Waarborgsom zakelijke energie

Op het moment dat u een zakelijk energiecontract afsluit, betaalt u soms eerst een waarborgsom voordat u gas en elektriciteit kunt afnemen bij de leverancier. De reden is dat u volgens de energieleverancier een betalingsrisico vormt, omdat u bijvoorbeeld schulden heeft.

Of u een borg betaalt, hangt af van de kredietwaardigheidsscore van uw bedrijf en met de waarborgsom verzekert de leverancier zichzelf ervan dat u in de toekomst de energierekening betaalt. De hoogte van de borg is afhankelijk van uw energieverbruik en wordt per product (gas en elektriciteit) in rekening gebracht.  

Waarborgsom na kredietwaardigheidscheck

De kredietwaardigheid van uw bedrijf bepaalt of u een waarborgsom betaalt. Daarom voert een zakelijke energieleverancier, vaak via een extern bureau, een kredietwaardigheidscheck uit op het moment dat u nieuwe klant bij hem wordt. Aan de hand van een bepaalde score wordt bepaald of u een borg betaalt of niet. Iedere leverancier hanteert een andere score vanaf wanneer u geen waarborgsom hoeft te betalen en daarom betaalt u soms bij de ene leverancier wel borg en bij de andere niet. 

Ga terug naar de energiebegrippen