Kan ik bij mijn huidige leverancier overstappen van zakelijk energiecontract?  

Het is mogelijk om over te stappen naar een ander zakelijk energiecontract bij uw huidige energieleverancier. Daarvoor is het belangrijk om te weten of u contractvrij bent of dat uw huidige contract nog een bepaalde looptijd heeft.

Als u contractvrij bent

Contractvrij betekent dat u ieder moment het energiecontract kunt opzeggen en daarbij alleen rekening hoeft te houden met de opzegtermijn. In dit geval kunt u ook bij uw huidige energieleverancier een nieuw contract afsluiten.

U heeft een zakelijk energiecontract met een bepaalde looptijd

Als uw contract nog een bepaalde looptijd heeft, controleer dan hoe lang die looptijd nog is en of deze binnen het switchvenster van de leverancier valt. Met een switchvenster wacht de leverancier een maximaal aantal maanden met de levering van energie totdat uw huidige contract afloopt. Ook als u bij dezelfde leverancier klant blijft. Dus is het switchvenster 4 maanden en loopt uw contract pas over 6 maanden af, dan wordt de overstap direct in gang gezet. In dit geval betaalt u waarschijnlijk een opzegvergoeding.     

Online zakelijke energie vergelijken is altijd verstandig

Ook al heeft uw huidige energieleverancier een aantrekkelijk aanbod, het is altijd verstandig om alsnog een online energievergelijking te maken. Actietarieven van een leverancier zijn namelijk alleen af te sluiten via een online vergelijker en wellicht profiteert u van een cashback (of welkomstkorting) als u klant wordt bij een andere leverancier. Ga naar onze vergelijker zie in 2 minuten het beste aanbod.

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk