Wanneer kies ik voor zakelijke energie?

Gebruikt u de energie (deels) zakelijk dan is het verstandig om te kiezen voor zakelijke energie. U kunt in dit geval de energierekening als bedrijfskosten opvoeren. Wat is het voordeel van zakelijke energie:

  • U kunt de btw van de energiekosten aftrekken
  • U profiteert van scherpe zakelijke energietarieven
  • Zakelijke energieleverancier bieden een snelle service


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk


Zakelijke energie aftrekbaar

Bij zakelijke energie zijn de kosten aftrekbaar van de belasting. Bent u zzp’er met een kantoor aan huis? Dan moet u hiervoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De rekenhulp van de belastingdienst kan u hierbij helpen. Lees meer informatie op de pagina ‘ZZP’ers besparen op energiekosten met belastingvoordeel.’

Cashback bij zakelijke energie

Soms wordt aangegeven dat een consumentencontract voordeliger is als u bijvoorbeeld een kantoor/werkplek aan huis heeft, omdat hier vaak welkomstkortingen bij zitten (ook wel een cashback genoemd). Maar vaak geldt de cashback tot een maximaal energieverbruik en daarnaast zit bij sommige contracten voor zakelijke energie ook een cashback.

Tarieven voor zakelijke energie exclusief btw getoond

Op het moment dat u een zakelijke energievergelijking maakt, worden de energietarieven en het jaarbedrag getoond zonder btw. Houd hier dus rekening mee.  

Wilt u een zakelijk energiecontract afsluiten? Via Minder.nl kan dit binnen 2 minuten. Vergelijk alle zakelijke energieleveranciers en sluit direct het beste aanbod af.