Hoe zeg ik een zakelijk energiecontract op?

Voor kleinzakelijke energieverbruikers, MKB en ZZP, wordt het zakelijke energiecontract opgezegd door de nieuwe zakelijke energieleverancier. Grootzakelijke energieverbruikers dienen hun energiecontract zelf schriftelijk op te zeggen.

Ook als u een kleinzakelijk energiecontract heeft afgesloten via Minder.nl wordt uw oude energiecontract opgezegd door de nieuwe zakelijke energieleverancier.

Zakelijk energiecontract opzeggen voor MKB en ZZP

Zakelijke energieleveranciers werken met het CER: het Contract Einde Register. Deze database maakt voor ieder kleinzakelijk energiecontract in Nederland inzichtelijk wie de bijbehorende energieleverancier is, wat de einddatum is en de opzegtermijn. Op basis van deze informatie zegt de nieuwe zakelijke energieleverancier uw oude energiecontract op. U hoeft hier dus niks voor te doen. De nieuwe zakelijke energieleverancier brengt u op de hoogte van wat de ingangsdatum van het energiecontract is.

Let bij het opzeggen wel zelf op de einddatum van uw contract: ligt deze te ver in de toekomst, dan pleegt u contractbreuk en kan het zijn dat u een opzegvergoeding moet betalen.

Energiecontract opzeggen voor grootzakelijke klanten

Grootzakelijke energieverbruikers zijn zelf verantwoordelijk voor het opzeggen van het energiecontract. Deze dient schriftelijk opgezegd te worden.

Het grootzakelijke energiecontract opzeggen is eenvoudig. Minder.nl heeft per energieleverancier voorbeeldbrieven opgesteld die u direct kunt gebruiken.

>> ga naar de opzegbrieven

Het is wel belangrijk dat u controleert wat de opzegtermijn en einddatum van uw huidige grootzakelijke energiecontract is. Sommige leveranciers hanteren een opzegtermijn van 3 maanden voor de einddatum van het energiecontract. Bent u te laat met opzeggen, dan wordt u stilzwijgend verlengd met een jaar tegen dure verlengingstarieven.

>> Bekijk de standaard opzegtermijn van iedere grootzakelijke energieleverancier

 

« terug naar de veelgestelde vragen