Wanneer geef ik aan mijn zakelijke energieleverancier door dat ik verhuis naar een nieuw bedrijfspand?

Als u verhuist naar een ander bedrijfspand kunt u het huidige zakelijke energiecontract meenemen naar het nieuwe adres. Hiervoor geeft u het nieuwe adres door aan uw energieleverancier. Zodra bekend is op welke datum u de sleutel van uw nieuwe adres krijgt, kunt u de verhuizing aan uw energieleverancier doorgeven. Doe dit minimaal twee weken voor de verhuisdatum zodat de zakelijke energieleverancier voldoende tijd heeft om het administratief te verwerken.  

Verhuizen naar een pand met stadswarmte

Sommige bedrijfspanden maken gebruik van stadsverwarming waardoor geen gas nodig is om het pand te verwarmen of warm water te gebruiken. In dit geval neemt u alleen het zakelijke energiecontract voor elektriciteit mee naar uw nieuwe adres en niet het energiecontract voor gas. Deze dient u zelf op te zeggen. Afhankelijk van de looptijd van uw zakelijke energiecontract voor gas betaalt u mogelijk een opzegvergoeding. Als ook het energiecontract voor stroom is inbegrepen bij uw nieuwe bedrijfspand, dient u ook deze zelf op te zeggen.        

Een nieuw energiecontract bij verhuizen

Het is mogelijk om een nieuw energiecontract af te sluiten als u met uw onderneming verhuist. Stel dat u naar een groter pand verhuist en meer energie gaat verbruiken, zorgt een nieuw energiecontract wellicht voor een mooie besparing. In dit geval zegt u zelf het energiecontract op bij uw huidige zakelijke energieleverancier. Let wel op de opzegtermijn die geldt voor uw energiecontract. 

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk