Switchvenster zakelijke energie

Als u een zakelijk energiecontract afsluit, hanteert de nieuwe energieleverancier een switchvenster. Dit houdt in dat de zakelijke energieleverancier een maximaal aantal maanden wacht met de levering van gas en elektriciteit totdat uw huidige contract afloopt. In het Centraal Aansluitregister (CAR) ziet de nieuwe leverancier wanneer uw huidige zakelijke energiecontract afloopt en houdt hier rekening mee bij de overstap, maar dit geldt alleen voor kleinzakelijke klanten en niet voor grootzakelijk.

Einddatum binnen of buiten het switchvenster

  • Hanteert een leverancier bijvoorbeeld een switchvenster van 6 maanden en loopt uw huidige contract over 5 maanden af, dan valt de einddatum binnen het venster. Uw nieuwe contract gaat dan in over 5 maanden waardoor de startdatum precies aansluit op de einddatum van uw oude contract.
  • Hanteert een leverancier bijvoorbeeld een switchvenster van 6 maanden en loopt uw huidige contract over 7 maanden af, dus buiten het switchvenster, dan wordt uw overstap direct in gang gezet. In dit geval zegt u vroegtijdig uw contract op waardoor u waarschijnlijk een opzegvergoeding betaalt.  

Hoe weet ik het switchvenster van mijn zakelijke energieleverancier?

In de voorwaarden van uw energiecontract leest u welk switchvenster uw zakelijke energieleverancier hanteert. Ook op het moment dat u op Minder.nl een aanvraag voor een energiecontract doet, ziet u bij stap 3 staan wat het switchvenster is van de betreffende energieleverancier. Dus voorkom dat u een opzegvergoeding krijg en controleer altijd de einddatum van uw huidige contract.

Terug naar de energiebegrippen