Fossiele brandstoffen
Het overgrote deel van de energie die wij in Nederland gebruiken is afkomstig van fossiele brandstoffen. Miljoenen jaren geleden zijn deze ontstaan uit resten van planten en dieren en opgeslagen in de grond. De fossiele brandstoffen worden uit de grond gehaald en vervolgens omgezet voor gebruik. Steenkool, aardolie en aardgas zijn voorbeelden van fossiele brandstoffen.
Fossiele brandstoffen en duurzaamheid
Fossiele brandstoffen zijn geen onuitputtelijke energiebronnen, ze raken een keer op. Daarnaast komt bij het verbranden van fossiele brandstoffen CO2 vrij. CO2-uitstoot heeft een nadelig effect op het klimaat, het zorgt ervoor dat de aarde opwarmt. Deze twee factoren maken dat fossiele brandstoffen geen duurzame bronnen zijn. Niet-duurzame bronnen worden ook wel grijze energie genoemd.
Alternatief voor grijze energie
Een alternatief voor grijze energie is groene energie: groen gas en groene elektriciteit opgewekt uit duurzame energiebronnen. Duurzame energiebronnen kunnen zijn: de wind, de zon, biomassa en ook water. Deze bronnen raken nooit op, omdat ze altijd voorradig blijven. De wind blijft immers waaien en de zon schijnen. Bovendien komt bij het opwekken van groene energie geen CO2 vrij. CO2 zorgt voor de opwarming van de aarde. Er zijn speciale energiecontracten met groene stroom en gas.
Zonnepanelen zijn een vorm van groene energie
De zon is, zoals we hier boven al bespraken, een vorm van groene energie. Door zonnepanelen te installeren wekt u dus op een doorzame manier uw eigen stroom op. Bovendien is het een slimme investering. Heeft u interesse in zonnepanelen? Vraag dan vrijblijvend uw offerte aan.
Ontdek het rendement van zonnepanelen >>
Minder.nl en duurzame energiecontracten
In de online vergelijker voor zakelijke energie van Minder.nl kunt u eenvoudig aangeven dat u een groen energiecontract wilt afsluiten. U krijgt dan direct het aanbod te zien met de best passende duurzame energiecontracten.