Joost Minder.nl
8.9
2163 beoordelingen op Feedback Company

Zakelijk terugleveren

Met zonnepanelen wekt u 100% groene stroom op die u direct kunt gebruiken voor uw bedrijfspand. Elk jaar wordt er een afrekening gemaakt van het totale verbruik. Hierbij wordt alle stroom die u aan het net teruggelevert in mindering gebracht op de stroom die u van de energieleverancier afneemt. Dat wordt salderen genoemd. Wanneer de zon volop schijnt en uw zonnepanelen meer opwekken dan u verbruikt, kunt u energie terugleveren aan het net. Er is dan sprake van teruglevering. U ontvangt voor de stroom die u teruglevert een terugleververgoeding van uw energiemaatschappij.

Bekijk de terugleververgoeding per kleinzakelijke energieleverancier.

 

Verschil voor groot- en kleinverbruik

Afnemers met een Kleinzakelijk energiecontract kunnen salderen en vervolgens terugleveren voor een terugleververgoeding. Voor Grootzakelijke energieverbruikers is het niet mogelijk om te salderen, zij kunnen alle energie terugleveren tegen een teruglevergoeding.

Als grootverbruiker bent u verplicht een zakelijke terugleverovereenkomst af te sluiten waarin u een teruglevergoeding afspreekt per opgewekte kWh. Het is mogelijk om over de hoogte van de terugleververgoeding te onderhandelen met de zakelijke energieleverancier. 

Het verschil tussen Grootzakelijk en Kleinzakelijke energieklanten is afhankelijk van de grootte van de aansluiting. Als het vermogen van de hoofdzekering 3x80 Ampère of kleiner is, spreekt men van zakelijke kleinverbruikers. Van Grootzakelijke verbruikers is sprake bij een vermogen groter dan 3x80 Ampère. 

Vergelijk & bespaar

Bespaar tot wel €650 per jaar

8.9
2163 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.

Zakelijk terugleveren zonne-energie: hoe werkt het?

U levert energie terug wanneer de opgewekte energie op uurbasis hoger is dan uw verbruik. Deze informatie kunt u terugvinden op de meter. Voor de stroom die u teruglevert, ontvang u een terugleververgoeding. De hoogte van deze vergoeding verschilt per energieleverancier en staat in uw energiecontract. 

Om te zorgen dat de vergoedingen die u ontvangt kloppen, heeft u een goed functionerende meter nodig. De meest voorkomende meter voor het registeren van teruglevering is de slimme meter. Zo kunt u in één oogopslag terugzien wat uw zonnepanelen opleveren. Wanneer u energie wilt gaan terugleveren aan het net, moet u dit aangeven via www.energieleveren.nl. Vervolgens controleert uw netbeheerder of uw elektriciteitsmeter geschikt is voor teruglevering. Zoniet, dan plaatst de netbeheerder (meestal gratis) een geschikte elektriciteitsmeter. 

Fiscale voordelen

De investering in de opwekking van duurzame energie ziet men als investering in bedrijfsmiddelen. Dat betekent dat de afschrijving daarvan aftrekbaar is van de winst. Daarnaast zijn er nog twee fiscale voordelen:

  • EIA: De Energie Investeringsaftrek kan ervoor zorgen dat u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting betaalt. Het aftrekpercentage in 2024 van EIA is 40%.
  • KIA: De Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek zorgt ervoor dat de afdracht van vennootschaps- of inkomstenbelasting wordt verminderd volgens een vast percentage dat gekoppeld is aan de investeringsomgang. De maximale aftrek hiervan in 2024 is 28%.

Daarnaast is er nog de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++) die een exploitatievergoeding voor grote zonnestroominstallaties omhelst.

Vind het beste energiecontract voor uw bedrijf

Start hier met uw vergelijking

8.9
2163 beoordelingen
op Feedback Company

Start hier met uw grootzakelijke vergelijking

8.9
2163 beoordelingen
op Feedback Company

Minder.nl hecht veel waarde aan uw privacy. Lees onze privacyverklaring.