Joost Minder.nl
8.9
2126 beoordelingen op Feedback Company

Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) 

De overheid wil de uitstoot van broeikasgassen in Nederland in 2030 verminderen met ten minste 55% ten opzichte van 1990. Om dit te bereiken worden bedrijven en consumenten gestimuleerd om te kiezen voor duurzame energie. Omdat groene energie vaak kostbaarder is dan grijze energie, zijn er subsidies die de energietransitie aantrekkelijker maken. Een van die subsidies is de SDE++. Op deze pagina leest u hier meer over. 


Navigeer direct naar:

Start uw grootzakelijke vergelijking

8.9
2126 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy.
Lees onze privacyverklaring.

Wat is de SDE++

De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) is een subsidie voor bedrijven die grootschalig groene energie opwekken of CO2-uitstoot verminderen. Door subsidie te verlenen zorgt de overheid ervoor dat de energietransitie haalbaar en betaalbaar blijft. 

Er zijn vijf categorieën waarvoor u deze subsidie aan kunt vragen:

  • Hernieuwbare elektriciteit
  • Hernieuwbaar gas
  • Hernieuwbare warmte
  • CO2-arme warmte
  • CO2-arme productie

Binnen deze categorieën kunnen verschillende technieken gebruikt worden. U kunt de subsidie gebruiken voor de exploitatie van bijvoorbeeld een windturbine (hernieuwbare energie) of een elektrische boiler (CO2 arme warmte). 

Per categorie geldt een andere periode (12 of 15 jaar) waarin u de subsidie ontvangt. 

  

Voor wie is de SDE++

Bedrijven en non-profitinstellingen kunnen de SDE++ subsidie aanvragen. De aanvraag moet gedaan worden door de beoogd producent. De beoogd producent is het bedrijf dat de productie-installatie in bedrijf neemt en exploiteert.

 

SDE++ subsidie

SDE++ subsidie aanvragen

Hoe werkt de SDE++?

De subsidie vangt het verschil op tussen de kostprijs van de opgewekte energie of de verminderde CO2 uitstoot en de gemiddelde marktvergoeding die de techniek oplevert. Dit verschil wordt ook wel de 'onrendabele top' genoemd. 

Wanneer de marktvergoeding stijgt, wordt de onrendabele top kleiner en zal ook de hoogte van de subsidie dalen. Andersom geldt dat wanneer de marktvergoeding daalt, u meer subsidie ontvangt.Hier zit echter wel een maximum aan: bij uw aanvraag wordt er een basisbedrag afgesproken. Dit basisbedrag is de gelijk aan de kostprijs van uw opwek of verminderde CO2 uitstoot. Wanneer de marktprijs boven de basisprijs uitkomt, ontvangt u geen subsidie meer. 

 

SDE++ Aanvragen

Kunt u de SDE++ subsidie goed gebruiken in de energietransitie van uw bedrijf? Aanvragen kan via de website van de RVO.

 

Zorg voor een passend energiecontact

Wanneer u bezig bent de energietransitie van uw bedrijf, kan het zijn dat uw huidige energiecontract niet meer bij de nieuwe situatie past. Neem vrijblijvend contact op met een van onze energiespecialisten om het beste contract voor uw bedrijfssituatie te vinden. 

 

E-mail naar info@minder.nl

Sebastian Urban grootzakelijk energiespecialist

Sebastian Urban

Grootzakelijk energiespecialist

 

Of start direct uw vergelijking:

Start hier met uw vergelijking

8.9
2126 beoordelingen
op Feedback Company

Start hier met uw grootzakelijke vergelijking

8.9
2126 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.