Opzeggen zakelijk energiecontract 

Grootzakelijke bedrijven die overstappen van energieleverancier zeggen zelf hun contract op bij hun huidige energieleverancier. Voor mkb en zzp zegt de nieuwe energieleverancier het contract op bij de huidige leverancier. U moet wel zelf rekening houden met de opzegtermijn van het contract.

Eenvoudig uw energiecontract opzeggen

Het opzeggen van uw energiecontract is redelijk eenvoudig. Stuur een ondertekende brief naar uw energieleverancier. Vermeld daarin alle relevante gegevens, waaronder uw leveringsadres(sen), de EAN-code(s) van uw aansluiting(en), uw klantnummer en de gewenste opzegdatum. Vraag in de brief tevens naar een opzegbevestiging, zodat u zeker weet dat uw brief ontvangen en verwerkt is.

Voorbeeld opzegbrief

Per energieleverancier heeft Minder.nl een voorbeeld opzegbrief opgesteld. Zowel voor MKB als Grootzakelijk. Deze kunt u gebruiken. Vul de persoonlijke gegevens in, onderteken de brief en stuur hem op naar de energieleverancier.

Wanneer opzeggen

Het energiecontract bij uw energieleverancier kunt u op meerdere momenten opzeggen:

  1. Als uw contract op de korte termijn afloopt
  2. Als uw contract inmiddels afgelopen is
  3. Ruim voor de einddatum van uw contract (let op: u betaalt mogelijk een opzegvergoeding).

Uw contract loopt op korte termijn af

Als uw zakelijke energiecontract op korte termijn afloopt, kijk dan in uw contract wat de opzegtermijn is. Voor zakelijke contracten kan dit variëren van een maand tot zes maanden. Zeg uw contract op vanaf de datum waarop uw energieleverancier aangeeft dat dit mogelijk is.

Uw energiecontract is inmiddels afgelopen

Als uw energiecontract inmiddels is afgelopen, kijk dan goed naar de voorwaarden. Grootzakelijke contracten voor bepaalde tijd kunnen nog stilzwijgend verlengd worden voor bepaalde tijd. Contracten voor mkb en zzp worden ook stilzwijgend verlengd, maar dan voor onbepaalde tijd en zijn iedere maand opzegbaar.

Voor de einddatum van uw contract.

Indien u het contract ruim voor de einddatum opzegt, is het mogelijk dat u een opzegvergoeding betaalt. Bij het voortijdig opzeggen van een contract wordt dit door de leverancier gezien als het plegen van contractbreuk. De berekende opzegvergoeding is afhankelijk van het type contract en de resterende duur van het contract. In de elektriciteits- en gaswet staat vastgelegd wat als een redelijke opzegvergoeding wordt gezien. Lees meer op onze pagina over opzegvergoeding.

Energiecontracten vergelijken op Minder.nl

Op Minder.nl kunnen mkb, zzp en grootzakelijk eenvoudig zakelijke energiecontracten vergelijken en direct afsluiten. Diverse energieleveranciers bieden hun scherpe tarieven via onze vergelijker aan.

Tip: u kunt uw contract direct opzeggen nadat u het afgesloten heeft.

Bijvoorbeeld:

U gaat een energiecontract voor een jaar aan per 30 september 2016. U kunt vervolgens direct aan uw energieleverancier doorgeven dat u deze opzegt per 29 september 2017. Zo weet u zeker dat u nooit te laat bent met opzeggen en vermijdt u een eventuele boete bij contractbreuk.

 

« terug naar de energiebegrippen