CO2-neutraal gas (klimaatgecompenseerd gas)

CO2-neutraal gas wordt ook wel klimaatgecompenseerd gas genoemd. Tijdens de verbranding van aardgas komt er CO2-vrij. Om de CO2-uitstoot te compenseren, worden bijvoorbeeld elders bomen aangeplant. Die hebben de eigenschap dat ze CO2 opnemen. Om die reden heet het CO2-neutraal gas.

Wordt CO2-neutraal gas opgewekt?

Het is niet mogelijk om CO2-neutraal gas op te wekken. Het bestaat uit gangbare aardgas waarvan de CO2-uitstoot naderhand wordt gecompenseerd door het aanplanten van bomen. De bomen nemen de CO2 op en zetten dit om in zuurstof. Uiteindelijk zorgt dit voor een netto CO2-uitstoot van nul.

De duurzaamheid van CO2-neutraal gas

CO2-neutraal gas zien sommigen als duurzaam, omdat de CO2-uitstoot gecompenseerd wordt. Het produceren van het gas zelf verloopt niet duurzaam, omdat het een fossiele brandstof is die uiteindelijk opraakt.

Een duurzamere variant is groen gas opgewekt uit biomassa. Op dit moment is de techniek alleen nog niet zover dat in grote hoeveelheden groen gas geproduceerd kan worden. Daarom maken meerdere energieleveranciers die bewust met het milieu omgaan vooral gebruik van CO2-neutraal gas.

Op de zakelijke energievergelijker van Minder.nl geeft u eenvoudig aan als u uitsluitend een groen energiecontract wilt. Vervolgens ziet u in het overzicht of beide producten (gas en stroom) groen zijn of niet met onderstaande tekens. 

zakelijk energiecontract groen

Vergelijk groene zakelijke energiecontracten

Zoekt u een groen zakelijk energiecontract? Ga dan naar de energievergelijker van Minder.nl en geef aan dat u een voorkeur voor groen heeft.


Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk