Hoe lang duurt de overstap bij een zakelijk energiecontract?

Hoe lang het bij een overstap duurt voordat uw nieuwe zakelijke energiecontract ingaat, is afhankelijk van de looptijd van uw huidige contract en het switchvenster van de (nieuwe) energieleverancier.

Switchvenster bij overstappen zakelijke energie

Zakelijke energieleveranciers hanteren een switchvenster: zij wachten een bepaalde periode voordat de overstap daadwerkelijk plaatsvindt. Loopt uw huidige contract binnen die periode af dan is er niks aan de hand. Loopt uw contract buiten het switchvenster af, dan betaalt u waarschijnlijk een opzegvergoeding, omdat u vroegtijdig uw contract opzegt. In de voorwaarden van de zakelijke energieleverancier staat welk switchvenster zij hanteren.

Overstap binnen het switchvenster

Als uw contract binnen het switchvenster afloopt, wacht de nieuwe energieleverancier met de levering van gas en elektriciteit tot de einddatum van uw huidige contract.

Overstap buiten het switchvenster

Loopt uw contract buiten het switchvenster af, stapt u per direct over. Er wordt alleen nog met de opzegtermijn rekening gehouden. In dit geval informeren de meeste zakelijke energieleveranciers u hierover en heeft u nog een aantal dagen om uw aanvraag te annuleren. Op deze manier wordt voorkomen dat u een opzegvergoeding betaalt. Dit geldt echter niet voor iedere energieleverancier, dus controleer altijd goed de einddatum van uw huidige contract.     

Verlenging bij zelfde energieleverancier

Wanneer u uw zakelijke energiecontract bij uw huidige energieleverancier verlengt, hanteert hij hetzelfde switchvenster als bij nieuwe klanten.

Welk switchvenster een leverancier hanteert en of hij u informeert wanneer uw huidige contract buiten dit venster afloopt, ziet u bij ‘stap 3: aanvragen’ in onze vergelijker.   

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk