Bedenktijd bij een zakelijk energiecontract

Energieleveranciers zijn niet verplicht om een bedenktijd aan te bieden bij een zakelijk energiecontract, maar doen dit in de praktijk vaak wel. De bedenktijd is meestal 14 dagen.

Bedenktijd zakelijke energiecontracten voor MKB en ZZP

Een energieleverancier is vrij in zijn keuze om wel of geen bedenktijd aan te bieden bij een zakelijk energiecontract voor MKB en ZZP. In de praktijk komt het erop neer dat deze energiecontracten vaak wel een bedenktijd hebben. Wilt u hier zeker van zijn, controleer dit dan in de voorwaarden van het energiecontract.

De bedenktijd gaat in vanaf het moment dat u de bevestiging van het zakelijk energiecontract heeft ontvangen van de energieleverancier. Binnen die bedenktijd kunt u kosteloos annuleren. Bel de zakelijke energieleverancier op om te annuleren of stuur ze een e-mail. Annuleert u buiten de bedenktijd dan betaalt u waarschijnlijk een opzegvergoeding.   

Bedenktijd energiecontract grootzakelijk

Over het algemeen geldt bij energiecontracten voor grootzakelijke klanten geen bedenktijd. Dus wilt u via onze online zakelijke energievergelijker een contract afsluiten? Zorg er dan voor dat u een goede vergelijking heeft gemaakt door goed op alle voorwaarden en tarieven te letten. Minder.nl helpt u hier graag bij. We zijn altijd bereikbaar:
Bel ons op: 020 - 29 00 900
app ons op: 06 - 577 077 62
Mail via ons contactformulier  

Toch afzien van uw zakelijk energiecontract

Heeft u geen bedenktijd of is deze verstreken en wilt u toch afzien van uw zakelijke energiecontract? Dan betaalt u waarschijnlijk een opzegboete. U eindigt namelijk voortijdig uw energiecontract en de energieleverancier ziet dit als contractbreuk. De hoogte van de opzegboete is voor MKB wettelijk vastgelegd door Autoriteit Consument en Markt (ACM). Voor grootzakelijke klanten is dit niet wettelijk vastgelegd en kan het bedrag hoog uitvallen.

Stilzwijgende verlenging van zakelijk energiecontract

Wanneer uw huidige zakelijke energiecontract afloopt, wordt deze automatisch verlengd met verlengingstarieven die doorgaans hoger liggen dan actietarieven. Voor grootzakelijke klanten geldt dat energiecontracten stilzwijgend verlengd kunnen worden voor bepaalde tijd. Voor MKB en ZZP geldt dat ook een stilzwijgende verlenging, alleen is dit voor onbepaalde tijd en is het contract iedere maand opzegbaar. Om te voorkomen dat u een energiecontract heeft met ongewenste, hoge verlengingstarieven heeft Minder.nl de contractwekker. Wij stellen u ruim van tevoren op de hoogte wanneer uw energiecontract afloopt en bieden u direct een nieuw scherp aanbod aan.   Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk