Verlengen of overstappen: waarmee bespaar ik het meest op mijn kleinzakelijke energiecontract?

Of u nu verlengt of overstapt: aan het einde van uw energiecontract is het altijd voordeliger om een nieuw contract af te sluiten dan niets doen. Verleng daarom het aanbod bij uw huidige leverancier of stap over naar een andere. Doet u niets dan wordt uw huidige energiecontract in de meeste gevallen automatisch omgezet in een contract voor onbepaalde tijd met hogere verlengingstarieven.

Verlengen of overstappen?

Het voordeel van overstappen is dat u van een eventuele cashback gebruik kunt maken. Dit wordt ook wel een welkomstkorting genoemd en houdt in dat u geld terugkrijgt van de leverancier. Vaak geldt deze alleen voor nieuwe klanten. Bij verlengen van het energiecontract ontvangt u meestal geen cashback maar biedt de energieleverancier een voordelig tarief om u als klant te behouden. Dus als u tevreden bent over uw energieleverancier en niet wilt overstappen, dan kunt u van het verlengingsaanbod gebruik maken.

Wilt u uiteindelijk toch het scherpste aanbod let dan op de jaarkosten, de hoogte van de energietarieven per kWh en m3 en de vaste leveringskosten. De cashback is vaak al inbegrepen in de berekening van de jaarkosten. Onze zakelijke energievergelijker houdt rekening met al deze factoren en op basis van de gegevens die u invult, komt het voordeligste aanbod bovenaan te staan. 

Overstappen of verlengen via een online zakelijke energievergelijker

Actietarieven voor MKB en ZZP van energieleveranciers zijn alleen via een online energievergelijker af te sluiten. De grootste besparing op de energiekosten is daarom in de meeste gevallen te realiseren via een vergelijker.    

belangrijke factoren voor uw uiteindelijk keuze:

  1. Heeft u de voorkeur om bij uw huidige leverancier klant te blijven of maakt u dit niet uit?
  2. Welk energiecontract is op jaarbasis het voordeligst voor uw energieverbruik?
  3. Hoe hoog zijn de tarieven per kWh en m3 en de vaste leveringskosten van de energieleverancier?

Zakelijke energie vergelijken

Bent u benieuwd naar het voordeligste aanbod voor uw bedrijfssituatie? Ga dan naar onze zakelijke energievergelijker.

Energie vergelijken MKB