Ik heb tijdelijk twee bedrijfspanden vanwege een verhuizing. Kan ik twee zakelijke energiecontracten afsluiten?

Bij een verhuizing is het mogelijk dat u voor een korte periode twee bedrijfspanden tegelijkertijd heeft. U werkt bijvoorbeeld nog een aantal maanden in het oude bedrijfspand terwijl uw nieuwe pand verbouwd wordt. Tijdens deze overlappingsperiode heeft u gas en elektriciteit nodig op het nieuwe adres én op het oude adres. Voor deze situatie zijn meerdere opties mogelijk:

1. Uw huidige zakelijke energieleverancier levert op twee adressen

Vraag aan uw huidige zakelijke energieleverancier of hij tijdelijk op twee adressen gas en elektriciteit levert. Vaak gelden voor het nieuwe tijdelijke contract dezelfde energietarieven en voorwaarden als in uw huidige energiecontract. Let er wel op dat u voor het nieuwe bedrijfspand geen zakelijk energiecontract afsluit voor bepaalde tijd, maar een contract voor onbepaalde tijd. Deze is maandelijks opzegbaar, waardoor u geen opzegvergoeding betaalt wanneer u het energiecontract stop zet.  

2. Een nieuw zakelijk energiecontract op het nieuwe adres en uw huidige zakelijke energiecontract op het oude adres

Met deze optie heeft u twee energiecontracten bij twee verschillende zakelijke energieleveranciers. Voordat u besluit om twee energiecontracten af te sluiten, is het verstandig om te controleren wat de einddatum is van het energiecontract die geldt voor uw oude bedrijfspand. Ligt deze ver in de toekomst, dan riskeert u mogelijk een opzegboete omdat u voortijdig het energiecontract stopzet. In dit geval is het mogelijk beter om het energiecontract van uw oude bedrijfspand mee te nemen naar het nieuwe bedrijfspand. Heeft u wel twee energiecontracten afgesloten bij twee verschillende leveranciers en komt uw verhuizing in zicht? Zeg dan op tijd het energiecontract van uw oude bedrijfspand op, zo voorkomt u onnodig dubbele energiekosten.

3. U sluit een energiecontract af bij een andere zakelijke energieleverancier en vraagt om tijdelijke levering op twee adressen

Kiest u voor een andere energieleverancier op uw nieuwe adres, dan kunt u de nieuwe leverancier vragen om tijdelijk op twee adressen te leveren. Let hierbij goed op de voorwaarden: sluit u niet twee zakelijke energiecontracten voor bepaalde tijd af? Bekijk ook of de energietarieven in beide energiecontracten overeenkomen, omdat voor tijdelijke contracten soms andere variabele tarieven kunnen gelden. Denkt u er ook aan om het energiecontract op te zeggen die geldt voor het oude adres en houdt hierbij rekening met de einddatum van het energiecontract.       

Hulp nodig?

Gaat u verhuizen met uw onderneming en heeft u advies nodig? Wij helpen u hier graag bij. We zijn dagelijks bereikbaar op 020 - 29 00 900.

Wilt u een zakelijk energiecontract afsluiten voor uw nieuwe bedrijfspand? Ga dan naar onze online energievergelijker en bekijk direct het beste aanbod.

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk