Kan ik nog afzien van mijn nieuwe zakelijke energiecontract?

Heeft u een zakelijk energiecontract ondertekend en wilt u hier alsnog van afzien, dan is dit mogelijk als de leverancier een bedenktijd  aanbiedt aan zijn zakelijke klanten. Hij is hier namelijk niet toe verplicht. In de praktijk komt het erop neer dat leveranciers meestal wel aan kleinzakelijke klanten een bedenktijd aanbieden. Grootzakelijke klanten hebben vaak geen bedenktijd. Controleer altijd de voorwaarden van uw energiecontract als u wilt afzien van uw besluit.

Kleinzakelijk energiecontract annuleren

Als u het zakelijke energiecontract wilt annuleren lees dan eerst in de voorwaarden of er sprake is van een bedenktijd en hoe lang u hier gebruik van kunt maken. Indien er sprake is van een bedenktijd dan geldt deze vanaf het moment dat u een bevestiging van uw energieleverancier heeft ontvangen over uw nieuwe energiecontract. Het contract zegt u zelf via e-mail of telefonisch op bij de energieleverancier. Vind hier de contactgegevens van je energieleverancier.

Grootzakelijk energiecontract annuleren

Een bedenktijd geldt meestal niet voor grootzakelijke klanten dus heeft u eenmaal een energiecontract ondertekend dan kunt u hier vaak niet meer van afzien. Maak daarom een goede zakelijke energievergelijking en vind het best passende energiecontract.

Risico zakelijk energiecontract annuleren

Heeft u geen bedenktijd of is deze al verstreken, dan loopt u risico op het betalen van een opzegvergoeding. Voor kleinzakelijke klanten heeft de toezichthouder Autoriteit Consument & Markt wettelijk vastgelegd wat leveranciers aan een opzegvergoeding mogen rekenen. Voor grootzakelijke klanten is dit niet wettelijk vastgelegd. Vaak rekenen leveranciers een percentage van de resterende waarde van uw grootzakelijke contract. 

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk