Energieveiling

Zakelijke klanten kunnen meedoen aan een energieveiling. Dit wordt ook wel een MKB-energiecollectief of collectieve energie inkoop genoemd.

Het principe achter een energieveiling

U schrijft zich vooraf in voor de energieveiling. Vervolgens bieden meerdere energieleveranciers tegen elkaar op om met een zo voordelig mogelijk aanbod de veiling te winnen. Daarna mag de winnende partij dit aanbod voorleggen aan iedere ondernemer die zich heeft ingeschreven voor de energieveiling. Op die manier hopen ze veel nieuwe zakelijke klanten te werven en te behouden. Hoe meer ondernemers meedoen, hoe meer hoe groter de voordeel op het energiecontract.

Is een energieveiling echt voordelig?

Vaak zijn de energieprijzen van een energieveiling 30 procent duurder dan de prijzen in een online energievergelijker. Er wordt namelijk niet gelet op de individuele bedrijfssituatie. Daarom adviseert Minder.nl altijd om naast het aanbod die uit een energieveiling voortkomt ook altijd nog een vergelijker te raadplegen. Lees onze blog over MKB-collectieven: gebundelde krachten zorgen níet voor lagere tarieven.

Waar let ik op bij een energieveiling

  • Hoe is de opbouw van het energietarief
  • Biedt een onafhankelijke partij de energieveiling aan?
  • Bent u vrij om over te stappen of is uw huidige contract nog niet afgelopen?
  • Zit u nergens aan vast door u in te schrijven voor de veiling?
  • Wat zijn de voorwaarden voor deelname aan de energieveiling?

Evengoed zakelijke energie vergelijken

Heeft u een aanbod van een energieveiling ontvangen? Vergelijk dan evengoed nog energiecontracten van andere leveranciers op onze website. Komt u er niet uit? We helpen u graag. We zijn dagelijks bereikbaar op 020 - 29 00 900 of mail ons via het contactformulier.    

Energie vergelijken MKB Energie vergelijken grootzakelijk