Zakelijk energiecontract Groen uit Nederland

Als u een duurzaam zakelijk energiecontract wilt afsluiten, kunt u kiezen voor een contract met Groen uit Nederland. De energieleverancier levert in dit geval stroom die is opgewekt uit duurzame energiebronnen in Nederland.

De groene stroom kan met diverse energiebronnen zijn opgewekt, afhankelijk van welke beschikbaar zijn. De bronnen variëren van wind, waterkracht, zon en biomassa. Het stroometiket van de energieleverancier geeft aan op welke manier de energie opgewekt wordt. Zie hieronder een voorbeeld.


Stroometiket

Het gas bij groene energiecontracten bestaat vaak uit CO2-neutraal gas. Dit betekent dat de CO2-uitstoot die plaatsvindt bij het verbranden van gas wordt gecompenseerd door het aanplanten van bomen. Die nemen namelijk CO2 op en zetten dit om in zuurstof. 

Garantie van Oorsprong als bewijs

Of de leverancier daadwerkelijk groene energie levert, ziet u aan de Garantie van Oorsprong. Dit is een certificaat die wordt verstrekt aan groen geproduceerde elektriciteit. Op die manier weet u altijd waar de energie afkomstig van is.

U heeft ook de mogelijkheid om voor een zakelijk energiecontract te kiezen met 100% Nederlandse wind.

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk