Telemetrie meter

Klanten die een gecontracteerd transportvermogen hebben dat groter is dan 100 kW of die per jaar meer dan 170.000 m3 gas verbruiken, zijn bij wet verplicht tot een telemetrie meter. Een telemetrie meter is een systeem dat dagelijks op diverse tijdstippen vanaf afstand uw stroomverbruik registreert. Deze worden door uw netbeheerder uitgelezen.

Verbruiksprofielen voor telemetrie

Bedrijven worden aan de hand van hun elektriciteitsverbruik en gasverbruik ingedeeld in een bepaald profiel. Afhankelijk van onder welk profiel een organisatie valt is het verplicht om wel of geen telemetriemeter te gebruiken. Organisaties die niet verplicht zijn om een telemetriemeter te gebruiken, geven iedere maand hun verbruiksdata zelf door aan de netbeheerder.

Profielen die voor gas verplicht zijn om een telemetriemeter te installeren:

1. Telemetriegrootverbruiker GXX - een gasverbruik tussen de 170.000 m3 en 1.000.000 m3 per jaar.
2. Telemetriegrootverbruiker GGV – een gasverbruik boven de 1.000.000 m3 per jaar.

Profielen die voor elektriciteit verplicht zijn om een telemetriemeter te installeren:

Wanneer uw bedrijf een energiecontract heeft voor minstens 100 kW, bent u verplicht om een telemetriemeter te installeren.

Telemetrie voor profielgrootverbruiker in 2018

Vanaf 2018 is ook de profielgrootverbruikers G2C van gas verplicht om een telemetriemeter te installeren. Hierdoor krijgen ook deze bedrijven een goed overzicht van wat zij aan energie verbruiken en kunnen zodoende een zakelijk energiecontract afsluiten die goed aansluit op hun verbruik.

.

 

« terug naar de energiebegrippen