stijgen waardoor een eenjarig contract minder besparing oplevert. De keuze voor een eenjarig of driejarig contract is dus afhankelijk van hoeveel zekerheid u de komende jaren wilt. Daarnaast profiteert u, als MKB’er of ZZP’er, mogelijk van een cashback (welkomstkorting) als u jaarlijks een contract bij een andere energieleverancier afsluit. Let wel op dat u ieder jaar tijdig een energievergelijking maakt voordat u een ‘slapende klant’ wordt en automatisch overgaat in een energiecontract met hogere variabele energietarieven.  


« terug naar de veelgestelde vragen