Heb ik een nieuw zakelijk energiecontract nodig als ik naar een ander bedrijfspand verhuis?

Bij een verhuizing met uw bedrijf kunt u er voor kiezen om het zakelijke energiecontract van het oude adres mee te nemen naar het nieuwe adres. Een andere optie is om een nieuw zakelijke energiecontract af te sluiten voor uw nieuwe bedrijfspand. In dit geval dient u zelf het energiecontract bij uw huidige energieleverancier op te zeggen. Houd wel rekening met de opzegtermijn van uw huidige energiecontract. Als u deze te vroeg opzegt, pleegt u contractbreuk en brengt de oude energieleverancier mogelijk een opzegvergoeding in rekening.  

Waarom een nieuw zakelijk energiecontract bij een verhuizing?

Vestigt uw bedrijf zich in een groter of kleiner pand dan verandert waarschijnlijk ook het energieverbruik van uw onderneming. Mogelijk sluit daardoor uw zakelijke energiecontract niet meer aan op uw nieuwe bedrijfssituatie. Maak daarom een online zakelijke energievergelijking en kijk of u kunt besparen op de energiekosten.

Op het moment dat u verhuist en een nieuw zakelijk energiecontract aangaat op uw nieuwe adres, vraagt de oude energieleverancier om de meterstanden op het vorige adres zodat hij de eindafrekening kan opstellen. De nieuwe energieleverancier vraagt om de meterstanden op het nieuwe adres.  

Energieverbruik op het nieuwe adres

Als u nog niet weet hoeveel energie uw bedrijf gaat verbruiken op het nieuwe adres, helpt onze online zakelijke energievergelijker bij het inschatten van uw energieverbruik. Geef aan welke situatie voor uw onderneming van toepassing is (of het bijvoorbeeld om een eenmanszaak gaat of een winkel) en dan passen wij in de vergelijking een gemiddeld energieverbruik toe. Houdt er wel rekening mee dat, voor MKB en ZZP, het voorschotbedrag voor het nieuwe bedrijfspand wordt bepaald aan de hand van het historische verbruik: wat de afgelopen drie jaar aan energie verbruikt is op het betreffende adres. Dit kan dus afwijken van het ingeschatte verbruik op onze online energievergelijker.       

  

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk